Incidentele violente de la Catania, de saptamana trecuta au adus putini spectatori pe stadioanele din Italia, in etapa a 23-a. Doar in cinci partide ale rundei spectatorii n-au avut interdictii de a intra pe stadion, in timp ce la Milano autoritatile au permis accesul doar abonatilor. Patru stadioane au ramas goale.

Meciurile care s-au jucat cu public au fost Cagliari - Siena, Palermo - Empoli, AS Roma - FC Parma, Sampdoria - Ascoli si AC Torino - Reggina, toate pe stadioane care indeplinesc normele cerute de Federatia Italiana si Consiliul de Ministri.

Acestor partide cu public li s-a alaturat, in ultimul moment si doar cu abonatii, si AC Milan - Livorno. Jocurile cu portile inchise au fost patru: Atalanta - Lazio, Chievo Verona - Inter Milano, Fiorentina - Udinese si Messina - Catania.

Pe toate arenele a fost tinut un moment de reculegere in memoria politistului Filippo Raciti, ucis in incidentele de la Catania.

Pe stadionul Olimpico din Roma, jucatorii gazdelor au iesit de la vestiare cu o pancarta cu mesajul "Adversari in teren, uniti in sport, niciodata inamici". Galeria Romei a fluierat in timpul momentului de reculegere din debutul intalnirii.

Fanii echipei Sampdoria Genova au afisat un banner pe care scria "Toti mortii trebuie respectati, chiar si cei uitati" - referire la suporterii morti inaintea lui Raciti din cauza violentelor pe stadioane.

Punctul comun al meciurilor cu portile inchise a fost prezenta suporterilor in fata stadionului, urmarind jocurile la radio, televizoare portabile sau pe telefoanele mobile.