Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, si fostul viceprimar al Capitalei, Marcel Nicolaescu, sunt audiati, vineri, in calitate de martori, la DNA, in dosarul privind restituirea ilegala a unui teren din Bucuresti, potrivit Mediafax.

Sorin OprescuFoto: HotNews / DP

UPDATE: Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat vineri, dupa ce a fost audiat la DNA, ca anchetarea primarilor pentru coruptie este o 'moda' care o sa treaca, insa se poate astepta la orice.

'Primaria nu s-a constituit parte civila, inca. Pamantul respectiv, urmarirea penala a inceput in anul 2007, nu are nici formele de intabulare, de proprietate, nu se face dovada proprietatii municipiului. Pe cale de consecinta, venim dupa aceea, eventual, cu un prejudiciu', a declarat Oprescu, citat de Agerpres.

Intrebat daca acum este 'moda' primarilor pusi sub acuzare pentru coruptie, Oprescu a spus: 'Ca orice moda care vine o sa treaca. Totusi, nu suntem un neam de zapaciti. Suspiciuni poate sa lanseze toata lumea. Delatiunea este la moda, deci poti sa te astepti la orice. Important este sa fii gata oricand sa faci dovada faptelor tale'.

Oprescu a declarat inainte de audieri ca retrocedarea s-a facut in mandatul lui Adriean Videanu, iar urmarirea penala in aceasta cauza a inceput in 2007, inainte ca el sa ajunga la Primaria Capitalei.

Oprescu a mai aratat ca Primaria Capitalei se va constitui parte civila in cauza, pentru recuperarea prejudicului produs institutiei.

Marcel Nicolaescu a declarat, la intrarea in sediul DNA, ca a fost chemat sa se prezinte pentru a da declaratii in calitate de martor in dosarul privind restituirea ilegala a unui teren din Capitala.

Dosarul in care Sorin oprescu si Marcel Nicolaescu au fost audiati il vizeaza pe Andrei Creci, fost sef de serviciu in Directia Juridica a Primariei Capitalei, care este cercetat sub control judiciar de procurorii anticoruptie, dupa ce ar fi propus, in mod nelegal, restituirea unui teren din Bucuresti, evaluat la peste 3,3 milioane de euro.

Alaturi de acesta este cercetata, sub control judiciar, o alta fosta sefa de serviciu din aceeasi directie, Catia-Valentina Falan, suspectata ca l-a favorizat pe Andrei Creci.

Ulterior, Creci ar fi incercat sa inlaturare urmarile faptei penale savarsite, astfel incat sa impiedice urmarirea penala si tragerea la raspundere penala si civila, impreuna cu celelalte persoane cercetate.

Astfel, el ar fi redactat personal un document, semnat de primarul general al Municipiului Bucuresti, la solicitarea Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), au precizat procurorii.