Uniunea Europeană „nu-şi poate permite” să nu se ajungă la niciun acord cu privire la cea de-a şasea rundă de sancţiuni propusă de blocul comunitar împotriva Rusiei, a declarat luni preşedinta Parlamentului European, Roberta Metsola, conform CNN și News.ro.

Roberta Metsola, președinta Parlamentului EuropeanFoto: Ludovic MARIN / AFP / Profimedia

„Sper, într-adevăr, că va exista un acord. Nu ne putem permite să nu existe”, a declarat preşedinta Parlamentului European, Roberta Metsola, la o conferinţă de presă la Bruxelles, după întâlnirea cu liderii statelor membre UE.

Ea a subliniat că înţelege „realităţile” diferite pe care le înfruntă statele membre, însă a precizat că există o ”limită” în ceea ce priveşte ”cât de multă flexibilitate” îşi poate Uniunea permite fără a pierde ”credibilitatea” în faţa popoarelor statelor membre.

Metsola a recunoscut că, deşi pachetele de sancţiuni „nu sunt niciodată uşor de adoptat”, există o speranţă mare că UE poate „ajunge la un acord care poate fi unul eficient”.

Şefa Parlamentului European a menţionat că UE îşi doreşte acest acord şi va continua să îl promoveze.

Pe tema cererii Ucrainei de a deveni stat membru al UE, Metsola a dat semnale pozitive din perspectiva Parlamentului European.

„După părerea mea, nu avem de ales decât să aducem Ucraina şi mai aproape de noi şi cel mai rău semnal pe care l-am putea da în acest moment ar fi să arătăm o ezitare. De ceea ce are nevoie Ucraina în acest moment este speranţă şi perspectivă”, a conchis ea.

____