Peste 4.700 de copii din judetul Vaslui nu au fost vaccinati impotriva rujeolei, majoritatea din cauza parintilor care refuza sa mearga la medicul de familie pentru a-i imuniza, scrie News.ro. Autoritatile au confirmat pana acum 40 de cazuri de boala, toate la copii neimunizati, existand inca alte sapte suspiciuni.

Vaccinarea la copiiFoto: pixnio.com

Directia de Sanatate Publica (DSP) Vaslui are in evidenta 4.755 de copii din judet care nu au fost imunizati impotriva rujeolei, majoritatea provenind din mediul rural.

Cei mai multi copii nu au fost vaccinati din cauza refuzului parintilor de a merge la medicul de familie, sustin autoritatile sanitare, insa exista si cazuri in care nu s-a facut administrarea la timp pe fondul lipsei vaccinului.

"Atat timp cat vaccinul este pe stoc si parintii nu ajung la cabinetele medicilor de familie, vina este a lor. Intr-adevar, partial a fost si problema lipsei produsului biologic, insa aceasta s-a mai rezolvat. Chiar in aceasta saptamana am inceput distribuirea a 2.400 de doze de vaccin catre medicii de familie, cu prioritate acolo unde nu mai aveau deloc pe stoc", a declarat, miercuri, pentru News.ro directorul DSP Vaslui, Mihaela Vlada.

De la inceputul anului, in judetul Vaslui au fost confirmate 40 de cazuri de boala, toate la copii nevaccinati, o treime din acestea fiind luate in evidenta in luna mai. Tot in aceasta luna, un bebelus de cinci luni, neimunizat, a murit la Spitalul de Boli Infectioase Iasi.

De asemenea, in ultima saptamana au mai fost internati in spital alti sapte copii cu suspiciune de rujeola.