Prima TV programeaza asta-seara, de la ora 23.00, un "special" realizat de Cristina Topescu, "Regele Mihai - Nimic fara Dumnezeu".

Realizatoarea Prima TV a avut o discutie extinsa cu Regele, in care acesta a oferit o serie de precizari referitoare la evenimentele din perioada cit a fost monarh si sef al statului roman. "Regele nu face acuzatii vehemente", afirma Cristina Topescu. "Isi sustine insa adevarul intr-un mod simplu; principiile de bine, frumos si adevar capata astfel consistenta si putere de model".

Cu toate acestea, la 85 de ani, Regele continua sa sufere pentru ca a fost indepartat de Regina-Mama, Elena, in copilarie, si afirma ca nu si-a iertat inca tatal, pe Carol al II-lea, pentru asta.

Dincolo de referirile inedite la evenimentele din perioada 1944-1947, Regele mai vorbeste, in interviul-fluviu acordat Cristinei Topescu, despre exilul de cel putin 44 de ani.

Pe ecran apare si Regina Ana, care intervine atunci cind vine vorba despre povestea de dragoste dintre ea si Mihai de Romania, care dureaza de mai bine de 50 de ani.

"Destinul ultimului Rege al romanilor si, in acelasi timp, al ultimului suveran in viata al unui stat beligerant in al doilea razboi mondial, transpare din acest interviu-fluviu cu totul altfel decit ni s-a facut cunoscut in cartile de istorie, masluite de comunisti", explica Cristina Topescu.

Interviul a fost realizat la resedinta din Romania a Regelui, Palatul Elisabeta, si este ilustrat cu imagini inedite din arhiva Casei Regale. Poate fi vazut in reluare simbata, de la ora 13.30.