SANATATE
Ministerul Sănătăţii lansează procedura de achiziţie pentru 1.000 de incubatoare Un proiect pentru achiziţionarea a aproximativ 1.000 de incubatoare pentru maternitățile din țară va fi lansat în licitaţie publică, săptămâna aceasta, de Ministerul Sănătăţii, a anunțat marți ministru Sorina Pintea.
Sorina Pintea: Prima tranşă de vaccin antigripal va fi livrată în septembrie, iar a doua în octombrie / La vaccinul ROR am avut o sincopă, n-am avut două săptămâni Prima tranşă de vaccin antigripal va fi livrată în luna septembrie, iar o a doua tranşă din acelaşi vaccin, în luna octombrie, a anunţat marţi ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea. Sorina Pintea a afirmat că alte vaccinuri, precum ROR (vaccinul împotriva rujeolei - n.r.), Hexacima şi cel antihepatic sunt la direcţiile de sănătate publică, menţionând că la ROR "a fost o sincopă" din cauza contestaţiilor companiilor care au depus oferte.
Studiu: România continuă să se confrunte cu provocări în ceea ce privește accesul la asistență medicală și medicamente. Accesul la sistemul de sănătate, deosebit de redus în zonele rurale România continuă să se confrunte cu provocări în ceea ce privește accesul la asistență medicală și accesul la medicamente, iar accesul la sistemul de sănătate este deosebit de redus în zonele rurale, arată raportul ''Modele Europene: Opțiuni pentru finanțarea sănătății și medicamentelor inovatoare în România'', realizat de Economist Intelligence Unit. 9,4% dintre români au raportat, în anul 2015, necesități de îngrijire medicală neacoperite din cauza costurilor, a barierelor geografice sau a listelor de așteptare, comparativ cu o medie de 3,2% în UE.
Situație absurdă în care sunt puși pacienții cu scleroză multiplă: Trebuie să își ridice personal medicația, lunar, dintr-unul dintre cele 6 orașe din țară unde există centre de specialitate Asociația Pacienților cu Afecțiuni Autoimune a lansat o petiție online în care atrage atenția asupra situației absurde în care sunt puși pacienții cu scleroză multiplă din România: aceștia trebuie să se deplaseze personal, în fiecare lună, pentru a își ridica medicația de la una dintre cele 12 unități medicale situate în 6 orașe ale țării. În condițiile în care acești pacienți își auto-administrează tratamentul la domiciliu, iar mulți dintre ei nu se pot deplasa singuri în afara localității, asociația de pacienți cere o soluție pentru ca bolnavii să nu mai fie puși pe drumuri pentru a își primi medicația.
Șeful Direcției de Sănătate Publică Botoșani: Refuzul părinţilor de a vaccina copiii împotriva rujeolei se menţine Refuzul părinţilor de a vaccina copiii împotriva rujeolei se menţine, deşi la nivelul judeţului Botoşani au existat în permanenţă acţiuni de identificare a restanţierilor şi de comunicare a riscurilor la care sunt expuşi copiii nevaccinaţi, a declarat luni, într-o şedinţă a Colegiului prefectural, directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică, Teodor Ferariu.
Mama unui copil dependent de imunoglobulină: "Probabil și familia Mariei, care și-a pierdut viața din lipsă de tratament, așteaptă scuze. Poate toți pacienții din țara asta așteaptă scuze" Otilia Stângă, mama unui copil dependent de tratamentul cu imunoglobulină și vicepreședintele Asociației Române a Pacienților cu Imunodeficiențe Primare, scrie, într-o postare pe Facebook: "Domnule Dragnea, aștept și eu niște scuze pentru banii pe care i-am cheltuit pe tratamentul cu imunoglobulină al fiicei mele. Probabil și familia Mariei, doamna de 69 de ani care și-a pierdut viața în 2 decembrie 2017 din lipsă de tratament, așteaptă și ea scuze. Poate și cei doi pacienți care și-au pierdut auzul din lipsa de imunoglobulina așteaptă scuze. Poate toți pacienții din țara asta așteaptă scuze."
Cu o singură injecție pe zi se poate controla diabetul: „24 de ore nu te mai gândești la diabet" / Tratamentul va putea fi prescris de medicii diabetologi din România în curând - webPR Prima combinație injectabilă a două clase de medicamente antidiabetice (insulină bazală și agonist de receptori GLP-1) a fost inclusă recent pe lista medicamentelor compensate integral prin programul național de diabet pentru pacienții cu diabet zaharat tip 2 din România. „Medicamentul va putea fi prescris de medici în curând", a declarat în cadrul conferinței de presă de lansare a medicamentului prof. univ. dr. Romulus Timar, Preşedintele Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice.
Peste 100 de noi cazuri de rujeolă în ultima săptămână / Numărul total de bolnavi a ajuns la 14.246, majoritatea persoane nevaccinate Peste o sută de noi cazuri de rujeolă s-au înregistrat în ultima săptămână, aproape jumătate dintre acestea în judeţele Constanţa şi Buzău. Numărul total de cazuri a ajuns la 14.246, peste 13.500 fiind la persoane complet nevaccinate, scrie news.ro.
Medic: Aproximativ un milion de români au astm bronşic, dar mai puțin de jumătate sunt diagnosticați Aproximativ un milion de români au astm bronşic, a afirmat prof. dr. Florin Mihălţan, vineri, într-o conferinţă de presă, adăugând însă că sunt diagnosticaţi mai puţin de jumătate, potrivit Agerpres. Potrivit pneumologului, 9,8% din populaţiei României are boală pulmonară obstructivă cronică şi sunt diagnosticaţi mai puţin de 40%.
Al 13-lea transplant renal efectuat anul acesta la Spitalul C.I. Parhon din Iași Medicii de la Spitalul C.I. Parhon din Iaşi au efectuat cel de-al treisprezecelea transplant renal de la începutul anului şi până acum, donatorul fiind o persoană aflată în moarte cerebrală, anunță Agerpres. Purtătorul de cuvânt al Spitalului C.I.Parhon, medicul Ionuţ Nistor, a declarat că beneficiarul transplantului este un bărbat în vârstă de 23 de ani, care făcea dializă după ce, în urmă cu doi ani, a fost diagnosticat cu insuficienţă renală.
Casa de Asigurări de Sănătate: Noile bilete de trimitere pentru servicii medicale au fost tipărite și distribuite în teritoriu Noile bilete de trimitere pentru servicii medicale clinice/internare au fost tipărite de Imprimeria Naţională şi au fost distribuite către casele de asigurări de sănătate din teritoriu, medicii din ambulatoriu fiind astfel aprovizionaţi la timp cu formularele tipizate care urmează să fie utilizate exclusiv de la 1 iulie, anunță Casa Națională de Asigurări de Sănătate, într-un comunicat.
Prețul serviciilor medicale din România a crescut cu 15% în 2017, a treia cea mai mare scumpire din Europa Prețul serviciilor medicale a crescut cu 15% în anul 2017 în România, aproape dublu față de media europeană. Nivelul de 15% al inflației medicale în 2017 face din România a 3-a țară din Europa din perspectiva creșterii costurilor cu serviciile medicale, arată studiul Studiul Medical Trends Around the World, realizat de Mercer Marsh Benefits. Doar Serbia și Lituania au avut rate superioare ale inflației medicale în anul 2017.
Medicul Vasi Rădulescu: "Mă uit cu sentimente amestecate la studenții care au terminat acum facultatea. Mulți vor pleca din țară, fără să mai dea rezidențiatul aici" "Mă uit cu sentimente amestecate la studenții mediciniști care au terminat acum facultatea. Foarte mulți vor pleca din țară, fără să mai dea rezidențiatul aici. Suntem pepinieră de medici tineri", scrie, pe pagina sa de Facebook, Vasi Radulescu, medic cardiolog si fondatorul leapsadesanatate.ro, un proiect de educatie medicala in care toate materialele sunt scrise de medici si sunt destinate publicului larg.
Un pacient de la Spitalul de Boli Cronice din Siret a fost găsit spânzurat în salon Un pacient de la Spitalul de Boli Cronice din Siret a fost găsit spânzurat, joi dimineață, în salonul în care era internat. Bărbatul suferea de cancer, iar polițiștii spun că acesta a fost motivul pentru care el a recurs la acest gest.
Percheziţii la spitalele Universitar, Colentina și Cantacuzino din București într-un dosar care vizează decontări ilegale de îngrijiri la domiciliu Poliţiştii au făcut joi percheziţii la Spitalul Universitar, Spitalul Colentina şi Spitalul Clinic 'Dr. Ion Cantacuzino' din București, precum şi la primăria comunei Izvoarele, din judeţul Giurgiu, şi la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate din Giurgiu, într-un dosar în care câteva cadre medicale sunt suspectate că în perioada 2014-2017 ar fi decontat ilegal, cu documente false, servicii de îngrijiri medicale la domiciliul unor pacienţi. Decontările fictive erau făcute prin Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Giurgiu, potrivit unor surse judiciare citate de News.ro.
Percheziţii la Spitalul de Urgență din Brașov: Asistenți medicali, suspectați că luau mită de la firme de pompe funebre pentru a semnala decesele din spital Ofiţerii Direcției Generale Anticorupție fac joi 14 percheziţii în județul Brașov, inclusiv la Spitalul de Urgență Brașov, Casa de Pensii și reprezentanţi ai unor firme de pompe funebre, într-un dosar de corupție în care mai mulți asistenți sunt suspectați că anunțau, contra cost, firmele de pompe funebre despre decesele din spital.
Medic din Slobozia, acuzat că a luat mită de 131 de ori în 3 luni Un medic din Slobozia a fost reţinut pe o perioadă de 24 de ore pentru 131 de infracţiuni de luare de mită în doar trei luni. Doctorul este suspectat că primea mită, alături de un asistent, pentru a-și exercita atribuțiile de serviciu, transmite Mediafax.
Medicii de familie semnalează noi probleme cu sistemul electronic al CNAS: "Serviciile nu ne sunt validate de ieri dimineață" Medicii semnalează faptul că întâmpină noi probleme cu sistemul electronic PIAS al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate. "Semnăturile electronice noi nu se pot înscrie pentru niciun furnizor; doctorii nu pot obține serii de rețete ca să poată elibera rețete pacienților; serviciile nu ne sunt validate de ieri dimineață, niciunul; nimeni de la suport nu răspunde, oricâte mesaje se trimit; nimeni de la CNAS nu apare cu un comunicat care să detensioneze situația. A apărut un singur comunicat legat de invalidarea semnăturilor, dar restul?", anunță Sandra Alexiu, președintele Asociației medicilor de familie București-Ilfov.
Proiect de lege care ar putea ține anti-vacciniștii departe de emisiunile tv: Televiziunile unde persoane necalificate abordează teme de sănătate riscă să fie sancționate Posturile de televiziune și de radio ar putea fi obligate să prezinte "argumente medicale bazate pe dovezi" și să includă în emisiunile în care abordează teme de sănătate "opinia unui medic specialist cu experiență în tema abordată", prevede o propunere legislativă de modificare a Legii Audiovizualului inițiată de parlamentarii USR Tudor Pop, Emanuel Ungureanu (ambii membri ai Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților) și Adrian Wiener (membru al Comisiei de Sănătate din Senat).
​Protest al oncologilor la Cluj: Ei acuză Casa de Asigurări că refuză să semneze contracte cu "privații", chiar dacă pacienții așteaptă luni de zile pentru radioterapie Oncologii privați din Cluj anunță că vor protesta luni în fața Casei Județene de Asigurări de Sănătate. Ei acuză faptul că, deși timpul de așteptare pentru pacienții care au nevoie de radioterapie este mare, CJAS refuză să semneze contracte cu clinici private care pot oferi radioterapie. "Prin acest refuz constant, în opinia noastră, CJAS Cluj dovedește o lipsă de interes față de pacientul bolnav de cancer, refuzându-i acestuia accesul la un serviciu medical de calitate superioară", arată oncologii clujeni.

Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version