Liderul grupului parlamentar al UDMR din Camera Deputatilor, Mate Andras Levente, a declarat, marti, dupa discutiile cu prim-ministrul privind noul Cod al Muncii, ca Uniunea sustine cresterea amenzilor pentru angajatorii care practica munca la negru, si nu pedeapsa cu inchisoarea, asa cum a propus prim-ministrul, potrivit Agerpres.

"In mod repetat, daca un angajator nu incheie contract individual cu acel angajat va fi sanctionat cu infractiune, adica puscarie si amenda penala sau ramane la nivel de contraventie sau amenda mai mare. Propunerea noastra este ca nu ar trebui sa fie infractiune, ci ar trebui sa marim amenzile. Este in interesul si protectia salariatului pana la urma ca sa aiba un contract de munca, pentru ca astfel beneficiaza si de asigurari de sanatate si de celelalte drepturi", a afirmat Mate Andras Levente, la finalul intrevederii de la Palatul Parlamentului dintre premierul Emil Boc si parlamentarii UDMR.

Acesta a subliniat ca dupa discutia premierului cu UNPR urmeaza sa se ajunga la o varianta finala a Codului muncii, dupa care va vedea daca se accepta in intregime sau nu propunerile UDMR.