Nicușor Dan cere suspendarea pentru 2 ani a Planurilor Urbanistice Coordonatoare ale Sectoarelor 2, 3, 4, 5 și 6, care permit betonarea a zeci de hectare de spațiu verde și construirea de blocuri între case

de Catiușa Ivanov     HotNews.ro
Luni, 22 februarie 2021, 12:20 Actualitate | Administratie Locala


Nicușor Dan
Foto: PMB
Nicușor Dan cere Consiliului General suspendarea pentru 2 ani a Planurilor Urbanistice Coordonatoare ale Sectoarelor 2, 3, 4, 5 și 6, potrivit unor proiecte care se află pe ordinea de zi a ședinței Consiliului General de pe 26 februarie. Pentru Sectorul 1 un astfel de document nu a fost aprobat. Documentațiile, aprobate de majoritatea PSD-ALDE din Consiliul General sub administrația Firea, permit betonarea a zeci de ha de spațiu verde și construirea unor blocuri între case. PUZ-ul Sectorului 3 a fost anulat recent de instanță de cetățeni, dar decizia poate fi atacată cu recurs. PUZ-ul Sectorului 6 a fost anulat anul trecut în prima instanță, tot la cererea cetățenilor, dar primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, și APM au făcut recurs. Pentru restul există plângeri prealabile pentru anulare.

Dacă va fi aprobată, suspendarea PUZ-urilor începe de pe 5 martie, pentru 24 de luni. Pe perioada de suspendare, certificatele de urbanism și autorizațiile de construire / desființare emise de Primarul Municipiului București și de primarii sectoarelor Municipiului București vor respecta prevederile documentațiilor de urbanism anterioare. Prevederile de suspendare se aplică inclusiv certificatelor de urbanism și autorizațiilor de construire / desființare aflate în curs de emitere la data intrării în vigoare a hotărârilor, prevăd proiectele de hotărâre.

PUZ-ul Sectorului 2 a fost aprobat pe 13 august 2020.

Pentru PUZ Sector 2 există mai multe plângeri prealabile de suspendare de la Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2, Monica Anisie, Asociația Salvați Bucureștiul, Asociația Ecocivica.

Motivul invocat de primarul Nicușor Dan pentru suspendare este reducerea suprafeței de spațiu verde.

”Bilanțul propus prin PUZ prevede o suprafață de 422,53 ha de spații verzi, în scădere fața de suprafața de spații verzi publice înregistrată în Registrul Spațiilor Verzi, care era de aproximativ 444 ha. Reducerea suprafețelor verzi este sancționată, pe lângă nulitatea actelor, prin art. 96 din OUGnr. 195/2005 și prin art. 23 din Legea nr. 24/2007 cu amendă pentru fiecare metru pătrat de spațiu verde afectat. Reducerea spațiilor verzi nu este oportună nici prin prisma procedurii de infringement pe calitatea aerului deschisă față de România de către Comisia Europeană pentru calitatea precară a aerului din capitală. În concluzie, schimbarea destinației spațiilor verzi prevăzute că atare în PUG și, în final, diminuarea spațiilor verzi din Sectorul 2 reprezintă o vătămare adusă dreptului locuitorilor Municipiului București la un mediu sănătos, astfel că PUZ Coordonator Sector 2 nesocotește un interes public major”, se arată în referatul de aprobare semnat de Nicușor Dan.

HotNews.ro a scris încă din faza de dezbatere publică că documentul permite transformarea a peste 30 de hectare de teren de pe malul Lacurilor Colentina, Tei, Plumbuita și Fundeni, dar și de la parcul de lângă Arena Națională din spații verzi în zone unde se pot construi blocuri și case.

Printre zonele unde s-a aprobat schimbarea destinației de spațiu verde se numără: fosta bază sportivă a RADET de pe Calea Floreasca, o zonă de la intersecția bd. Barbu Văcărescu cu strada Țițeica, zona unde este construit Clubul Bamboo, zona fostelor pepiniere din Petricani, Insula Tibiscum de pe Lacul Fundeni și o bucată din spațiul vedre de la Arena Națională. Aceste terenuri sunt proprietate privată, majoritatea fiind retrocedate.

De, asemenea, în anumite cartiere de case, de exemplu Andronache, este crescut regimul de înălțime până la 14 etaje. La fel între zona dintre Lacul Fundeni și Lacul Dobroiești. Asta înseamnă că persoanele care au case în aceste zone se pot trezi oricând cu blocuri la fereastră.

Citește aici mai mult.


PUZ-ul Sectorului 3 a fost aprobat pe 31 ianuarie 2019 de majoritatea PSD ALDE din CGMB. Acesta permite construirea unor blocuri de 10 etaje în Parcul C-tin Brâncuși și menține regulamentul care permite edificarea unor blocuri de până la 45 m înălțime pe bucata retrocedată în Parcul IOR. Totodată permitea construirea de blocuri între case, în mai multe zone din Sectorul 3.

Tribunalul București a anulat la începutul lunii februarie Planul Urbanistic Coordonator al Sectorului 3 care permitea betonarea mai multor spații verzi. Procesul a fost intentat de mai muți cetățeni, iar decizia poate fi atacată cu recurs. Planul Urbanistic Coordonator al Sectorului 3 a fost elaborat de Primăria Sector 3 și aprobat de Consiliul General în ianuarie 2019.

Citește aici mai mult.

Și aici motivul invocat de Nicușor Dan pentru suspendare este distrugerea spațiilor verzi.

”PUZ Coordonator Sector 3 încalcă prevederile art. 71 din OUG 195/2005 care interzic schimbarea destinației, strămutarea sau diminuarea spațiilor verzi, indiferent de regimul de proprietate.Mai precis, șase terenuri, în suprafață totală de aprox. 43 de hectare, își schimbă funcțiunea din spațiu verde în spațiu construibil prin H.C.G.M.B. nr. 49/31.01.2019, și anume:. Terenul cu funcțiunea V1A de la intersecția Calea Vitan - str. Niță Elinescu, în suprafață de aprox. 2 hectare; Terenul cu funcțiunile parțiale V1a și V1b de str. Postăvarul - Bd. 1 Decembrie1918 - str. Soldat Ghiță Șerban, în suprafață de aprox. 4 hectare;. Parte din terenul aferent Park Lake Plaza situat în str. Liviu Rebreanu, cu funcțiunea V1a, în suprafață de aprox. 1 hectar;. Terenul de lângă Drumul Gură Crivățului (la intersecția cu Drumul Gură Putnei), cu funcțiunea V1a, în suprafață de aprox. 1 hectar;. Terenurile situate la nord de Drumul Lunca Cetății, pe toată lungimea acestuia, cu funcțiunea v1a, în suprafață de aprox. 30 de hectare;. Parte din Parcul Pantelimon, situat între Șoseaua Gării Cățelu și Lacul Pantelimon, cu funcțiunea V3a, în suprafață de aprox. 5 hectare. Pe toate cele șase terenuri de la punctul anterior au fost deja autorizate construcții pe spațiul verde. Prin urmare PUZ Coordonator Sector 3 are că scop intrarea în legalitate a acestor imobile construite nelegal. Cinci terenuri, în suprafață totală de 63,5 hectare, iși schimbă funcțiunea din L în M2 și trec astfel, de la înălțimi maxime de P+2-P+4 la înălțimi maxime de P+14, ceea ce reprezintă o majorare a CUT-ului cu mai mult de 20%, aspect interzis de art. 32 alin. (7) din Legea 350/2001 privind amenajarea teritoriului și urbanismul”, se arată în referatul de aprobare semnat de Nicușor Dan.

Pentru Sectorul 4 a fost aprobat prin hotărârea Consiliului General al Municipiului București nr. 443/2018 - Planul Urbanistic Zonal - Zona de Sud a Sectorului 4.

Potrivit raportului semnat de primarul Nicușor Dan acesta trebuie suspendat din următoarele motive:

”PUZ Zona de Sud a Sectorului 4 este o documentație de urbanism care derogă de la Planul Urbanistic General. Acesta prevede o dezvoltare urbană a zonei de sud a sectorului 4 care nu este echilibrată in privința funcțiunii de spațiu verde, în condițiile în care Bucureștiul are o problema pe calitatea aerului, fiind deschisă de către Comisia Europeană procedura de infringement față de Romania pentru aerul din București. 0 suprafață considerabilă care avea funcțiunea de sere și care este oportun a fi exploatată ca spatiu verde devine construibilă. (...) Având în vedere faptul că documentațiile de tip PUZ, întocmite pentru teritoriul unui singur sector al Municipiului București, nu pot asigura o viziune unitară asupra dezvoltării urbane a teritoriului Municipiului București;Având în vedere faptul că o documentație de tip PUZ, întocmită pentru teritoriul unui singur sector al Municipiului București, nu poate ilustra corect disfuncționalitățile la nivelul întregului oraș”.

PUZ-ul Coordonator al Sectorului 5
a fost aprobat prin hotărârea Consiliului General al Municipiului București nr. 242/2020. Pentru acest document s-au înaintat 3 plângeri prealabile de suspendare/anulare: USR, Naciu Vladimir și Soare Elena.

Motivele de suspendare arătate în referatul semnat de Nicușor Dan sunt:
 • PUZ Coordonator Sector 5 propune o reducere cu 41% a spațiului verde de la 369,6 ha la 219,77 ha.
 • PUZ SECTOR 5 reduce suprafața fondului forestier național, operațiune care se poate face doar prin Hotărâre de Guvern. Amplasamentul de 103 ha (reprezentând peste 3,33% din suprafața sectorului 5), încadrat conform PUG în UTR V6 -pădure de agrement, își schimbă funcțiunea fie în V1a, V3b (funcțiune de spații verzi), fie în L sau M (funcțiuni construibile).
 • PUZ Sector 5 modifică pentru anumite UTR-uri coeficientul de utilizare a terenului (CUT),mărindu-l pe acesta cu mai mult de 20% cât permite art. 32 alin (7) din Legea 350/2001 privind amenajarea teritorială și urbanismul;
PUZ Coordonator Sector 6 a fost aprobat prin Hotărârea Consiliului General al Municipiului București nr. 68/14.02.2020 și modificat prin Hotărârea C.G.M.B. nr. 336/2020.

Printre motivele invocate pentru suspendarea PUZ-ului se numără:
 • PUZ sector 6 propune 1000 ha spațiu verde, calculând o valoare de 28,56mp de spațiu verde pe cap de locuitor, însă valoarea această a rezultat că urmare a unei raportări la populația stabilă a sectorului din 2009, deci de acum 12 ani. De asemenea, dintre cele 1000 de ha de spații verzi, 600 de ha sunt însumate din presupusul procent de 30% spații verzi pe care fiecare UTR ar trebui să îl aibă, dar care în realitate este fie mai mic, fie nu există. Mai mult, din acest procent teoretic de 30% pe care PUZ Sector 6 îl contorizează drept spațiu verde existent, doar 20% este amenajat obligatoriu la sol, 10% putând fi amenajat pe terasele construcțiilor, peste subsol sau realizat din fațade verzi.
 • Schimbă destinația unor UTR-uri prevăzute s că spații verzi în PUG și Ie face construibile (M3, M3a2, M2). Se întâmplă această în: Zona Arenei Giulești unde o zona V1a devine M3; Zona foarte mare din Parcul Grozăvești unde zona care în PUG este V1a devine M2 (P+14); Pe prelungirea Ghencea, în zona Grunenpark, o zona V1a devine M2.
 • De asemenea, sunt transformate anumite UTR-uri cu funcțiuni de locuire în UTR-uri cu locuire mai densă, fără nicio justificare. Se întâmplă această prin: Extinderea unei zone M3 pe Drumul Sării; Pe Bdul Timișoara/Str. Sibiu o zona M3 devine M2; Pe stradă Brașov, vizavi de Parcul Drumul Taberei, o zona CB1 se extinde; Pe str. Valea Doftanei anumite parcele LI a devin M3; Pe str. lalomiței, zone L1a devin M3

Tribunalul București a anulat PUZ-ul pe 17 noiembrie 2020.

”Instanța admite cererea formulată de reclamanţii ASOCIAȚIA „SALVAȚI ZONA VERDE DOMNIȘOARA POGANY" şi Chiricescu Sabin Doru în contradictoriu cu Consiliul General al Municipiul Bucuresti, Primarul Sectorului 6 București, Agenția pentru Protecția Mediului București şi Primarul General al Municipiului Bucureşti. Admite excepţia de nelegalitate în ceea ce priveşte Decizia etapei de încadrare nr.116/19.12.2018. Anulează Hotărârea Consiliului General nr.68/14.02.2020. Anulează Certificatul de Urbanism nr. 862/1513388/12.07.2017.(...) Dispune suspendarea executării HCGMB nr.68/14.02.2020 şi nr.336/14.08.2020 până la soluţionarea definitivă a cauzei. Cu recurs în termen de 5 zile de la comunicare”, a decis Tribunalul București pe 17 noiembrie.

Citește aici mai mult.

În decembrie 2020, Primarul Sectorului 6, proiectantul și Agenția pentru Protecția Mediului au făcut recurs.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram..*.


41979 vizualizari

 • -34 (48 voturi)    
  De ce? (Luni, 22 februarie 2021, 12:38)

  Tayen [utilizator]

  Nu, nu, miticii au vrut betoane. Să primească betoane!
  • +20 (40 voturi)    
   Ei da, prima decizie curajoasa a lui Nicusor (Luni, 22 februarie 2021, 13:35)

   Maspp [utilizator] i-a raspuns lui Tayen

   Acum toata tiganimea care si-a batut joc de orasul asta si a construit ilegal cu spagi date la toti primarii o sa incepa sa pompeze bani in disperare in Firea, PSD, PNL doar sa scape de Nicusor.
   • -8 (12 voturi)    
    Ca idee generala, e buna (Luni, 22 februarie 2021, 16:55)

    newlook [utilizator] i-a raspuns lui Maspp

    Ca idee generala, e buna...dar urmeaza sa vedem daca e in stare sa faca "mai bine", nu numai sa demoleze ceea ce au facut altii.

    Dar, atentie la ce va doriti...s-ar putea sa se inplineasca.

    1n 2004, electoral, Basescu a atacat contractul la cheie "Bechtel", cel care ne-ar fi adus o autostrada de vreo 350 km. Dupa ce a devenit presedinte, a "renegociat" contractul la cheie. Urmarea "renegocierilor": pentru romani, contractul s-a scumpit peste noapte cu vreo 500 de milioane dolari. Facut de ras, Basescu a pus lacheii din presa si servicii pe Bechtel. Bechtel a mai stat ()a mai suportat vreo trei ani, a facut lucrari de 500 de milioane dolari, A INCASAT pentru ele 1, 5 miliarde dolari (cu un miliard in plus fata de ce li se cuvenea), si-a pus palma in fund si a plecat. Romanii lui Basescu nici macar nu au avut curajul sa dea in judecata Bechtel, atat de incorect fusese comportamentul lor vis-a-vis de compania americana. Bechtel a ramas cu banii romanilor, romanii cu degetul in gura.

    Azi, urmasii lui Basescu au facut PNL si USR(i). La fel ca atunci, plini de securisti, acoperiti, prosti cu diploma si incrancenati.
    • +7 (13 voturi)    
     Sa stii ca e mai bine (Luni, 22 februarie 2021, 17:50)

     Maspp [utilizator] i-a raspuns lui newlook

     Autostrada aia o facem pe banii nostri. Acum o facem pe bani europeni. Americanii ar fi scumpit-o oricum pana sa o termine. Asta cu urmasii lui Basescu e maxima care ar fi in USR e maxima. Poti sa-mi dai un exemplu ?
     • -9 (11 voturi)    
      ... (Luni, 22 februarie 2021, 20:41)

      prio [utilizator] i-a raspuns lui Maspp

      tot ce inseamna Anti PSD sunt prosti cu diploma, securisti, incrincenati.... exact "cakitatile " expuse la vedere de PSD ani la rind.
      Cine citeste si crede ce ai scris nu sta bine la IQ
      • +1 (9 voturi)    
       Aoleo (Marţi, 23 februarie 2021, 8:16)

       Maspp [utilizator] i-a raspuns lui prio

       Deci toti cei care sunt Pro-PSD au diploma pe bune, nu sunt securisti si nici incrancentati. Genii domne, genii !
    • +4 (6 voturi)    
     ... (Luni, 22 februarie 2021, 20:38)

     prio [utilizator] i-a raspuns lui newlook

     Dovezi mai omule , da exemple din astea sustinute de dovezi alfel sunt vorbe in vint.
  • +20 (26 voturi)    
   te roade (Luni, 22 februarie 2021, 13:37)

   liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui Tayen

   invidia?! sau prostia? sau ambele...
   eu pariez pe ambele!
  • +14 (22 voturi)    
   mai taci (Luni, 22 februarie 2021, 13:37)

   ProSchimbare [utilizator] i-a raspuns lui Tayen

   Mai taci cu miticii tai cu tot.. esti praf.. crezi ca la voi in ardeal sau de unde esti e mai bine.. stai in banca ta
   • -14 (16 voturi)    
    Mitici (Luni, 22 februarie 2021, 14:13)

    uxh75588 [utilizator] i-a raspuns lui ProSchimbare

    mitici.
    Cand vb de olteni, ardeleni, moldoveni e ok.
    Dar ati fost prinsi cu maro la gura.
    Stai jos esti si mai praf.
    • +10 (12 voturi)    
     Penibili, dar sunt ai nostri.. :)) (Luni, 22 februarie 2021, 15:47)

     pehash [utilizator] i-a raspuns lui uxh75588

     In realitate, cei care generealizeaza cand vorbesc de "mitici" nu fac decat sa demonstreze ca sunt inculti si ingusti la minte. Nici macar nu stiu de unde provine termenul si sensul peiorativ.

     Caragiale s-a nascut intr-un sat din jud. Dambovita si a trait in Bucuresti. Este si el un "mitic"?
     • 0 (6 voturi)    
      ... (Luni, 22 februarie 2021, 20:49)

      prio [utilizator] i-a raspuns lui pehash

      in anumite sate si oarase fara acces la educatie Caragiale nu inseamna nimic.
      Atunci ce pretentii sa ai cind unii stiu sa citeasca numai pe facebook .Atita pot .
  • 0 (4 voturi)    
   ... (Luni, 22 februarie 2021, 20:34)

   prio [utilizator] i-a raspuns lui Tayen

   Poate mama ta avrut betoane !!
 • +29 (45 voturi)    
  Dar de ce pentru 2 ani și nu definitiv!? (Luni, 22 februarie 2021, 12:45)

  middle_brick [utilizator]

  În S3 s-a schimbat de ex zona verde dintre blocuri ce cuprinde și parculetele de copii în zona construibila, merge de minune între doua blocuri de 10 etaje sa mai strecori inca unul, ca nenorocitul de Ceaușescu a lăsat ditamai spațiul între ele.
  • +10 (20 voturi)    
   Si cu spagile pentru psd ce facem ? (Luni, 22 februarie 2021, 13:12)

   Idealistu [utilizator] i-a raspuns lui middle_brick

   Pai se poate tovarasi !
  • +7 (15 voturi)    
   pentru ca legal nu se poate (Luni, 22 februarie 2021, 13:30)

   vindicomvs [utilizator] i-a raspuns lui middle_brick

   doar instanta il mai poate anula. Dar procesul dureaza mult, timp in care puzul e valabil.
  • +7 (15 voturi)    
   In sect 6 (Luni, 22 februarie 2021, 13:59)

   Rdu [utilizator] i-a raspuns lui middle_brick

   pe langa faptul ca in PUZ sunt prevazute o serie de lucruri contrare legilor (vezi inaltimi de doua ori mai mari decat distanta fata de blocurile inconjuratoare), nici acesta nu este respectat: replantare copaci taiati, locuri de parcare prevazute in proiect pt 5 etaje si apoi se ajunge prin 2 derogari la 10 fara a modifica nr locurilor de parcare ( si apoi vine cu decizia de ridicare a masinilor parcate pe strazi)...In schimb din trei in trei ani vine primaria si distruge tot ce gaseste spatiu verde prin proiecte de reabilitare care de fapt strica si ce a mai fost bun... Dar de', pt sifonarea banilor trebuie execute " lucrari de reabilitare"...
   • +2 (6 voturi)    
    ... (Luni, 22 februarie 2021, 20:54)

    prio [utilizator] i-a raspuns lui Rdu

    Sect 6 sta cel mai prost cu spatiile verzi
  • +2 (6 voturi)    
   ... (Luni, 22 februarie 2021, 20:53)

   prio [utilizator] i-a raspuns lui middle_brick

   Nicaieri in lume limita de securitate a cladirilor peste 4 nivele este de 5 m . E uluitor cum au putut sa modifice normativele de securitate pentru a mai baga un ban in buzunarul propriu. (PSD)
   Ma intreb cind vor fi trasi la respundere in nume propriu cei care au modificat , profitat si aprobat aceste norme .
   • +1 (1 vot)    
    Poti detalia? (Miercuri, 24 februarie 2021, 0:47)

    Beer-gummy-bear [utilizator] i-a raspuns lui prio

    La ce anume te referi cand spui "limita de securitate"?
 • +11 (25 voturi)    
  bravo Neicushoare... (Luni, 22 februarie 2021, 12:56)

  Ismail Paine de circ [utilizator]

  ... da-le cu betoanele in cap.
 • +15 (25 voturi)    
  ff bine (Luni, 22 februarie 2021, 13:07)

  cetatean2016 [utilizator]

  regimul anterior a facut aceste puz uri cu toate aberatiile cuprinse in ele pt imbogatirea prietenilor . acestia si-au blindat juridic smecheriile si pana se anulau in inst construiau vindeau si aia era .

  solutia de a le suspenda era singura prin care puteau fi oprite aceste abuzuri cu acte
 • +15 (23 voturi)    
  Zona Grozavesti UPB (Luni, 22 februarie 2021, 13:12)

  mavi [utilizator]

  Zona Grozavesti UPB e sub asediu total , bloc langa bloc. gri beton peste tot.
 • +12 (22 voturi)    
  Puscarii pentru mafia imobiliara controlata de PSD (Luni, 22 februarie 2021, 13:13)

  matali [utilizator]

  Nu e posibil sa distrugi o capitala a unei tari pentru interesele corupte al Mafiei Imobiliare care umple conturile PSD-istilor prin spaga si coruptie. Procuratura si DNA-ul ar trebui sa ancheteze aceste acordari ilegale de avize pentru blocurile construite in perioada PSD.
 • -4 (10 voturi)    
  Ciucu recurs? (Luni, 22 februarie 2021, 13:32)

  of of [utilizator]

  De ce a făcut Ciucu recurs?
  • -3 (9 voturi)    
   asta.... (Luni, 22 februarie 2021, 14:39)

   mamenervat [utilizator] i-a raspuns lui of of

   voiam sa intreb si eu...Cred ca minusurile vi se "trag" de la postacii PNL-ului...ca, na, spagarii lor sunt "mai spagari" decat aia ai PSD-ului!
 • +5 (15 voturi)    
  foarte bine (Luni, 22 februarie 2021, 13:36)

  liviu_ [utilizator]

  dar si in celelalte sectoare!
  bucurestiul este axfisiat de blocuri. nu ar trebui sa se mai construiasca nici un bloc in oras decat cu aprobare speciala (FARA spaga)!
  mai avem putin si nu o sa mai avem cum sa mergem la munca nici cu elicopterul!
  • 0 (2 voturi)    
   ... (Luni, 22 februarie 2021, 21:00)

   prio [utilizator] i-a raspuns lui liviu_

   stiti cit hectare de spatu verde a betonat vestitul primar al sect 3 ??/
   Va apuca durerea de cap.Sub pretextul ca reface aleile ocupate de masini parcate alandala
   Sunt sute de hectare refacute ca trotuare direct pe spatuil verde.
   Bravo,
   sa-l mai alegeti dragi concetateni sponsorizati social.
 • +5 (15 voturi)    
  DAR NU AR FI MAI BINE... (Luni, 22 februarie 2021, 13:38)

  schroedinger [utilizator]

  Sa desfiintam odata aceste sectoare?! Cu costurile si sapgile aferente!
  Cat trebuie sa mai suportam 7 primari si camarilele lor?!
  • -4 (6 voturi)    
   desfiintare (Luni, 22 februarie 2021, 18:02)

   atc [utilizator] i-a raspuns lui schroedinger

   Buna idee! Asa de nasol cum e in Bucuresti, si el ar trebui desfiintat si sa ne mutam capitala la Viena. Cat mai au lebede.
 • -13 (21 voturi)    
  . (Luni, 22 februarie 2021, 13:47)

  rbratu [utilizator]

  Stie sa faca altceva USR 2 si 1/4, decat sa blocheze?
  • +2 (6 voturi)    
   ... (Luni, 22 februarie 2021, 21:01)

   prio [utilizator] i-a raspuns lui rbratu

   Ti sa stricat acu patefonule ,
   ??
 • -14 (18 voturi)    
  s (Luni, 22 februarie 2021, 13:53)

  Sonics [utilizator]

  Cele mai multe santiere sunt in sectorul 4. A ridicat Baluta spitale, scoli si tot felul, le pune capac Nicusor...
  • +9 (15 voturi)    
   zi zau cu limba scoasa (Luni, 22 februarie 2021, 14:30)

   TRC [utilizator] i-a raspuns lui Sonics

   Ce spitale ti-a ridicat tie Baluta, postacule de serviciu?
   Cand a vandut tot Clanului Sportivilor de au ajuns aia stapani peste tot sectorul? Enumera-mi mie spitalele, te rog si o sa iti enumar si eu toate residence-urile care au aparut in cativa ani ca ciupercile dupa ploaie de este o poluare in sector de nu mai stii ce sa faci. Lasi geamul deschis si intr-o ora totul este plin de praf.Blocuri ridicate cu minime aprobari sau chiar deloc. Blocuri ridicate cu betoane turnate pe temperaturi cu minus etc samd
  • +9 (15 voturi)    
   a ridicat pe dracu (Luni, 22 februarie 2021, 15:20)

   Dodel540 [utilizator] i-a raspuns lui Sonics

   Intre Str Turnu Magurele si Imgb , in zona serelor se construieste bloc langa bloc. Nu mai este loc de absolut nimic, nici sa parchezi o masina in plus daca vii la cineva in vizita. Blocuri construite la 10 m unul de altul, intre ele fiind doar parcri, nu un copac, gard viu , gradini etc
   Arhitectii si peisagistii lui Ceausescu erau la ani lumina ca idei si abordare.
 • +7 (21 voturi)    
  Nicusor incearca sa repare ce a stricat PSD (Luni, 22 februarie 2021, 13:57)

  emil bobu [utilizator]

  Ii urez mult succes si ii reamintesc ca poporul roman uraste oamenii competenti si ii voteaza foarte rar.
 • -4 (10 voturi)    
  Si daca cere ce? (Luni, 22 februarie 2021, 14:28)

  Ochii_pe_voi [utilizator]

  Asta e stire? Stire e cand o va si obține.
 • -7 (15 voturi)    
  franar (Luni, 22 februarie 2021, 14:39)

  Gogucelsmecher [utilizator]

  Tot astept ziua aia cand Nicusor o sa si faca ceva, nu doar sa critice si sa puna piedici.
  E usor sa zici PUC nu e bun, podul e facut prost, soseaua e scumpa, proiectul x nu se justica, companiile minicipale sunt ineficiente.

  Mai greu e pui mana si sa faci ceva.

  NU sunt PSDist (chiar dimpotriva), stiu ca o sa sara lumea pe mine, dar in zona unde locuiesc eu pe mandatul lui Firea s-a largit Fabrica de Glucoza la 2 benzii iar pasajul peste dna.Ghica a progresat intr-un ritm remarcabil pentru Bucuresti.

  Lucrarile la pasaj s-au oprit dupa ce a castigat Nicusor alergerile si nu s-a mai miscat o caramida de cateva luni.

  Astept sa vad cu ce o sa se laude el la incheierea mandatului.
  • +3 (11 voturi)    
   really, fabrica de glucoza? (Luni, 22 februarie 2021, 16:01)

   vindicomvs [utilizator] i-a raspuns lui Gogucelsmecher

   guess what, tot acolo stau. Iar asta a fost motivul pentru care am votat cu 2 maini impotriva ei.
   Este o mizerie de proiect, dupa ce ca ne a chinuit 2 ani prin noroaie de faceam o ora de la intersectia cu bb vacarescu pana acasa, a iesit un drum fara trotuare aproape si fara NICIUN COPAC, ca sa nu mai zic de scuar verde etc.

   Jalnic! cum poti sa numesti asta realizare??
 • +10 (18 voturi)    
  asa da! (Luni, 22 februarie 2021, 14:57)

  tahomir [utilizator]

  Exact ptr asa ceva l-am votat pe Nicusor.
  o decizie sanatoasa si curajoasa.
  Mult succes!
 • -2 (8 voturi)    
  De ce suspendare? (Luni, 22 februarie 2021, 16:11)

  VOX. [utilizator]

  Si nu anulare??
 • -1 (9 voturi)    
  ce mai conteaza? (Luni, 22 februarie 2021, 16:35)

  Coresponedntu [utilizator]

  Fostul Mic Paris a devenit Micul Beirut sau Damasc. Bucurestabad oricum e un oras distrus la densitatea umana si numarul de masini pe cap de locuitor. Ce sa mai faca Nicusor ? Bucurestabad nu are paduri urbane, ca Viena , Munchen, Stockholm. De unde sa mai scoata spatii verzi cand in 30 de ani de obscurantism religios si regim mafiot la primarie, fiecare a facut ce a vrut, Au contruit haotic biserici, bordeluri, blocuri P +10 in cartiere cu regim P + 2. In Bucurestabad , oras cu trasaturi orientale, inspirat in dezvoltare de la Bagdad, Damsc Cairo sau Beirut, acaparat demafia imobiliara, numai cu budozerul se mai poate face ceva. Oricum oamenii traiesc cu 10 ani mai putin ca in restul tarii datorita densitatii, poluarii, lipsei spatiilor verzi, managementului defectuos al gunoaielor care sunt incendiate in verile fierbinti. De ce credeti ca fug miticii in weekenduri spre munte, ingramadesc trecatorile sa ajunga in Ardeal ? Ce sa faci in acea latrina de oras ?
  • +1 (7 voturi)    
   Impotriva minciunii (Luni, 22 februarie 2021, 18:28)

   atc [utilizator] i-a raspuns lui Coresponedntu

   1. "Oricum oamenii traiesc cu 10 ani mai putin ca in restul tarii datorita...bla, bla... - Speranta de viata in Ro./2019: 1.Valcea: 80,07 ani; 2. Buc:78,17; 3. Cluj: 77,53....
   2. "Ce sa faci in acea latrina de oras ?" Orice, putin mai mult timp decat in Cluj si restul judetelor tarii, mai putin Valcea.
  • +1 (1 vot)    
   Merg la munte (Miercuri, 24 februarie 2021, 1:17)

   Beer-gummy-bear [utilizator] i-a raspuns lui Coresponedntu

   Merg la munte, nu neaparat in Ardeal!
   Si se ingramadesc pt ca au bani din salariile mult mai mari! :p
   De alt fel, niste Dorei "consolidau" un zid al unui bazin de epurare a apei menajere din Sinaia si asa treaba buna au facut, ca s-a prabusit zidul si s-a scurs apa uzata in rau! Si se va mai scurge mult si bine pana vor construi Dorel Pop, Dorel Crisan si Dorel Sigartau (nume fictive) un zid nou!
   Las-o moarta ca si la cj te sufoci de noxe (autoturismele sunt mai vechi in medie cu 2 ani si unii locatari inca se incalzesc folosind sobe cu lemne), iar pe axa principala a orasului Calea Floresti - Calea Manastur - motilor - Memorandumului - 21 Decembrie... toate cladirile sunt efectiv sudate! Despre parcuri nici nu are sens sa mai vorbim... Parcul Central (cel mai mare din cj) nu s-ar califica nici macar in top 10 in Bucuresti!


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by