Terenul de sase hectare al fabricii Titan Mar a fost scos la vinzare, iar suma solicitata de proprietari, familia Videanu, este de circa 100 de milioane de euro, relateaza Mediafax in editia sa on-line.

Proprietarii au anuntat anterior ca vor sa mute fabrica de marmura in afara Bucurestiului, la Chitila.

Primarul general al Capitalei Adrian Videanu nu a confirmat oficial informatia, dar a declarat pentru Mediafax ca "este in logica lucrurilor a o activitate industriala sa fie scoasa din centrul orasului, mai ales ca valoarea terenului in zona a ajuns la 2.000 de euro. Am primit mai multe oferte, insa, deocamdata, Titan Mar isi desfasoara activitatea

in locatia actuala".

In schimb, cind in cadrul unei conferinte de presa tinuta miercuri a fost intrebat de ce vinde terenul, Videanu a spus: "Este o chestiune privata, care nu ar trebui sa suscite interesul mass-media. Orice om de afaceri isi face tot felul de calcule. Terenul va fi imposibil de vindut mai devreme de un an".

Sotia primarului Bucurestiului, Miorita Videanu a declarat in luna iulie, saptamanalului Business Magazin, ca pana la sfarsitul anului terenul de sase hectare, aflat intre Palatul Cotroceni si hotelul JW Marriott, va fi eliberat, iar fabrica va fi relocata la Chitila. Ea a mai spus atunci ca are citeva oferte "bune" pentru teren, cei intersati dorind sa dezvolte acolo un complex imobiliar.

Conform ofertelor agentiilor de publicitate consultate de HotNews.ro un pret de 2000 de euro/mp in zona detinuta de primarul Capitalei se incadreaza in limita de sus a ofertei existente pe piata.

Actiunile firmei Titan Mar, cu activitati in domeniul prelucrarii marmurei, sunt detinute in majoritate de familia Videanu: primarul general detine 49,137% din actiuni, Miorita Videanu are o cota de 49,210%, restul de 1,652% din capitalul social fiind detinut de o alta persoana.

Potrivit datelor depuse la Ministerul Finantelor, Titan Mar a inregistrat anul trecut un profit net de 8,17 milioane de lei (aproximativ 2,4 milioane euro), la o cifra de afaceri de 41,5 milioane de lei

(circa 12,3 milioane euro).