Europarlamentarul PSD (S&D) Mihai Tudose, fost prim-ministru, susține că războiul din Ucraina riscă să transforme Pactul ecologic al Uniunii Europene într-un „moft SF, la ani-lumină de realitate”.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Războiul din Ucraina riscă să transforme Green Deal - Pactul ecologic european - într-un moft SF, la ani-lumină de realitate. Dar cum un război nu înseamnă doar pierderi, ci și oportunități, tranziția verde a căpătat rapid o nouă poleială: REPowerEU. Planul de ieșire a UE, în cinci ani, din dependența de importurile din Rusia a fost prezentat, zilele astea, de Comisia Europeană. Se anunță lucrare mare (...)” - a scris Tudose pe Facebook.

În postarea sa, fostul premier a imaginat și un dialog cu „nea Ion de la Ianca”, în care încearcă să-i explice acestuia că trebuie să-și scadă consumul de energie pentru a proteja mediul, dar în final tot Tudose este cel care are nevoie să învețe de la personajul din popor cum să construiască o moară de apă.

Tudose își încheie povestea tot în notă ironică față de Green Deal-ul Comisiei Europene:

„Trebuie să am o discuție cu Ciolacu și Grindeanu, să-i aduc în secolul 21. Să nu mai piardă vremea cu legi și șantiere, să fie și ei mai progresiști. O să le propun să scoatem Declarația de la Eforie: Marea Neagră - buric verde regional”.