SANATATE
Decesele cauzate de consumul de alcool au atins un record istoric în Anglia Numărul persoanelor care își pierd viața în Anglia din cauza consumului de alcool a ajuns la un nivel record în 2017, iar NHS avertizează că o persoană ajunge la spital la fiecare 30 de secunde din cauza consumului de băuturi alcoolice, relatează The Independent.
Numărul persoanelor decedate din cauza gripei a ajuns la 87 Alte cinci persoane au murit din cauza gripei, a anunțat Institutul Național pentru Sănătate Publică (INSP), numărul deceselor cauzate de virusul gripal ajungând astfel la 87.
Direcția de Sănătate Publică recunoaște că i-a eliberat parafă de medic italianului cu 8 clase: "Facem anchetă internă" Direcția de Sănătate Publică București a recunoscut, marți după-amiază, că i-a eliberat parafă de medic lui Matteo Politi, italianul cu 8 clase care a pretins că este medic și a operat la 5 clinici private din Capitală. Parafa a fost eliberată pe data de 23 martie 2018. "Conducerea instituţiei a demarat o anchetă internă şi a sesizat Comisia de disciplină de la nivelul DSPMB pentru analizarea modului în care funcţionarul public din cadrul biroului mai sus menţionat a soluţionat solicitarea domnului Matteo Politi", precizează DSP București.Una dintre clinicile private la care a operat pretinsul medic italian: "Matteo Politi a prezentat o parafă de medic eliberată de Direcţia de Sănătate Publică. Ne declarăm parte lezată"Un italian cu opt clase a convins mai multe clinici din România că este chirurg plastician și a făcut zeci de operații
Una dintre clinicile private la care a operat italianul cu 8 clase: "Matteo Politi a prezentat o parafă de medic eliberată de Direcţia de Sănătate Publică. Ne declarăm parte lezată" Reprezentanții Monza România, una dintre cele 5 clinici private unde a operat italianul cu 8 clase care a pretins că este medic, afirmă, într-un punct de vedere remis HotNews.ro, că Matteo Politi "a solicitat o colaborare, în decembrie 2018, cu Grupul Monza pentru o intervenţie chirugicală a unei paciente a lui Matteo Politi. În vederea acestei colaborări, Matteo Politi a prezentat actele necesare, inclusiv parafa de medic eliberată de Direcţia de Sănătate Publică." Monza România mai precizează că italianul a realizat "o singură intervenţie chirurgicală, în luna decembrie 2018". Matteo Politi avea nevoie de documente de la două instituții pentru a putea profesa ca medic în România: Colegiul Medicilor și Direcția de Sănătate Publică. Colegiul Medicilor a anunţat că nu a eliberat niciun document în acest sens.
UPDATE Colegiul Medicilor: Nu am eliberat niciun document care să îi confere italianului cu 8 clase dreptul de a profesa în România Colegiul Medicilor anunță că nu a eliberat niciun document care să îi confere pretinsului medic italian, care avea de fapt 8 clase și a reușit să opereze la 5 clinici private din București, dreptul de a practica medicina pe teritoriul țării noastre.UPDATE: Colegiul Medicilor București precizează, la solicitarea HotNews.ro, că s-a autosesizat pe data de 28 decembrie 2018 "cu privire la un posibil caz de exercitare fără drept a profesiei de medic de către o persoană", iar "după verificările făcute în evidențele noastre și ale Colegiului Medicilor din România, la rândul nostru, în cursul lunii ianuarie, am sesizat organele de urmărire penală."
Reprezentanța Comisiei Europene publică un studiu despre vitamina D, la două zile după ce Dragnea spunea că toți copiii din România trebuie să primească gratuit această vitamină La două zile după ce liderul PSD, Liviu Dragnea, declara că trebuie tăiate fonduri de la serviciile de informații și alocate copiilor, care să primească gratuit vitamina D, reprezentanța Comisiei Europene în România postează pe Facebook un studiu care arată că cercetătorii recomandă o alimentație bogată în vitamina D, mai ales în lunile de iarnă.
UPDATE Prima reacție a ministrului Sănătății în cazul italianului cu opt clase care a reușit să opereze în mai multe clinici private din București Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, spune că a aflat din presă despre cazul italianului cu opt clase care timp de un an a reușit să opereze la mai multe clinici din București, ea susținând că acesta nu primise aviz de la minister și a operat doar în baza unei parafe. Pintea a mai spus că o pune pe gânduri faptul că italianul a reușit să profeseze, deși ar fi trebuit să demonstreze la angajare că are drept de liberă practică și să prezinte multe alte documente.
Un italian cu opt clase a convins mai multe clinici din România că este chirurg plastician și a făcut zeci de operații Timp de un an, un italian cu opt clase condamnat la închisoare cu suspendare în Italia după mai mulți ani în care a mințit că este medic profitând că avea același nume de familie cu al unui cardiolog, a reușit să opereze în mai multe clinici din București, inclusiv la Spitalul Monza. După ce a fost condamnat, bărbatul a fugit din Italia, venind în România, sub o altă identitate, și a primit aviz de la Ministerul Sănătății pentru a profesa ca chirurg plastician, scrie Libertatea.
​HARTĂ INTERACTIVĂ 500 de localități au medici de familie mai puțini decât ar trebui sau deloc. Doctorii susțin că "medicina de familie este în colaps" Peste 500 de localități din România nu au medic de familie sau au mai puțini medici decât ar trebui, potrivit datelor publicate de Societatea Națională de Medicina Familiei. "Medicina de familie este în prag de colaps din cauza neglijării sistematice manifestate de guvernanți", acuză reprezentanții SNMF. Medicii de familie sunt nemulțumiți de bugetul ce urmează să fie alocat în 2019 medicinei de familie și au realizat o hartă a localităților din România cu deficit de medici de familie.
Sorina Pintea, după ce viceprimarul Bădulescu a anunțat că îi face plângere penală: Nu am distribuit informații false. Insist spre a nu politiza această acțiune Probele chimice prelevate din şapte puncte de colectare a apei din Bucureşti sunt în limitele normale în acest moment, a anunțat luni luni ministrul Sănătății, Sorina Pintea. Referitor la anunțul viceprimarului Capitalei, Aurelian Bădulescu, care a amenințat că îi va face plângere penală ministrului Sănătății, care "și-a permis să ducă în spațiul public o discuție ce ar fi putut afecta starea de normalitate a Bucureștiului", Sorina Pintea spune că "Nu am distribuit informații false. Nu înțeleg de ce s-a dorit blocarea comunicării."
140 de români mor în fiecare zi de cancer. Diagnosticarea în stadii avansate - una dintre principalele cauze 50.902 români mor în fiecare an de cancer, ceea ce înseamnă o medie de 140 de români zilnic, din cauza diagnosticării în stadii avansate a bolii. Decesele prin cancer s-au dublat în România din 2009 până anul trecut. Lipsa programelor de screening și informare sunt cauzele principale ale depistării tardive a cancerului. 83.461 de noi cazuri de cancer s-au înregistrat în anul 2018 în România.
Numărul deceselor provocate de gripă a ajuns la 72 Numărul persoanelor care au murit din cauza gripei a ajuns la 72, potrivit ultimei informări a Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică, relatează Agerpres.
Un bărbat de 63 de ani din Prahova a murit din cauza gripei. Numărul deceselor a ajuns la 70 Un bărbat în vârstă de 63 de ani din județul Prahova a murit, duminică, din cauza gripei, informează Institutul de Sănătate Publică, precizând că acesta avea condiții medicale preexistente și nu era vaccinat. Numărul deceselor din cauza virusului gripal a ajuns la 70, informează Mediafax.
UPDATE Avocatul Poporului anunţă că s-a autosesizat cu privire la potabilitatea apei din Bucureşti și epidemia de gripă Avocatul Poporului anunţă că s-a sesizat din oficiu şi cere lămuriri autorităţilor competente cu privire la recentul incident legat de posibila lipsă de potabilitate a apei în anumite sectoare din Bucureşti, precum şi despre creşterea îngrijorătoare a numărului de pacienţi afectaţi de gripă.
Spitalul din Galați a fost dotat cu un accelerator linear de particule, cu care vor fi tratați zeci de mii de bolnavi de cancer din mai multe județe Spitalul Județean din Galați a fost dotat cu un aparat modern de tratare a cancerului, care va fi folosit de zeci de mii de bolnavi din cel puțin patru județe. Acceleratorul linear de particule va putea fi folosit în acest an, transmite Mediafax.
Carmen Uscatu, scrisoare către oncologul care susține că "Copiii bolnavi de cancer au tot ce le trebuie": Dați-ne șansa să depășim minciuna care a ucis la Colectiv 64 de tineri Carmen Uscatu, co-fondatoarea Dăruiește Viață, ONG-ul care construiește din donații primul spital de oncologie pentru copii din România, îi adresează o scrisoare publică medicului pediatru oncolog Monica Dragomir, care a afirmat că "Copiii bolnavi de cancer au tot ce le trebuie în țară. Mulți pleacă pentru că așa vor părinții": "Mă tot întreb de ce nu vă doriți pentru oncologia pediatrică din România mai mult? Faceți un efort și dați-ne șansa să depășim minciuna din cauza căreia au murit doar la #Colectiv 64 de tineri: 'Avem de toate' ".
Alte trei persoane au murit din cauza gripei. Numărul deceselor a ajuns la 67 Alte trei persoane au murit din cauza gripei, fiind vorba despre doi bărbați din județul Prahova și o femeie din județul Timiș, informează Institutul de Sănătate Publică, citat de Mediafax. Cei trei pacienți erau nevaccinați. Numărul deceselor din cauza virusului gripal a ajuns la 67.
Ce susține unul dintre cei mai cunoscuți oncologi pediatri din România: "Copiii bolnavi de cancer au tot ce le trebuie în țară. Mulți pleacă pentru că așa vor părinții" Statul român nu are o evidență a cazurilor de copii bolnavi de cancer - nu se cunoaște cu exactitate numărul cazurilor, al deceselor, rata de supraviețuire și câți dintre ei pleacă la tratament în străinătate. Registrul Național al Cancerului la Copil, care își propune să conțină aceste date, a fost lansat abia astăzi. Este doar o parte a problemei, căreia i se adaugă lipsa frecventă a citostaticelor, lipsa unui spital de stat în care să se poată face radioterapie pentru copii și numărul alarmant de campanii umanitare pentru tratament în afara țării. Există, însă, medici care susțin contrariul.
Alți doi bărbați au murit din cauza gripei. Numărul deceselor a ajuns la 63 Doi bărbați în vârstă de 57 de ani și 46 de ani din Capitală, respectiv județul Argeș, au murit miercuri din cauza gripei, anunță Institutul Național pentru Sănătate Publică (INSP). Numărul deceselor a ajuns, de la începutul sezonului, la 63, relatează Mediafax.
Sorina Pintea revine: Nivelul clorului în apă este în limitele admise, conform probelor recoltate joi. Recomandările făcute ieri se mențin: prudență în folosirea apei Nivelul clorului în apă este în limitele admise, conform probelor recoltate astăzi de Direcția de Sănătate Publică, a anunțat joi ministrul Sănătății, Sorina Pintea. "Avem 14 probe prelevate astăzi din sectoarele 4, 5 și 6, iar nivelul clorului este în limitele admise", spune ministrul Sănătății. Sorina Pintea a adăugat, însă, că recomandările făcute miercuri seară de Ministerul Sănătății sunt formulate de specialiști și se mențin, până când vor fi cunoscute rezultatele finale ale analizelor microbiologice ale apei, lucru care va mai dura câteva zile. Sorina Pintea a îndemnat la "prudență" privind folosirea apei, în condițiile în care "mai sunt niște rezultate de laborator care trebuie să iasă. Până când aceste rezultate vor ieși și vom vedea că sunt negative, cuvântul de ordine este prudență".

Top 10 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version