Fostul presedinte al Colegiului Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii a afirmat marti, la Realitatea TV, ca in dosarele CNSAS sunt declaratii potrivit carora premierul Calin Popescu-Tariceanu ar fi fost "colaborator si informator" al fostei Securitati.

Turianu a declarat ca informatiile provin din alte dosare ale CNSAS, verificate de Directia de investigatii a institutiei si ca urmeaza sa fie aduse la cunostinta Colegiului CNSAS. Turianu a sustinut si ca in respectivele declaratii sunt referiri la reprezentanti ai mai multor partide parlamentare.

Afirmatiile lui Corneliu Turianu vin la numai cateva ore dupa ce a fost nevoit sa-si dea demisia din functia de presedinte al CNSAS, pe care a ocupat-o doar o saptamana. In urma crizei iscate de alegerea sa in fruntea Colegiului, votul a fost reluat si Turianu a fost inlocuit in fruntea CNSAS de Claudiu Secasiu.

Premierul Calin Popescu Tariceanu a dezmintit, intr-o declaratie de presa, afirmatiile presedintelui demisionar al CNSAS: "Declar foarte limpede si fara echivoc: nu am fost colaborator al Securitatii, n-am avut nici o legatura cu aceasta institutie a fostului regim".

Premierul i-a cerut noului presedinte CNSAS, Claudiu Secasiu sa faca public, cat mai curand, dosarul sau pentru a nu mai exista nici o urma de indoiala.

"Aceasta incercare de a arunca o galeata cu murdarii asupra mea face parte dintr-un demers la care nu ma asteptam sa-l vad pe domnul Turianu luand parte".

Calin Popescu-Tariceanu a spus ca ia in calcul posibilitatea de a-l da in judecata pe Turianu in urma afirmatiilor sale.

Zilele trecute directorul Directiei de Investigatii din cadrul CNSAS, Germina Nagat afirma ca nume mari de parlamentari in functie, magistrati simpli si magistrati superiori figureaza pe lista CNSAS ca informatori sau ofiteri care au facut politie politica.