SANATATE
Preşedintele CJ Brăila: Am informaţii că angajaţii Spitalului Judeţean fură materiale sanitare Preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, Iulian Chiriac, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că are informaţii potrivit cărora angajaţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila fură materiale sanitare, motiv pentru care, începând de anul viitor, va monta un sistem de supraveghere video pe toate holurile unităţii spitaliceşti.
Memoriu al kinetoterapeuților, depus la Parlament: Ei acuză că au salarii mai mici decât asistentele și infirmierele din spitale Un memoriu semnat de 555 de fiziokinetoterapeuți, kinetoterapeuți și profesori de cultură fizică medicală, în care aceștia acuză faptul că sunt discriminați și că au fost excluși de la creșterile salariale de anul acesta din sistemul sanitar, a fost depus la Parlament. Potrivit memoriului, fiziokinetoterapeuții și kinetoterapeuții au, în acest moment, salarii mai mici decât asistentele și infirmierele din spitale.
Preşedintele CJ Brăila: Spitalul Judeţean are medicamente doar pentru urgenţe. Plata salariilor a ajuns la 80% din bugetul spitalului în urma măririlor salariale Spitalul Judeţean de Urgenţă din Brăila are medicamente, în momentul de faţă, doar pentru partea de urgenţă, iar unitatea spitalicească nu mai are bani suficienţi pentru achiziţionarea de medicamente după recentele majorări salariale, care acoperă 80% din bugetul spitalului, a admis joi, într-o conferința de presă, preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, Iulian Chiriac.
Jumătate dintre angajații Secţiei de boli contagioase de la Spitalul de Pediatrie din Sibiu, în grevă pentru acordarea unor sporuri Jumătate dintre angajaţii Secţiei Boli Contagioase de la Spitalul de Pediatrie din Sibiu, 20 de persoane, au participat, joi dimineață, la o grevă de avertisment, cu scopul de a obţine acordarea unor sporuri pentru condiţii de muncă deosebit de periculoase, potrivit filialei locale a Federaţiei Sanitas.
Supraviețuitorii din Colectiv și Ministerul Sănătății au ajuns la concluzia că înființarea unei comisii care să decidă transferul marilor arși în străinătate "nu are utilitate practică" Înființarea comisiei de analiză a solicitărilor de transfer în străinătate pentru pacienții cu arsuri grave, prevăzută într-un proiect de Ordin publicat în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Sănătății, este "lipsită de utilitate practică" și "intră în contradicție cu procedurile de completare a formularelor S2 necesare transferului bolnavilor netratabili corespunzător în România" - este concluzia la care s-a ajuns miercuri, în cadrul primei întâlniri a grupului de lucru de la Ministerul Sănătății pentru realizarea unui mecanism național de intervenție de urgență în cazul accidentelor soldate cu mari arși, potrivit reprezentanților supraviețuitorilor din clubul Colectiv.
De ce vrea Clujul să construiască un spital regional pe cont propriu? Alin Tișe: Să stau să mă uit cum Guvernul nu depune proiecte pentru finanțare europeană, când avem banii care ne așteaptă, este inadmisibil Consiliul Județean Cluj va încerca să devină titular pentru construirea spitalului regional pentru a putea accesa bani europeni și a demara mai repede proiectul, în condițiile în care "Guvernul a amânat accesarea banilor după 2020-2025, iar noi nu avem niciun motiv să stăm să așteptăm", a declarat, pentru HotNews.ro, președintele CJ Cluj, Alin Tișe. Clujul vrea să-și facă singur spital regional
Hong Kong: Hepatita șobolanilor a ajuns la oameni / Cercetător: Nu se credea că ar fi posibil La doi pacienți din Hong Kong a fost descoperită o tulpină de hepatită specifică șobolanilor, acestea părând a fi primele cazuri din lume care implică oameni. Descoperirea i-a surprins pe cercetători, scrie Guardian.
​VIDEO Gândac filmat de rudele unui pacient în Spitalul din Craiova. DSP anunță un control Direcția de Sănătate Publică din Craiova a anunțat un control la Spitalul Județean din oraș după ce rudele unui pacient au filmat un gândac pe coridor, chiar în fața blocului operator al secției de urologie. În urmă cu câteva săptămâni, un alt pacient al spitalului a filmat gândaci în secţia de pediatrie.
Clujul nu mai așteaptă Guvernul și vrea să-și facă singur spital regional Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, a transmis Comisiei Europene, dar şi Autorităţii de Management din Ministerul Dezvoltării o adresă oficială prin care solicită preluarea de către forul administrativ judeţean a proiectului de construire a Spitalului Regional de Urgenţă de la Cluj, potrivit unui comunicat de presă al CJ.
Eurostat: România și Bulgaria, țările UE cu cele mai mici rate de deces provocat de cancer 1,3 milioane de oameni au murit din cauza cancerului, în anul 2015, în Uniunea Europeana, ceea ce înseamnă peste un sfert - 25.4% - din numărul total al deceselor înregistrate în acel an, arată datele publicate joi de Eurostat. În timp ce Olanda și Slovenia au cele mai mari rate de deces din cauza cancerului (peste 30% din totalul deceselor), România și Bulgaria sunt printre țările UE cu cele mai mici rate de decese provocate de cancer (România mai puțin de 20%, iar Bulgaria puțin peste 15%).
Franța: Siguranța implanturilor mamare va fi reevaluată la începutul lui 2019, după înregistrarea unor cazuri de limfom Agenția medicamentului din Franța va reevalua la începutul anului 2019 siguranța implanturilor mamare, utilizate în chirurgia estetică și reconstructivă, după ce a identificat mai multe cazuri de o formă rară de cancer la femei ce aveau astfel de implanturi, a informat instituția miercuri, conform AFP.
13 ONG-uri reclamă o "criză iminentă a stocurilor de medicamente pentru tratamentul HIV/SIDA, cea mai gravă din ultimul deceniu" 13 organizații non-guvernamentale i-au trimis premierului Viorica Dăncilă o scrisoare deschisă în care atrag atenția că stocurile de medicamente utilizate în tratarea persoanelor care suferă de HIV/SIDA sunt extrem de scăzute și riscă să nu asigure necesarul pentru cei peste 20.000 de pacienți din România. Semnatarii scrisorii spun că este vorba despre "cea mai gravă criză din ultimul deceniu pe acest segment".
Cabinetele medicale, exceptate de la acreditarea prin ANMCS. Medicii se plângeau că taxele impuse de instituția condusă de Vasile Cepoi îi "falimentează'' și îi ''izgonesc din țară'' Cabinetele medicilor de familie, ale medicilor specialiști și cele stomatologice vor fi exceptate de la acreditarea prin Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate (ANMCS). Proiectul de lege ce prevede exceptarea cabinetelor medicale a fost adoptat miercuri de Parlament. Practic, această lege face ca doar spitalele să mai aibă nevoie, în acest moment, de acreditarea prin ANMCS.
Un centru regional de excelenţă în tratamentul integrat al infertilităţii va fi construit la Iaşi Un centru regional de excelenţă în tratamentul integrat al infertilităţii urmează să fie construit la Iași, a anunțat, marți, într-o conferință de presă, președintele Consiliului Județean, Maricel Popa. Proiectul ar urma să fie implementat la Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie "Elena Doamna" şi urmează să fie să fie expus dezbaterii consilierilor judeţeni în şedinţa din 21 noiembrie.
20.000 de persoane vor beneficia de screening al tuberculozei în cadrul campaniei E-DETECT TB 20.000 de persoane vor beneficia de screening al tuberculozei cu ajutorul unei unităţi medicale mobile, în cadrul campaniei de depistare activă a acestei maladii, parte a proiectului E-DETECT TB.
Președintele Agenției Naționale de Transplant: Doar 55 de donatori de organe în anul 2018 în România Doar 55 de donatori de organe în moarte cerebrală s-au înregistrat în România, anul acesta, dintr-un total de 160 de potenţiali donatori, a anunțat marți președintele Agenției Naționale de Transplant, Anca Baculea Mureșan. În total au fost realizate 102 transplanturi renale, 46 de ficat, trei de plămâni şi cinci de cord.
Sorina Pintea: Am aprovizionat cu imunoglobulină depozitele Unifarm, mai departe ţine de managementul fiecărui spital Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat, marți, că există imunoglobulină în depozitul Unifarm, iar lipsa acestui medicament din spitale este o problemă de management. "Din punctul de vedere al Ministerului Sănătăţii am făcut tot ce trebuie, am aprovizionat cu imunoglobulină depozitele Unifarm. Mai departe ţine de managementul fiecărui spital", a declarat Sorina Pintea, marţi, la Spitalul de Nefrologie "Carol Davila".
Supraviețuitorii incendiului din Colectiv acuză că Ordinul care va reglementa transferul în străinătate al pacienților arși îngreunează actuala procedură Grupul de supraviețuitori ai incendiului din clubul Colectiv care a cerut Ministerului Sănătății proceduri clare pentru transferul în străinătate al pacienților cu arsuri grave acuză că proiectul de Ordin al Ministerului Sănătății postat în dezbatere publică "nu numai ca pune un filtru în plus actualelor proceduri, deja greoaie, dar și încalcă prevederi din legislația în vigoare".
DOCUMENT Cum va fi decis transferul unui pacient mare ars în străinătate: Proiectul de ordin care va reglementa procedura, lansat în dezbatere publică Ministerul Sănătății a lansat în dezbatere publică proiectul de ordin ce prevede înființarea unei comisii care va decide transferul în străinătate al pacienților cu arsuri grave. Potrivit documentului, comisia urmează să fie formată din 6 membri titulari, medici în specialitățile chirurgie plastică, estetică şi microchirurgie reconstructivă și anestezie și terapie intensivă. Coordonatorul comisiei va fi cel care va primi solicitarea și va întruni comisia în regim de urgență, iar deciziile vor fi luate prin consens, cu acordul a minimum 3 dintre membri.
Sorina Pintea spune că noua lege a transplantului, anunțată inițial "cel târziu" pentru luna septembrie, "este finalizată" Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a afirmat, marți, că proiectul noii legi a transplantului a fost finalizat, iar "cât de curând" acesta va fi pus în dezbatere publică. Sorina Pintea a avansat un nou termen în care spune că Ministerul Sănătății s-a angajat "să scoată" acest proiect de lege: luna decembrie. Sorina Pintea afirmase, în vara acestui an, că proiectul noii legi a transplantului, care își propune să aducă mai multă transparență și criterii mai clare în această procedură, urma să fie gata "cel târziu" în luna septembrie.

Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version