FCM Bacau-Dinamo 0-2

Pauzã. Dinamo e o echipã oarecare. Doar cei doi ciini cusuþi pe piept mai ajutã la identificarea problemei. Cu 4 infringeri in circã, din 5 partide, fiecare joc al dinamoviºtilor poartã expresia tocitã "al reabilitãrii". Se inþelege cã ºi meciul de asearã a purtat parafa de rigoare.

Lui Claudiu Niculescu, pe care nu-l recunoºti nici dacã-þi aratã buletinul, ii place des sã aminteascã despre "haita nebunã". Care haitã, Claudiule?

Prima mare ocazie dinamovistã i-a aparþinut lui... Trofin. Da, lui Trofin, bãcãuanul deviind periculos pentru poarta lui Bogdan o loviturã liberã a lui Claudiu Niculescu. Era minutul 52. Dinamo nu juca nimic, in vreme ce Bacãul avea acelaºi registru sigur, dar zgircit. ªase minute mai tirziu am avut ºi ratarea campionatului, probabil.

Ganea a gafat in zona care arde, Florentin Petre a centrat pentru Dãnciulescu, preluarea a fost idealã, dar ºutul dinamovistului, liber pe punctul cu var, a muºcat bara ºi s-a dus afarã. Pinã la urmã, ºansa ºi inspiraþia l-au mingiiat pe Andone, care l-a introdus pe Bãlþoi in locul lui Niculescu. Era minutul 65.

Dupã numai patru minute, Bãlþoi a marcat cu capul, iar lumea, judecind dupã evoluþia de pinã atunci a gazdelor, a simþit cã e golul victoriei.

Aºa a ºi fost, chiar dacã trupa lui Popovici a ieºit la joc, cum o fãcuse ºi cu Rapidul, tot de la 0-1. De pe teren lipseau insã ºi Marius Constantin ºi Maftei. Era in schimb Florentin Petre care, ajutat ºi de Bogdan, a inchis tabela.

Dinamo dã sã iasã din tunel, dar luminiþa parcã e tot departe.

Steaua-Farul Constanta 3-1

"S-au echilibrat valorile. Nu mai e ca inainte, cind luai primã dacã pierdeai la mai puþin de douã goluri cu Steaua". Constãnþenii s-au dopat cu optimism. ªi disciplinã. Au inchis asearã perfect jocul in prima reprizã.

Puteau chiar mai mult dacã trecerile acceleratului Guriþã pe lingã gara de provincie Petre Marin erau ºi fructificate.

Numai cã Guriþã (5), oprit excelent de un Tudor insetat de apãrat dupã un an in care a prins doar 8 jocuri din 36 posibile, ºi Baicu (38), cap pe lingã, au irosit ºansa de a ingenunchea o echipã care s-a remarcat doar prin douã ºuturi de la 30 de metri, P. Marin (4) ºi Neaga (26), trecute la o palmã de barã.

Steaua a inceput insã repriza secundã parcã in cãutarea statutului de gazdã, rãtãcit in prima parte in ambiþia constãnþenilor.

Neaga a accelerat, Paraschiv ºi-a dublat randamentul deposedãrilor, Ghionea a strins marcajul la singe, dar peste toþi a plutit Lovin ºi a marcat cu capul (56) un gol cit o descãtuºare.

De aici n-au mai t! recut decit 3 minute pinã cind alt bãcãuan, Cristea (59), a fructificat o pasã de excepþie a lui Neaga, plus incã 3 pinã cind Ogãraru (62) a pus practic punct meciului cu un ºut din 15 metri.

In 17 minute, in Ghencea s-a ales praful de munca de o reprizã a Farului ºi a renãscut optimismul steliºtilor pentru returul cu ÞSKA din 30 septembrie.

Gazeta Sporturilor