Senatorul liberal Varujan Vosganian a anuntat, sambata, la sediul PNL, ca i-a cerut premierului Calin Popescu Tariceanu sa retraga candidatura sa pentru postul de comisar european. El a precizat ca gestul sau este unul de responsabilitate pentru ca nu vrea sa aduca un prejudiciu Romaniei.

"Desi acuzele la adresa mea s-au dovedit nefondate, potrivit evaluarilor facute este posibil ca procedurile privind acceptarea candidaturii mele sa se prelungeasca, ceea ce ar crea Romaniei un prejudiciu de imagine.

In contrast cu lipsa de responsabilitate a celor care au condus acest val de denigrari si acuzatii mincinoase la adresa mea, doresc sa-mi dovedesc inca o data responsabilitatea, motiv pentru care am solicitat primului-ministru retragerea candidaturii mele", a adaugat Vosganian. "Voi continua sa lupt pentru aplicarea principiilor care m-au consacrat", a mai spus senatorul liberal.

Declaratiile lui Vosganian au fost transmise in direct de posturile de televiziune romanesti.

Sambata seara, purtatorul de cuvant al Executivului, Oana Marinescu, a anuntat ca premierul a luat act de decizia lui Varujan Vosganian. Seful Executivului e decis sa faca o alta propunere si a demarat demersuri in acest sens, urmand sa faca nominalizarea la finalul consultarilor pe aceasta tema cu presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Durao Barroso - a mai precizat Oana Marinescu.