OMS, îngrijorată de alte pandemii din cauza „amneziei” lumii
„Am văzut amnezia care pare să coboare asupra lumii după un eveniment traumatic, iar acest lucru este de înţeles”, a spus Ryan într-un briefing de presă la Geneva.
„Dar, dacă o vom face din nou, aşa cum am făcut după SARS, aşa cum am făcut după H5N1, aşa cum am făcut după pandemia de H1N1, dacă vom continua să ignorăm realităţile a ceea ce patogeni noi şi periculoşi pot face civilizaţiei noastre, atunci este probabil că vom trăi din nou acelaşi lucru sau chiar mai rău în timpul vieţilor noastre”, a tras el un semnal de alarmă.
Ryan s-a lansat şi într-o critică a statelor dezvoltate, explicând că acestea au gestionat sistemele de sănătate „ca pe linii aeriene low-cost” şi că omenirea plăteşte acum preţul.
„În nord, din cauza modelului de costuri pentru sistemele de sănătate, noi ne-am proiectat sistemele de sănătate să fie livrate la eficienţă de 95%, 98%, 100%. Este aproape ca un model de companie aeriană low-cost pentru furnizarea de servicii de sănătate”, a spus el.
„Ei bine, acum plătim un preţ pentru aceasta, neavând acea capacitate suplimentară în sistem - considerând sănătatea ca pe un centru de costuri, considerând sănătatea ca pe o scurgere de resurse pe seama dezvoltării, ca trăgând înapoi economia, şi trebuie să regândim ce înseamnă aceasta”, a mai spus responsabilul OMS.
Citește și:

Etapa a doua a vaccinării împotriva COVID-19: Cine are dreptul să se vaccineze în această etapă, când și cum te poți programa. Înființarea centrelor de vaccinare, în continuare în aer
Vom călători în UE doar cu „pașaport de vaccinare”? Precedentul „Carnetului Galben”
De ce Dacia intră într-o nouă etapă datorită SUV-ului Bigster și de ce apropierea de Lada nu ar trebui să ne sperie
Cum vrea Guvernul să elimine haosul liberalizării pieței energiei / Consumatorii vor putea primi reduceri de preț, până în iulie, de la furnizorii de ultimă instanță - Proiecte
EXCLUSIV Moștenirea Gabrielei Firea: Ce salarii au directorii și angajații companiilor municipale Ep. II
H1N1 a fost tot un film prost - ba chiar mult mai prost decât filmul cu covidul.
Atât de prost încât și revista Forbes a numit acea pandemie un fals grosolan:
https://web.archive.org/web/20201011163656if_/https://www.forbes.com/2010/02/05/world-health-organization-swine-flu-pandemic-opinions-contributors-michael-fumento.html
La „pandemia” de H1N1 s-au sifonat zeci de miliarde de dolari în vaccinuri care nu doar că nu funcționau - dar chiar dădeau efecte adverse de pe urma cărora statele europene au plătit despăgubiri până prin 2017.
Probabil de-aia acum marii fabricanți de vaccinuri s-au asigurat că primesc imunitate legală la efectele adverse.
1. ce a invatat omenirea din MERS si SARS
2. ce masuri a luat pentru a face fata unui caz ulterior - culmea, a aparut varianta a doua de SARS acum
3. ce masuri a luat in timpul epidemiei de SARS-COV-2?
4. ce masuri va lua dupa ce se va rezolva (intr-un mod sau altul) epidemia actuala?
Nu e primul coronavirus, nu e primul virus. Se tot intampla, dar omenirea nu a luat mai nicio masura si e prinsa nepregatita. Ma tem ca ar putea veni un virus care sa extermine toata rasa, si tot nu se va sinchisi cineva sa ia masuri. E mai simplu sa bagi banji pe vacante, salarii si bonusuri decat investitii, cercetare sau informare.
Lucru valabil 30 de ani si in Romania, dar si in SUA si restul de UE.
OMS a interzis asa ceva: ce crima !