Audierea Rodicai Culcer de catre Comisia de Etica si Arbitraj din TVR a fost amanata pentru vineri, deoarece directorul stirilor din televiziunea publica nu s-a prezentat la audierile programate pentru joi. Rodica Culcer urmeaza sa fie audiata in urma scandalului declansat dupa difuzarea pe postul public a filmului "Spaga pentru Remes".

In urma cu doua zile, Comisia a audiat persoanele implicate in scandal, dar Rodica Culcer nu a fost prezenta, motivand ca merge la intrunirea Clubului Roman de Presa, unde s-a discutat acelasi subiect.

Imediat dupa declansarea scandalului imaginilor cu Decebal Traian Remes si Ioan Avram Muresan, Consiliul de Administratie din TVR a reorganizat Directia Stiri, prin infiintarea unui departament de stiri, unde Rodica Culcer nu mai are atributii editoriale ci doar manageriale.

Luni, la iesirea de la audierile Comisiilor reunite de cultura din Parlament, presedintele-director general al TVR, Alexandru Sassu a declarat ca in sedinta CA al TVR s-a discutat despre demiterea directorului Directiei Stiri, Rodica Culcer.

Culcer a declarat, luni, la Realitatea TV ca jurnalistii din TVR care au lucrat la materialul in care apareau Remes si Muresan nu au gresit cu nimic. Materialul brut, care a avut 22 de minute, nu a fost trunchiat, astfel incat mesajul sa fie schimbat. Jurnalistii TVR au facut doar o selectie, sustine directorul stirilor TVR.

Discutiile vin dupa ce TVR a difuzat in jurnalul de miercurea trecuta, mai multe inregistrari audio si video cu fostii ministrii ai Agriculturii Decebal Traian Remes si Ioan Avram Muresan. Din inregistrari reiese ca Decebal Traian Remes primeste un plic in care se presupune ca s-ar afla suma de 15.000 de euro.