Prințul Harry al Marii Britanii, soția lui Meghan și mama ei au fost implicați într-o cursă cu mașina „aproape catastrofală” în care au fost implicați pararazzi, a declarat miercuri un purtător de cuvânt al prințului, relatează Reuters.

Prințul Harry și soția sa Meghan MarkleFoto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Incidentul a avut loc după ce Meghan și Harry au participat marți la o ceremonie de decernare a unor premii la New York.

„Aseară, ducele și ducesa de Sussex și doamna Ragland au fost implicați într-o urmărire aproape catastrofală cu mașina din cauza unui grup de paparazzi extrem de agresivi”, a declarat purtătorul de cuvânt al cuplului într-un comunicat.

„Această urmărire necruțătoare, care a durat peste două ore, a fost aproape de a duce de mai multe ori la coliziuni care au implicat alți șoferi de pe drum, pietoni și doi ofițeri NYPD (Departamentul de Poliție din New York),” a declarat purtătorul de cuvânt al lui Harry într-un comunicat.

Prințul a vorbit mult timp despre furia sa legată de intruziunea presei, pe care o învinovățește pentru moartea mamei sale, Prințesa Diana, care a fost ucisă când limuzina ei a avut un accident rutier în timp ce încerca să scape de urmărirea paparazzilor din Paris în 1997.

Purtătorul de cuvânt al cuplului a spus că urmărirea ar fi putut fi fatală și a implicat paparazzi care conduceau pe trotuar, au trecut roșu la semafor și au condus în timp ce făceau fotografii.

Imagini care au apărut pe rețelele de socializare îi arată pe Harry, Meghan și mama ei stând pe bancheta din spate a unui taxi din New York.

Purtătorul de cuvânt a vorbti despre urmărire ca despre o „hărțuire”.

„Deși a fi o personalitate publică vine cu un nivel de interes din partea publicului, nu ar trebui să vină niciodată cu prețul siguranței nimănui”, a spus purtătorul de cuvânt. „Diseminarea acestor imagini, având în vedere modalitățile în care au fost obținute, încurajează o practică extrem de intruzivă, care este periculoasă pentru toți cei implicați.”

Reamintim că pe 31 august 1997, mașina în care se aflau prințesa Diana și iubitul ei, Dodi Al-Fayed, a intrat în pasajul Pont de l'Alma din Paris, în timp ce erau următiți de paparazzi.