Lobbyiştii ruşi au interdicţie de intrare în Parlamentul European, a anunţat joi preşedinta legislativului comunitar, afirmând că Europa trebuie să se protejeze de influenţa Kremlinului şi de propaganda privind războiul din Ucraina, relatează Reuters și Agerpres.

Parlamentul EuropeanFoto: Abdesslam Mirdass / AFP / Profimedia

Rusia a invadat Ucraina în urmă cu peste trei luni, atacând oraşe şi infrastructura civilă şi declanşând mai multe runde consecutive de sancţiuni ale UE împotriva Moscovei.

„Cu efect imediat, reprezentanţii companiilor ruse nu mai au permisiunea de intrare”, a anunţat Roberta Metsola pe Twitter.

„Nu trebuie să le acordăm niciun spaţiu pentru a-şi răspândi propaganda şi relatările toxice şi false despre invadarea Ucrainei”, a adăugat ea.

Parlamentul European a cerut interzicerea importurilor de gaz rusesc

Metsola avertizase săptămâna trecută că blocul comunitar „nu își permite” să nu ajungă la un acord privind noul pachet de sancțiuni împotriva Rusiei ce vizează în principal un embargo asupra petrolului rusesc.

Diplomații Uniunii Europene au dat joi aprobarea finală celei de-a șasea runde de sancțiuni împotriva Rusiei, după obiecții repetate ridicate de Ungaria care au prelungit cu o lună adoptarea sa.

Parlamentul european a cerut încă de pe 7 aprilie implementarea unui embargo „total și imediat” atât asupra petrolului rusesc, cât și a gazelor naturale livrate de Moscova blocului comunitar.

Urmărește ultimele evoluții din a 99-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.