Interpol l-a identificat pe pedofilul pentru prinderea caruia a lansat un apel fara precedent acum o saptamana. Christopher Paul Neil, alias "Vico", a fost identificat cu ajutorul unui canadian.

Imediat dupa ce Interpol a lansat un apel mondial pentru prinderea barbatului, acesta a fugit in Thailanda, scrie cotidianul "Le Monde" in editia electronica de marti.

Biroul Interpol din Cambodgia a confirmat identitatea, varsta si nationalitatea suspectului. Autoritatile cambodgiene sunt in alerta in caz ca pedofilul ar incerca sa intre in aceasta tara.

Nu au fost furnizate date despre identitatea pedofilului. Politia a anuntat doar ca el preda engleza intr-o scoala din Coreea de Sud.

Interpol lansase, in urma cu o saptamana, un apel la nivel mondial, fara precedent pentru a-l gasi pe pedofil ale carui fotografii cu abuzuri sexuale asupra unor copii mici circula pe Internet de mai multi ani.

Barbatul apare in peste 200 astfel de fotografii unde abuzeaza de 12 copii. Pozele au fost facute in anii 2002-2003 in Vietnam si Cambodgia, afirma anchetatorii.

Pana acum peste 350 de persoane din lumea intreaga au sunat la Interpol pentru a da detalii despre acest individ.