Federatia Educatiei Nationale a anuntat ca va declansa, incepand de lunea viitoare, conflictul de munca, ce ar putea culmina cu greva generala.

Motivele invocate de reprezentantii Federatiei sunt faptul ca, spun ei, Ministerul Educatiei amana inregistrarea Contractului Colectiv de Munca, dar si nerespectarea acordului privind elaborarea unei legi a salarizarii care sa elimine discrepantele dintre categoriile de bugetari, se arata intr-un comunicat al Federatiei Educatiei Nationale.

Sindicalistii mai cer Guvernului si asigurarea fondurilor necesare pentru ca majorarea suplimentara de 10%, acordata de la 1 octombrie pentru personalul didactic cu gradul I, sa fie aplicata pentru intregul personal didactic.

O alta revendicare era acordarea salariului minim garantat prevazut in contractul colectiv de munca la nivel national de 880 de lei pentru personalul cu studii superioare din invatamant, insa aceasta a fost solutionata vinerea trecuta, printr-o decizie a instantei.

In plus, membrii FEN aflati in aceasta situatie vor primi diferenta de salariu pana la 880 de lei de la 1 ianuarie pana la 30 octombrie 2007.