Mii de simpatizanti islamisti sarbatoreau duminica seara in Piata Tahrir din Cairo anuntarea indepartarii ministrului Apararii, maresalul Hussein Tantawi, si consolidarea puterilor presedintelui Mohamed Morsi, potrivit Mediafax.

Poporul sustine decizia presedintelui", scanda multimea dupa anuntarea trecerii in rezerva a lui Tantawi, ministru al Apararii de aproximativ 20 de ani si seful de facto al statului in perioada de la indepartarea de la putere a lui Hosni Mubarak, in februarie 2011, si alegerea lui Morsi, in iunie.

"Maresale, spune adevarul, Morsi te-a destituit sau nu?", scandau ironic alti manifestanti, referindu-se la motivul oficial al inlocuirii acestuia in cadrul Guvernului, prezentat in mod oficial ca o trecere in rezerva.

Printr-o decizie surprinzatoare, Morsi a decis totodata sa anuleze o "declaratie constitutionala" din iunie, prin care Consiliul Suprem al Fortelor Armate (CSFA), la vremea respectiva aflat la conducerea tarii, si-a atribuit puterea legislativa, cedand-o pe cea executiva presedintelui-ales.