SANATATE
Afirmaţiile că alocarea de organe nu se face după criterii clare "nu au nicio acoperire", susține Agenţia de Transplant. "Afirmațiile" apar chiar într-un document al Ministerului Sănătății Afirmațiile potrivit cărora alocarea de organe nu s-ar face după criterii clare "nu au nicio acoperire", susține Agenția Națională de Transplant. Informațiile privind lipsa de criterii clare în domeniul transplantului apar, însă, chiar în raportul Corpului de Control al Ministerului Sănătății. Documentul a fost obținut și publicat în exclusivitate de HotNews.ro. Reprezentanții ANT susțin, de asemenea, că mediatizarea "excesivă" a unei situaţii, "afirmaţiile denigratoare şi calomnioase" la adresa activităţii de transplant şi a Agenţiei sunt de natură să inducă "panică" în rândul pacienţilor aflaţi pe listele de aşteptare.
Matteo Politi, italianul acuzat că opera fără să fie medic, așteaptă avizele pentru a își deschide o clinică în București: Când voi avea toate actele în regulă voi fi chirurg cosmetician Matteo Politi, italianul care s-a aflat în centrul unui imens scandal la începutul acestui an, după ce s-a descoperit că opera în mai multe clinici private din București fără să fie medic, spune că își va deschide o clinică medicală în centrul Capitalei, care va oferi servicii de chirurgie plastică, estestică, dermatologie, ginecologie și ORL. Italianul a declarat, într-un interviu pentru Mediafax, că inițial va avea rol administrativ, iar după rezolvarea problemelor sale privind diplomele, intenționează să presteze și servicii medicale.
Ministerul Sănătăţii organizează examen de obţinere a atestatelor de studii complementare pentru medici, stomatologi şi farmacişti Ministerul Sănătăţii organizează, în perioada 6 noiembrie - 6 decembrie, sesiune de examen pentru obţinerea atestatelor de studii complementare pentru medici, stomatologi şi farmacişti.
Corina Crețu despre spitalele regionale: S-a spus că vor fi finalizate în 2020, apoi în 2023, aud acum de 2027. Aceste proiecte de interes național au fost sabotate / Sorina Pintea, "surprinsă" de declarație Au trecut 5 ani de la semnarea Programului Operațional Regional pentru construirea a 3 spitale regionale - la Iași, Cluj și Craiova - despre care "s-a spus, inițial, ele vor fi finalizate în 2020, apoi în 2023, aud acum de anul 2027..." , afirmă Corina Crețu. Ea susține că aceste "proiecte de interes național au fost sabotate, amânate, doar pentru a dovedi că România nu are un comisar 'patriot' este tot mai puternic". De cealaltă parte, ministrul Sănătății, Sorina Pintea, s-a declarat "surprinsă" de afirmațiile Corinei Crețu și acuză că declarațiile acesteia ar fi "un demers politic care nu face bine nimănui".
Ziua internațională a luptei împotriva cancerului la sân: România nu are program național de screening, iar peste 3.000 de românce mor anual din cauză că boala este descoperită prea târziu Peste 1.000 de femei din mediul rural vor fi testate gratuit în următoarele două luni pentru depistarea cancerului mamar. Caravana "Nu am făcut destul" adună, pentru al șaselea an consecutiv, medici și studenți la Medicină care vor oferi consultații în 14 sate din județele Timiș, Hunedoara, Arad, Satu Mare și Bihor. În România, cancerul mamar ucide anual peste 3.000 de femei din cauză că boala nu este descoperită la timp. În lipsa unui program național de screening pentru depistarea precoce a bolii, specialiștii trag un semnal de alarmă și le îndeamnă pe femei să își facă lunar o autoexaminare și, cel puțin o dată pe an, să meargă la control la medicul specialist.
Director la Casa de Asigurări de Sănătate Gorj, mort pe masa de operație / Avea 41 de ani și urma să fie supus unei intervenții laparoscopice de colecist Un bărbat de 41 de ani, director la Casa de Asigurări de Sănătate Gorj, a murit marți, pe masa de operație a Spitalului Orășenesc Bumbești-Jiu. El urma să fie supus unei banele intervenții laparoscopice de colecist, însă a intrat în stop cardiac, scrie Mediafax.
Pacienții spitalului din Bistrița vor semna la internare formulare prin care se angajează să nu dea mită personalului medical Pacienții Spitalului Județean de Urgență din Bistrița vor semna, la internare, formulare prin care își iau angajamentul să nu dea mită personalului medical. Decizia a fost luată de Comitetul Director și de Consiliul de Administrație al unității medicale, iar anunțul a fost făcut marți de managerul spitalului, Gabriel Lazany, care spune că "schimbarea începe prin fiecare dintre noi".
Răniții din Colectiv cer ca statul român să le asigure tratamentul pe toată durata vieții: Sechelele noastre, de o severitate neobișnuită, agravată de viciile de tratament, sunt permanente Supraviețuitorii incendiului din clubul Colectiv, care au suferit răni grave în seara de 30 octombrie 2015, cer ca statul român să le asigure costul tratamentelor de care au nevoie pe toată durata vieții, nu doar până la finalul anului 2020, ceea ce este "totalmente insuficient". Răniții din Colectiv au trimis o scrisoare deschisă premierului Viorica Dăncilă și ministrului Sănătății, Sorina Pintea, în care arată că "trupurile noastre nu s-au refăcut după rănile suferite, și, conform actelor medicale primite de la medicii curanți, nici nu se vor mai reface vreodată, deoarece arsura este oricum o boală cronică".
FOTO Un crenvurșt și un cubuleț de unt, micul dejun al medicilor de gardă de la Spitalul "Marius Nasta" Un crenvurșt și un cubuleț de unt reprezintă micul dejun al medicilor care fac de gardă la Institutul de Pneumologie "Marius Nasta" din București, scrie ziarul Libertatea. Firma de catering ce livrează mâncare spitalului ar fi Libro Events SRL, potrivit surselor jurnaliștilor de la Libertatea, chiar dacă contractul nu apare în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP).
Premieră în România: Vaccinurile ar putea intra pe lista tratamentelor compensate Vaccinurile esențiale, administrate gratuit în acest moment doar unor categorii de populație, ar putea intra în premieră pe lista tratamentelor compensate pentru toate categoriile de populație, a declarat luni președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, Vasile Ciurchea. "România ar trebui să aibă, pe lânga calendarul de vaccinare al copilului, și un calendar de vaccinare al adultului și al bolnavului cronic, iar compensarea ar trebui să meargă mână în mână cu acest calendar", afirmă Adriana Pistol, directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile.
​VIDEOREPORTAJ Cum arată cel mai nou spital construit de la zero de statul român: Nimeni nu credea că va fi gata în 30 de luni Un spital nou, construit de la zero la normele europene din 2019, cu circuite medicale gândite astfel încât să elimine riscul apariției infecțiilor nosocomiale și dotat cu aparatură de top. În plus, noul spital promite să aibă grijă și de relaxarea viitorilor pacienți: la intrare te întâmpină un imens acvariu cu pești, muzica se aude în surdină, pereții fiecărei secții sunt vopsiți într-o culoare veselă, dar diferită (lila, galben, verde deschis), există loc de joacă pentru copii, iar în curând va fi și internet wireless. Poate părea greu de crezut, dar vorbim despre cel mai nou spital construit de la zero de statul român.
Mii de români descoperă anual că sunt alergici la ambrozie. Tu știi cum arată ambrozia? Mii de români descoperă, în fiecare an, că sunt alergici la ambrozie, din cauză că legea nu se aplică. Pacienții trag un nou semnal de alarmă și se adună, duminică, începând cu ora 13:00, în Parcul Kiseleff din Capitală, pentru un eveniment inedit - Tu știi cum arată ambrozia? - pentru a atrage atenția asupra neaplicării legii. Și-au anunțat prezența oameni afectați de alergie, persoane publice, specialiști în domeniu, dar și câțiva artiști care vor demonstra, cât mai plastic și inofensiv, cum arată, de fapt, ambrozia.
Direcția de Sănătate Publică nu a identificat focare de enteroviroză în școlile și grădinițele din București Direcția de Sănătate Publică București nu a identificat focare de enterocolite/enteroviroze în unitățile școlare. Specialiști din cadrul DSP s-au deplasat în perioada 25-26 septembrie în 3 unități de învățământ (două creșe și o școală primară) pentru evaluarea situației, ca urmare a sesizărilor privind suspiciunile de îmbolnăvire cu enterovirus a mai multor elevi din București.Scrisoare deschisă a unei mame către autorități: Posibil focar epidemic de enterocolită în București. Parinții au semnalat numeroase cazuri de enteroviroze în creșe, școli și licee
Lider sindical: Angajaţii buni din spitalele de urgenţă şi de la SMURD migrează către spitalele aflate în subordinea primăriilor, pentru sporuri Cei mai buni salariaţi din sistemul sanitar, care nu au beneficiat de măririle salariale pentru medici şi asistente, încep să migreze dinspre spitalele şi institutele subordonate Ministerului Sănătăţii către spitalele subordonate autorităţilor locale, atât în Bucureşti, dar mai mult în celelalte oraşe din ţară, pentru venituri mai mari, a declarat vineri preşedintele Sindicatului Sanitas Bucureşti, Viorel Huşanu.
Legalizarea canabisului medicinal: România și celelalte țări UE, undă verde de la Comisia Europeană și Agenția Europeană a Medicamentului pentru un prim medicament ​Comisia Europeană și Agenția Europeană a Medicamentului au aprobat primul medicament pe bază de canabis care va putea fi prescris legal pe continent: este vorba despre Epidyolex, un medicament folosit în tratarea a două forme rare și severe de epilepsie - sindromul Lennox-Gastaut (LGS) și sindromul Dravet - pentru pacienții cu vârsta mai mare de 2 ani. DOCUMENT EXCLUSIV Aproape 100 de parlamentari din toate partidele propun legalizarea canabisului în scop medicinal. Cum a luptat fiica unei femei răpuse de cancer pentru ca pacienții în fază terminală să aibă acces la calmante
Eroare gravă în prospectul în limba română al unui medicament folosit în tratarea copiilor bolnavi de leucemie O eroare importantă, legată de modul de administrare al produsului, s-a strecurat în prospectul în limba română al medicamentului Blincyto, folosit în tratarea leucemiei. Compania care produce medicamentul a revenit cu precizări, de comun acord cu Agenția Europeană pentru Medicamente și cu Agenția Națională a Medicamentului. Greșeala apare în legătură cu administrarea medicamentului la pacienții copii, nu și la adulți.
Scrisoare deschisă a unei mame către autorități: Posibil focar epidemic de enterocolită în București. Parinții au semnalat numeroase cazuri de enteroviroze în creșe, școli și licee Părinții din creșe, grădinițe, școli și licee din București au semnalat numeroase cazuri de enteroviroze în ultima săptămână, arată o mamă din Capitală într-o scrisoare deschisă adresată Centrului de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile. "La școala nr. 27 din sectorul 2 al Capitalei a venit Salvarea. La Liceul Dinu Lipatti sunt multe cazuri în care copiii prezintă aceleași simptome: stări accentuate de vomă, dureri de cap și stare subfebrilă. Acestea sunt doar câteva dintre instituțiile despre care știu în mod direct", se arată în scrisoarea deschisă.
FOTOGALERIE Cum arată a doua secție de terapie intensivă neonatală din România la standarde europene, după cea de la Spitalul Marie Curie, condusă de medicul Cătălin Cîrstoveanu Compartimentul de Terapie Intensivă Neonatală de la Spitalul Judetean din Constanța a fost renovat și modernizat la standarde europene de două ONG-uri: Daruiește Aripi și Inima Copiilor, cu spirijinul Fundației Vodafone. Costul investiției se rdică la peste două milioane de euro. Secția a fost modernizată după modelul celei de la Spitalul Marie Curie din București, condusă de medicul Cătălin Cîrstoveanu și considerată a fi cea mai modernă secție de terapie intensivă nou-născuți din sud-estul Europei.
Un fals oftalmolog a operat timp de 9 ani la Spitalul CFR din Cluj. Cazul, confirmat oficial de autorități la 6 luni după ce a fost semnalat de Emanuel Ungureanu Crina Nistor, fals medic oftalmolog și soția chirurgului oftalmolog Marius Nistor de la Spitalul CFR din Cluj-Napoca, a operat ilegal timp de aproape 9 ani la acest spital, a confirmat Ministerul Transporturilor, instituție în subordinea căreia se află unitatea medicală. Practic, autoritățile confirmă că un fals oftalmolog a operat ilegal timp de 9 ani într-un spital public, iar confirmarea oficială vine abia la 6 luni după ce cazul a fost semnalat public de Emanuel Ungureanu, deputat USR de Cluj și vicepreședintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților.
29 de ani de la lansarea SMURD Serviciul Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare (SMURD) împlinește astăzi 29 de ani. "Astăzi, 25 septembrie, celebrăm 29 de ani în care Serviciul Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare, prin echipele sale salvatoare, a reușit să se poziționeze în toți acești ani ca parte indispensabilă a sistemului de urgență românesc, salvând vieți, redând speranța de 'a doua zi' ", arată Departamentul pentru Situații de Urgență.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by
mobile version