Unul dintre cele mai apreciate amsabluri camerale britanice, care a împlinit anul acesta 30 de ani de existență – Schubert Ensemble – va concerta sâmbătă, 28 septembrie, de la ora 12.00, pe scena Ateneului Român, într-o reprezentație care va fi transmisă în direct la TVR HD și online pe site-ul enescu.tvr.ro și pe TVR+.

The Schubert Ensemble Foto: www.festivalenescu.ro

Ansamblul londonez va interpreta Fantezie pentru cvartet cu pian în fa diez minor H. 94 (F. Bridge), Cvartetul cu pian nr. 1 în do minor op. 15 (G. Fauré) și Cvartetul cu pian nr. 1 în Re Major op. 16 (G. Enescu).

Tot la Ateneul Roman, incepand cu ora 17.00 va avea loc recitalul de pian sustinut de MURRAY PERAHIA continand lucrari de J. S. Bach, L. van Beethoven, R. Schumann, Fr. Chopin.

Concertul din închiderea festivalului va avea loc la Sala Palatului incepand cu ora 19.30 si va fi susținut de Royal Philharmonic Orchestra, sub bagheta renumitului dirijor Cristian Mandeal, alături de Corul Academic Radio (dirijor Dan Mihai Goia) și de Corul de Copii Radio (dirijor Voicu Popescu).

Publicul va putea urmari un program compus din Capriccio pentru vioară și orchestră de G. Enescu (orchestrație de Cornel Țăranu după schițele compozitorului), în interpretarea violonistului Dmitry Sitkovetsky, și Simfonia nr. 3 de G. Mahler, în interpretarea mezzo-sopranei Jennifer Johnston.

Telespectatorii vor putea urmări în transmisiune directă sâmbătă, de la ora 19.30, la TVR 2, TVR HD și online pe enescu.tvr.ro și pe TVR+ cele două lucrări care închid cea de-a XXI-a ediție a festivalului “George Enescu”.