(P) "Fiul Hamasului" este povestea socanta a unui palestinian care a lucrat pentru Israel. Mosab Hassan Yousef - fiul seicului palestinian Hassan Yousef, unul dintre cei 7 fondatori si lideri ai organizatiei teroriste Hamas, a lucrat timp de 10 ani ca dublu spion.

Magdalena MarculescuFoto: SmartWoman

Magdalena Marculescu, directorul editorial al grupului TREI, discuta online despre un astfel de titlu - Fiul Hamasului - si despre autorul lui, Mosab Hassan Yousef, fiul intemeietorului Hamas, binecunoscuta organizatie terorista palestiniana. Zguduit de violenta practicata in tabara palestiniana, Mosab a optat pentru o ideologie pasnica si a lucrat ca dublu spion pentru tabara israeliana, demascand atentate si crime care puneau în pericol nenumarate vieti omenesti.

  • Intalnirea s-a incheiat
  • Vezi raspunsurile invitatei pe SmartWoman.ro

Magdalena Marculescu este de 5 ani directorul editorial al grupului TREI, din care face parte Editura Pandora M la care a aparut de curand "Fiul Hamasului". A studiat filosofia la Sorbona si la Ecole Normale Supérieure din Paris si este doctor in filosofie al Universitatii din Bucuresti. Dupa ce a predat mai multi ani filosofie la universitate s-a dedicat exclusiv activitatii de editor, coordonand mai multe serii de literatura. Una dintre cele mai frumoase meserii din lume, spune ea, in care inspiratia si propria pasiune pentru carti trebuie sa se ancoreze cu orice pret in realitatea sociala si economica, ca sa poti face fata diverselor crize care ameninta permanent universul livresc.

De curand, Magdalena Marculescu a lansat o noua colectie la Pandora M, numita Reality Shock care propune marturisiri si povesti de viata ale unor oameni care au trait destine exceptionale. Citind aceste carti, intrati in dialog direct cu personaje memorabile, care au avut curajul sa-si puna pe hartie viata pentru a dezvalui intamplari cutremuratoare.

Nota redactiei:

  • Pentru a pastra coerenta si relevanta discutiei, nu vom valida comentariile care nu se refera la temele anuntate, care nu contin intrebari sau care constau in atacuri la persoana.