Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP) va aloca 200 milioane euro din fonduri europene pentru finalizarea a 500 de scoli, incepute si neterminate de autoritatile locale. Potrivit ministrului Liviu Dragnea, citat de Agerpres, va fi realocata o suma de aproximativ 240 milioane euro din Programul Operational Sectorial de Transport si Programul Operational Sectorial de Mediu din care aproximativ 200 milioane euro vor fi repartizate pentru continuarea si finalizarea investitiilor la scoli si aproximativ 40 milioane pentru continuarea investitiilor la o serie de spitale.

"Finantarea din bani europeni a unui numar de aproximativ 500 scoli, este vorba despre santiere incepute in vechile guvernari, cu multi ani in urma de toate Guvernele care s-au succedat la conducerea Romaniei. Au fost 4 categorii de investitii, o categorie de investiti in scoli in care autoritatea contractanta era Ministerul Educatiei, o alta in care autoritatea contractanta era Inspectoratul Scolar, o alta in care autoritatea contractanta era scoala si o alta in care autoritatea contractanta era Primaria. Prin Programul Operational Regional finantam investitiile in care autoritatea contractanta este primaria si asocierile dintre primarii si unitatea scolara", a declarat Liviu Dragnea, luni, intr-o conferinta de presa.

Potrivit acestuia, autoritatile locale pot depune proiecte incepand cu 12 martie.

"Data de lansare a acestui program este chiar cea de astazi - 10 martie. De miercuri, 12 martie, autoritatile locale pot depune proiecte. Vor fi 30 de zile in prima etapa in care vom evalua la minister procedurile de achizitie care au fost folosite la investitiile folosite la investitiile folosite pentru a nu exista niciun risc ca la un control sa apara posibilitatea nedorita a unor corectii financiare. Toate proiectele care vor trece de acest filtru vor intra in etapa a doua si vom semna contractele pentru finantare. O alta conditie obligatorie o reprezinta finalizarea investitiilor pana la 31 decembrie 2015. De asemenea, nu se accepta proiecte cu o valoare mai mica de 500.000 lei", a mai aratat ministrul.