Albumul 'Felicia Filip - Fata din vis', cel mai recent proiect al îndrăgitei soprane, o selecţie din hiturile marilor formaţii rock româneşti, va fi lansat în cea de-a doua jumătate a lunii noiembrie, la Bucureşti, informeaza Agerpres.

'În acest moment după albumul 'Filipissima' am terminat de înregistrat şi deja am trimis la masterizare un alt album intitulat 'Felicia Filip-Fata din vis', care cuprinde o sinteză a rock-ului românesc din toate timpurile', a declarat Felicia Filip, într-un interviu acordat Agerpres.

Realizat cu sprijinul Asociaţiei Fondului Cultural Naţional (AFCN), albumul, care include piese realizate de soprană cu o serie dintre cele mai populare trupe româneşti de gen, de la Iris, Holograf, Direcţia 5 şi până la Compact, Celelalte Cuvinte, Mircea Baniciu ş.a., va fi lansat în cadrul unui concert care se va desfăşura, potrivit artistei, cel mai probabil, la Sala Unirii a Palatului Parlamentului.

Concertul de la Bucureşti va fi urmat de un turneu naţional în marile centre culturale din ţară -Arad, Iaşi, Cluj, Timişoara, Craiova.

Pe scenele de concert celebra soprană va evolua alături de cel puţin o trupă ale cărei acorduri se regăsesc pe album.

'În orice caz, încerc să fac un moment de rock românesc, un moment de muzică românească de cea mai bună calitate. Pentru că muzica poate fi bună, sau proastă. Încercăm prin ceea ce întreprindem - vorbesc la plural pentru că alături de mine şi în spatele meu sunt înconjurată de o echipă de oameni inimoşi foarte bună calitate, artişti, oameni de cultură - să facem cunoscută valoarea muzicii în general, fie că este vorba de muzică clasică, sau de muzică lejeră -muzică uşoară, rock, jazz, blues', a spus artista.

De asemenea, în toate oraşele în care va concerta, Felicia Filip se va întâlni cu studenţi şi elevi în cadrul unor workshop-uri de prezentare a albumului, prilej cu care 4.000 de albume vor fi oferite tinerilor din şcolile de muzică, din liceele şi universităţile de profil.

Fragmente din acest album vor fi prezentate de soprană în Europa şi în America.