SANATATE
Aproape 100 de medicamente esențiale în tratamentul cancerului, afecțiunilor cardiovasculare și neurologice riscă să dispară din România: citostaticele Bleomicin și Cisplatin, dar și Adrenalină, Ampicilină sau Diazepam Aproape 100 de medicamente uzuale, esențiale în tratamentul cancerului, al afecțiunilor cardiovasculare, neurologice și gastrointestinale,riscă să dispară de pe piața din România în perioada următoare, din cauză că producătorii de medicamente le consideră nerentabile. Printre acestea se numără Adrenalina, Ampicilina, Amoxicilina, Diazepam, Enalapril, Oxacilina sau Ranitidina, dar și Bleomicin și Cisplatin - două citostatice esențiale, utilizate în tratamentul a numeroase tipuri de cancer.
Medic despre problemele care rămân în sistem după mărirea salariilor: "Vor rămâne spitalele prin care colcăie microbii. Plicul nu va dispărea. Nu se vor întoarce în țară medicii plecați" Vasi Rădulescu, medic cardiolog și fondatorul leapșadesănătate.ro, un proiect de educație medicală în care toate materialele sunt scrise de medici și sunt destinate publicului larg, scrie, într-o postare pe Facebook, despre problemele care, potrivit acestuia, rămân nerezolvate în sistem, după ce salariile unora dintre cadrele medicale au crescut.  "Plicul nu va dispărea. Managerii vor continua să renoveze de formă secțiile. Vor rămâne spitalele prin care colcăie microbii. Exportul paralel de medicamente va continua să funcționeze la cote înalte. Posturile în spitale se vor da tot pe pile", susține Vasi Rădulescu.
Ce efecte are calitatea slaba a aerului care a dus țara noastră în fața Curții de Justiție a UE: Cancerul pulmonar, în top 3 al maladiilor care cauzează cele mai multe decese în România Slaba calitate a aerului, care a dus la decizia Comisiei Europene de a trimite România în fața Curții de Justiție a Uniunii Europene, este strâns legată de bolile pulmonare și ale sistemului respirator, spun medicii. Pulberile nocive din aer, rezultatul tehnologiilor industriale, afectează diverse organe ale corpului și în special plămânul, provocând numeroase afecțiuni, cea mai gravă dintre acestea, și a cărei incidență a crescut foarte mult, fiind cancerul pulmonar, a explicat, pentru HotNews.ro, doctorul Georgeta Gilda Popescu, medic pneumolog la Institutul de Pneumoftiziologie "Marius Nasta" din București.
Numărul deceselor din cauza rujeolei a ajuns la 54 / Ultimele victime, un bebeluș de 3 luni si o persoană de 29 de ani Numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România, raportate până vineri, a ajuns la 13.326, fiind înregistrate 54 de decese din cauza acestei boli, potrivit ultimei informări a Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică, transmite Agerpres.
Proiectul de lege al USR care prevede ca pacienții să completeze chestionare de feedback după externarea din spital a fost respins de Senat Proiectul de lege al USR care își propune să îmbunătățească mecanismul prin care pacienții pot oferi feedback privind spitalele din România a fost respins joi de Senat. Senatorii coaliției au invocat motive tehnice pentru respingerea inițiativei legislative, susținând că pentru o astfel de dispoziție este suficient un ordin de ministru, nefiind necesară o lege. De cealaltă parte, deputatul USR Tudor Pop, unul dintre inițiatorii proiectului, spune că Ordinul de ministru care reglementează mecanismul de feedback din spitale, introdus în mandatul lui Vlad Voiculescu, nu este respectat în acest moment.
Sorina Pintea anunță că va promova scutirea de taxa clawback a medicamentelor care costă sub 20 de lei Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat, joi, că taxa clawback trebuie menţinută, dar va promova scutirea de această taxa în cazul medicamentelor ieftine, al căror preț este sub 15 sau 20 de lei.
Sortiment de brânză, suspectat de contaminare cu Escherichia Coli, retras din magazine Mega Image din București și din Constanța Compania Mega Image a retras din mai multe magazine din București și din Constanța sortimentul de brânză “Reblochon de Savoie au lait cru 450g”, în urma unei informări primite de la furnizorul Societe Fromagerie Chabert despre existența unui suspiciuni de contaminare cu Escherichia Coli O26.
Beneficiarul primului transplant pulmonar realizat în România a fost externat Bărbatul în vârstă de 36 de ani care, în urmă cu o lună, a fost supus primului transplant pulmonar efectuat în România, la Spitalul Clinic ''Sfânta Maria'' din Capitală, a fost externat, iar evoluţia sa post-transplant este favorabilă, a anunțat joi Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale din Bucureşti. Și în cazul celui de-al doilea pacient care a fost transplantat pulmonar la acelaşi spital, evoluţia stării de sănătate este favorabilă.
Serie de coincidențe la Spitalul 'Marius Nasta': Președintele Consiliului de Administrație, revocat după ce au fost puse sub semnul întrebării legalitatea concursului de manager și prezența sa în conducerea spitalului Petru Armean, președintele Consiliului de Administrație al Institutului de Pneumoftiziologie 'Marius Nasta' din București, care urma să organizeze luna viitoare concursul pentru ocuparea funcției de manager al spitalului, a fost revocat miercuri, 16 mai, printr-un ordin al ministrului Sănătății. Decizia ministrului în acest caz este însoțită de o serie de coincidențe: Petru Armean a fost numit în Consiliul de Administrație de la "Marius Nasta" anul trecut, ca reprezentant al Ministerului, el fiind, în mandatul lui Florian Bodog, consilier personal la cabinetul ministrului. Armean a fost eliberat din funcția de consilier odată cu venirea Sorinei Pintea, astfel că este neclar în ce condiții a continuat să reprezinte MS în consiliul de administrație al unui spital.
Sorina Pintea, anunț despre medicamentele-lipsă: Avem cinci tipuri de imunoglobulină în depozite. Au venit şi 3.000 de fiole de Cisplatin Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat, joi, că în depozitele Unifarm se află în acest moment cinci tipuri de imunoglobulină (fără a preciza cantitatea), dar şi fiole de Cisplatin, citostatic esențial, necesar în tratarea mai multor tipuri de cancer.
2.000 de femei mor anual în România din cauza cancerului de col uterin. Un program de screening va fi derulat din bani europeni Un program de screening pentru cancerul de col uterin va fi derulat cu fonduri europene, urmând să fie înfiinţate opt centre regionale, a anunțat miercuri ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea. Cancerul de col uterin omoară anual în România 2.000 de femei, a precizat, miercuri, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, după întâlnirea Boardului internaţional de prevenire şi control a infecţiilor cu HPV.
Asociația Pacienților cu Afecțiuni Hepatice: Există discontinuități în aprovizionarea cu vaccinul pentru virusul hepatic B România se află printre primele locuri în Europa și printre primele 10 în lume în ceea ce privește cazurile de infectare cu virusul hepatitei C, iar majoritatea pacienţilor cu afecțiuni hepatice sunt depistaţi în contextul unor analize sau la internarea în spital pentru alte afecţiuni, arată datele Asociației Pacienților cu Afecțiuni Hepatice din România. Din cauză că mulţi pacienţi nu prezintă simptome, ei ajung la medic atunci când sunt în stadii avansate. Marinela Debu, președintele Asociaţiei Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice, atrage atenția și asupra faptului că, deși în cazul virusului hepatitei B există vaccin, în farmaciile din România sunt discontinuități la aprovizionarea cu acesta.
Salvați Copiii a donat aparatură de 95.000 de euro secţiei de Neonatologie a Spitalului Judeţean din Târgu Mureş Secţia de Neonatologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, una dintre cele mai căutate din ţară în ce priveşte patologia cardiacă a nou-născutului, a fost dotată, miercuri, cu aparatură medicală în valoare de 95.000 de euro, în urma unei donaţii a Organizaţiei Salvaţi Copiii.
Un medic chirurg atrage atenția asupra unei legi "concepute strâmb": "Rezidentul ieșit la pensie" Medicul Dan Grigorescu, șeful secției de chirurgie plastică și reconstructivă de la Spitalul Clinic Județean de Urgență din Brașov, atrage atenția în legătură cu "o lege cu probleme a zonei medicale" și cu "o nouă specie de medic: rezidentul ieșit la pensie". Medicul brașovean spune că "Încă de la început țin să precizez că am descoperit, absolut întâmplător, o lege cu probleme a zonei medicale. Mai subliniez că demersul meu nu este îndreptat împotriva cuiva anume, ci a unui sistem inept și aberant, care prăduiește resursele statului român. Acest demers este destinat schimbării unei legi strâmb concepute."
O tânără de 19 ani a murit din cauza gripei. Numărul deceselor a urcat la 129 O tânără de 19 ani din judeţul Olt a murit din cauza gripei, au anunţat miercuri reprezentanţii Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT). Numărul deceselor provocate de gripă în sezonul 2017 - 2018 a urcat, astfel, la 129.
Sorina Pintea: Nu am rezolvat problema şpăgii. Există spitale unde se mai dă şpagă Problema plăţilor informale din unele spitale nu a fost încă rezolvată, a afirmat miercuri ministrul Sănătății, Sorina Pintea, adăugând că, din acest punct de vedere, are un "feedback negativ".
Ministrul Sănătății promite simplificarea procedurilor pentru accesarea unui tratament în străinătate atunci când acesta nu există în România Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat, miercuri, că, în cazul în care medicii români spun că este prea complicat să se facă anumite transplanturi pulmonare în ţară, atunci pacienţii pot alege să facă intervenţia în străinătate.
CNAS anunță că Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate este funcţională, după două săptămâni de blocaj Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate (PIAS) este funcţională în acest moment, după două săptămâni de blocaj, "ca urmare a măsurilor întreprinse de CNAS şi de specialiştii IT", anunță Casa Națională de Asigurări de Sănătate.  "Acest fapt este confirmat inclusiv de cele 231.816 rețete electronice prescrise, respectiv 228.294 reţete electronice eliberate în ziua anterioară, ceea ce se încadrează într-un flux  normal de funcţionare a sistemului informatic", precizează CNAS.
Guvernul ar urma să adopte astăzi o Ordonanţă de Urgenţă privind salarizarea din sănătate Guvernul ar urma să adopte, miercuri, o Ordonanţă de Urgenţă care "să creeze cadrul legal necesar pentru ca niciun angajat din sistemul sanitar să nu obţină venituri sub nivelul celor aferente lunii februarie 2018", potrivit ministrului Sănătăţii, Sorina Pintea. În 8 mai, Guvernul şi sindicatele din sănătate au semnat un acord care prevede, între altele, acordarea unei sume compensatorii pentru toţii angajaţii din sistemul sanitar care au înregistrat diminuări de venituri nete faţă de nivelul lunii februarie 2018, păstrarea actualelor limite prevăzute în Regulamentul de sporuri în vigoare, cu garantarea pragului minim, crearea posibilităţii depăşirii procentului de 30% pentru spitalele mono-specialitate, servicii judeţene de ambulanţă şi Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov şi excluderea sporului de gardă din calculul pentru stabilirea plafonului de 30%, scrie news.ro. De asemenea, s-a convenit modificarea legii salarizării.
Sorina Pintea: Va fi întocmită o procedură de aplicare a reglementărilor în domeniul salarizării din sistemul sanitar Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat, marţi, că va fi întocmită o procedură de aplicare a reglementărilor în domeniul salarizării.

Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version