SANATATE
​VIDEO Protest al tehnicienilor radiologi și al moașelor de la Spitalul Județean Cluj, nemulțumiți că nu beneficiază de majorările salariale din sistem Câţiva zeci de tehnicieni radiologi şi moaşe de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Cluj-Napoca au protestat joi în faţa unităţii sanitare, cerând demisia conducerii. Oamenii sunt nemultumiţi de faptul că nu sunt încadraţi profesional astfel încât să poată beneficia de majorările salariale din acest an din sistemul sanitar.
Medic despre lipsa finanțării din sistem: "Din 4 pacienți cu cancer ar trebui să amân unul pentru că am depășit limita de cazuri contractate, chiar dacă am pat liber" Radu Crăciun, medic hematolog la Spitalul Municipal Ploiesti, scrie, într-o postare pe Facebook, despre efectele lipsei de finanțare din sănătate. El spune că, după ce pentru anul 2018 s-a alocat Compartimentului de Hematologie în care lucrează o finanțare cu 25% mai mică decât cea aferentă numărului de paturi, a ajuns în situația ca "Din 4 pacienți cu cancer ar trebui să amân unul pentru că am depășit limita de cazuri contractate, chiar dacă am pat liber."
Pacienții cu hepatită C: Asigurarea tratamentului cu interferon este pusă sub semnul întrebării Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice din România trage un semnal de alarmă cu privire la posibila discontinuitate a asigurării tratamentului cu interferon free pentru pacienţii cu hepatită C. Reprezentanții pacienților cu afecțiuni hepatice cer Ministerului Sănătăţii şi CNAS să urgenteze finalizarea procedurilor pentru noul contract, astfel încât pacienţii cu hepatită C să fie trataţi în cel mai scurt timp posibil pentru a evita progresia bolii.
115 români mor zilnic din cauza fumatului. Unul din trei tineri români cu vârsta de peste 15 ani este fumător 115 români mor zilnic din cauza fumatului și aproape unul din trei români cu vârsta de peste 15 ani este fumător. Țara noastră se află pe locul al cincilea în Europa la numărul adolescenților de 15-16 ani care au fumat în ultima lună, iar procentul fumătorilor foarte tineri este de 5 ori mai mare în țara noastră decât în Statele Unite, arată Societatea Română de Cardiologie, Societatea Română de Pneumologie și Fundația Română a Inimii, cu ocazia Zilei Mondiale fără Tutun (31 mai).
Un bebeluș de 3 luni a murit din cauza rujeolei. Numărul deceselor a urcat la 55 Un bebeluș în vârstă de 3 luni, din județul Iași, este cea de-a 55-a victimă a epidemiei de rujeolă. Numărul total al cazurilor de îmbolnăvire confirmate până acum în România, de la debutul epidemiei, este de 13.563, potrivit Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile.
Medici de familie din București acuză Direcția de Sănătate Publică de restanțe la plata pentru vaccinurile din 2016 și chiar 2015: "Cum să îți zică 'nu primim facturile, veniți altădată'?" O parte dintre medicii de familie din București acuză faptul că au de recuperat bani de la Direcția de Sănătate Publică pentru vaccinuri din anul 2016 și chiar din 2015. Un medic de familie bucureștean a declarat pentru HotNews.ro că are de recuperat și acum banii pentru vaccinurile pe 5 luni din anul 2015, în timp ce alți medici spun că există restanțe din 2016 și 2017. HotNews.ro a solicitat, pe data de 4 mai, Direcției de Sănătate Publică din București să comunice dacă sunt facturi ale medicilor de familie neachitate din urmă cu 2-3 ani, câte astfel de facturi există și care este valoarea lor, însă instituția nu a oferit niciun răspuns.
Primele nemulțumiri după ce Guvernul a modificat legea salarizării din sănătate: 30 de angajați ai spitalului Malaxa susțin că veniturile lor s-au micșorat Peste 30 de angajați ai Spitalului Malaxa din București - personal tehnic și administrativ - au semnat un memoriu în care susțin că salariile lor s-au micșorat după ce legea care reglementează salarizarea din sistem a fost modificată în urmă cu două săptămâni prin Ordonanță de Urgență. În memoriu se arată, de asemenea, că documentul urmează să fie transmis "tuturor colegilor cu funcții similare în spitale, urmând să deliberăm asupra modalității de abordare și reprezentare, pentru soluționarea acestei discriminări inacceptabile".
Sorina Pintea, declarație contradictorie despre vaccinurile împotriva rujeolei și hepatitei: "Stocurile sunt insuficiente. Nu aş putea să spun că lipsesc" ​Stocurile de vaccinuri antirujeolic şi antihepatitic sunt mici şi chiar insuficiente la nivelul ţării, a declarat marţi ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, ea adăugând, însă, că "Vaccinul antirujeolic şi antihepatitic în acest moment nu aş putea să spun că lipsesc". Ministrul Sănătății mai spune că vaccinul ROR va fi distribuit în această săptămână, iar vaccinul antihepatitic urmează să fie și el distribuit către Direcţiile de Sănătate Publică.
Un ordin al ministrului Sănătății obligă instituțiile din subordine să solicite un aviz de la minister înainte să dea orice informație presei Un ordin semnat de ministrul Sănătății, Sorina Pintea, obligă toate direcțiile de sănătate publică și unitățile din subordine să solicite în orice situație care presupune comunicarea cu presa un aviz prealabil din partea Ministerului, pentru a se evita - se spune în document - apariția unor situații de natură să aducă prejudicii imaginii instituției.
Organe prelevate la Iași de la un bărbat aflat în moarte cerebrală vor fi transplantate altor pacienți Medici din Iaşi şi Bucureşti au prelevat organe de la un bărbat din judeţul Neamţ aflat în moarte cerebrală, acestea fiind destinate unor operaţii de transplant care vor fi efectuate în centre specializate din cele două mari oraşe. Directorul Spitalului Judeţean Neamţ, Cristina Atănăsoaie Iacob, a declarat că bărbatul în vârstă de 39 de ani a suferit un traumatism cranio-cerebral după ce a căzut de la înălţime, de pe o schelă.
Aproape 100 de medicamente esențiale în tratamentul cancerului, afecțiunilor cardiovasculare și neurologice riscă să dispară din România: citostaticele Bleomicin și Cisplatin, dar și Adrenalină, Ampicilină sau Diazepam Aproape 100 de medicamente uzuale, esențiale în tratamentul cancerului, al afecțiunilor cardiovasculare, neurologice și gastrointestinale,riscă să dispară de pe piața din România în perioada următoare, din cauză că producătorii de medicamente le consideră nerentabile. Printre acestea se numără Adrenalina, Ampicilina, Amoxicilina, Diazepam, Enalapril, Oxacilina sau Ranitidina, dar și Bleomicin și Cisplatin - două citostatice esențiale, utilizate în tratamentul a numeroase tipuri de cancer.
Medic despre problemele care rămân în sistem după mărirea salariilor: "Vor rămâne spitalele prin care colcăie microbii. Plicul nu va dispărea. Nu se vor întoarce în țară medicii plecați" Vasi Rădulescu, medic cardiolog și fondatorul leapșadesănătate.ro, un proiect de educație medicală în care toate materialele sunt scrise de medici și sunt destinate publicului larg, scrie, într-o postare pe Facebook, despre problemele care, potrivit acestuia, rămân nerezolvate în sistem, după ce salariile unora dintre cadrele medicale au crescut.  "Plicul nu va dispărea. Managerii vor continua să renoveze de formă secțiile. Vor rămâne spitalele prin care colcăie microbii. Exportul paralel de medicamente va continua să funcționeze la cote înalte. Posturile în spitale se vor da tot pe pile", susține Vasi Rădulescu.
Ce efecte are calitatea slaba a aerului care a dus țara noastră în fața Curții de Justiție a UE: Cancerul pulmonar, în top 3 al maladiilor care cauzează cele mai multe decese în România Slaba calitate a aerului, care a dus la decizia Comisiei Europene de a trimite România în fața Curții de Justiție a Uniunii Europene, este strâns legată de bolile pulmonare și ale sistemului respirator, spun medicii. Pulberile nocive din aer, rezultatul tehnologiilor industriale, afectează diverse organe ale corpului și în special plămânul, provocând numeroase afecțiuni, cea mai gravă dintre acestea, și a cărei incidență a crescut foarte mult, fiind cancerul pulmonar, a explicat, pentru HotNews.ro, doctorul Georgeta Gilda Popescu, medic pneumolog la Institutul de Pneumoftiziologie "Marius Nasta" din București.
Numărul deceselor din cauza rujeolei a ajuns la 54 / Ultimele victime, un bebeluș de 3 luni si o persoană de 29 de ani Numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România, raportate până vineri, a ajuns la 13.326, fiind înregistrate 54 de decese din cauza acestei boli, potrivit ultimei informări a Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică, transmite Agerpres.
Proiectul de lege al USR care prevede ca pacienții să completeze chestionare de feedback după externarea din spital a fost respins de Senat Proiectul de lege al USR care își propune să îmbunătățească mecanismul prin care pacienții pot oferi feedback privind spitalele din România a fost respins joi de Senat. Senatorii coaliției au invocat motive tehnice pentru respingerea inițiativei legislative, susținând că pentru o astfel de dispoziție este suficient un ordin de ministru, nefiind necesară o lege. De cealaltă parte, deputatul USR Tudor Pop, unul dintre inițiatorii proiectului, spune că Ordinul de ministru care reglementează mecanismul de feedback din spitale, introdus în mandatul lui Vlad Voiculescu, nu este respectat în acest moment.
Sorina Pintea anunță că va promova scutirea de taxa clawback a medicamentelor care costă sub 20 de lei Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat, joi, că taxa clawback trebuie menţinută, dar va promova scutirea de această taxa în cazul medicamentelor ieftine, al căror preț este sub 15 sau 20 de lei.
Sortiment de brânză, suspectat de contaminare cu Escherichia Coli, retras din magazine Mega Image din București și din Constanța Compania Mega Image a retras din mai multe magazine din București și din Constanța sortimentul de brânză “Reblochon de Savoie au lait cru 450g”, în urma unei informări primite de la furnizorul Societe Fromagerie Chabert despre existența unui suspiciuni de contaminare cu Escherichia Coli O26.
Beneficiarul primului transplant pulmonar realizat în România a fost externat Bărbatul în vârstă de 36 de ani care, în urmă cu o lună, a fost supus primului transplant pulmonar efectuat în România, la Spitalul Clinic ''Sfânta Maria'' din Capitală, a fost externat, iar evoluţia sa post-transplant este favorabilă, a anunțat joi Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale din Bucureşti. Și în cazul celui de-al doilea pacient care a fost transplantat pulmonar la acelaşi spital, evoluţia stării de sănătate este favorabilă.
Serie de coincidențe la Spitalul 'Marius Nasta': Președintele Consiliului de Administrație, revocat după ce au fost puse sub semnul întrebării legalitatea concursului de manager și prezența sa în conducerea spitalului Petru Armean, președintele Consiliului de Administrație al Institutului de Pneumoftiziologie 'Marius Nasta' din București, care urma să organizeze luna viitoare concursul pentru ocuparea funcției de manager al spitalului, a fost revocat miercuri, 16 mai, printr-un ordin al ministrului Sănătății. Decizia ministrului în acest caz este însoțită de o serie de coincidențe: Petru Armean a fost numit în Consiliul de Administrație de la "Marius Nasta" anul trecut, ca reprezentant al Ministerului, el fiind, în mandatul lui Florian Bodog, consilier personal la cabinetul ministrului. Armean a fost eliberat din funcția de consilier odată cu venirea Sorinei Pintea, astfel că este neclar în ce condiții a continuat să reprezinte MS în consiliul de administrație al unui spital.
Sorina Pintea, anunț despre medicamentele-lipsă: Avem cinci tipuri de imunoglobulină în depozite. Au venit şi 3.000 de fiole de Cisplatin Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat, joi, că în depozitele Unifarm se află în acest moment cinci tipuri de imunoglobulină (fără a preciza cantitatea), dar şi fiole de Cisplatin, citostatic esențial, necesar în tratarea mai multor tipuri de cancer.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version