MEET Your MEP
Noul președinte al SUA: Eurodeputații speră la un nou început în relațiile transatlantice Eurodeputații salută inaugurarea lui Joe Biden ca o oportunitate pentru Europa de a consolida legăturile UE-SUA și de a aborda provocările și amenințările comune la adresa democrației, arată un comunicat de presă al Parlamentului European.
Siegfried Mureșan, în plenul Parlamentului European: Trebuie să lucrăm cu noua administrație SUA pentru ridicarea vizelor impuse cetățenilor români Europarlamentarul Siegfried Mureșan a pledat miercuri, în cadrul dezbaterii din Parlamentul European privind învestirea lui Joe Biden, pentru ridicarea vizelor de care au nevoie cetățenii din patru țări europene, printre care și România, pentru a călători în Statele Unite ale Americii.
Parlamentarii europeni cer sancțiuni suplimentare împotriva Rusiei, pentru arestarea lui Navalnîi Parlamentarii europeni condamnă cu vehemență arestarea lui Alexei Navalnîi și îndeamnă UE să extindă sancțiunile împotriva oficialilor ruși pentru a-i include și pe cei implicați în arestarea opozantului Kremlinului.
Parlamentul European adoptă „Instrumentul pentru Asistență Tehnică”, necesar statelor membre pentru a accesa fondurile din Mecanismul de Redresare și Reziliență Parlamentul European a adoptat, marți, Instrumentul pentru Asistență Tehnică, ce va ajuta țările UE să pregătească planurile naționale necesare pentru a accesa fondurile din cadrul Mecanismului de Redresare și Reziliență. Acest instrument va avea un buget de 864 de milioane de euro, pentru perioada 2021-2027.
Parlamentul European sprijină abordarea comună a UE în privința vaccinării anti-covid, dar cere transparență totală în privința achiziției și distribuirii acestora Cei mai mulți membri ai Parlamentului European și-au exprimat marți, sprijinul pentru abordarea comună a Uniunii Europene în combaterea pandemiei de coronavirus și au cerut transparență totală în privința contractelor și repartizării vaccinurilor contra Covid-19.
Parlamentarii europeni, îngrijorați de arestarea lui Alexei Navalnîi: „Contravine în mod clar legii internaţionale și constituției ruse” Parlamentarii europeni se declară „extrem de îngrijorați” de arestarea opozantului rus Alexei Navalnîi, la revenirea acestuia în țară, și cer autorităților ruse eliberarea sa imediată, precum și zecilor de susținători arestați, și garantarea că drepturile acestora sunt pe deplin respectate, se arată într-un comunicat difuzat luni.
Parlamentul European, în prima sesiune plenară din acest an / Eurodeputații vor o lege a UE pentru dreptul angajaților „de a se deconecta” digital de la locul de muncă Parlamentarii europeni se vor reuni săptămâna viitoare (18-21 ianuarie) în prima lor sesiune plenară din acest an. Pe agendă, eurodeputații au, printre altele, și dezbaterea unei propuneri legislative privind „dreptul de a se deconecta” al angajaților. Mai exact, ei urmează să solicite o lege la nivelul Uniunii Europene care să acorde lucrătorilor dreptul de a se deconecta digital de la locul de muncă fără consecințe.
Europarlamentar USR-PLUS: Muncitorii sezonieri români din Marea Britanie plătesc o taxă de 55 de lire de care sunt scutiți lucrătorii din alte state UE Românii care doresc să lucreze temporar în Marea Britanie plătesc o taxă de 55 de lire care nu este aplicată și la muncitori sezonieri din alte state ale Uniunii Europene, spune europarlamentarul USR-PLUS Dragoș Pîslaru, fost ministru al muncii în guvernul Cioloș.
Parlamentarii UE au început evaluarea de două luni a acordului comercial cu Regatul Unit Parlamentul European a lansat luni o evaluare de două luni a acordului comercial încheiat în Ajunul Crăciunului între UE și Marea Britanie, promițând că va ”examina corect” acordul, chiar dacă este aproape sigur că va fi aprobat, relatează Reuters.
Facilitatea Europeană de Redresare și Reziliență, cu un buget de 672,5 mld. euro, a trecut de comisiile ECON și BUDG / Urmează votul în plenul Parlamentului European Comisiile pentru Buget și Afaceri economice ale Parlamentului European au aprobat luni seara Facilitatea Europeană de Redresare și Reziliență, în valoare de 672,5 miliarde euro.
Pornim proiectul MEET your MEP: informații, dezbateri și întâlniri online despre deciziile din Uniunea Europeană Cititorii HotNews.ro și StartupCafe.ro vor putea afla principalele informații și evoluții despre deciziile și evenimentele din Uniunea Europeană, cu efectele lor asupra României și românilor, într-un nou proiect editorial, intitulat MEET your MEP, derulat de cele două publicații cu sprijinul Parlamentului European.

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by