Europarlamentarul Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte al PNL, s-a declarat „puțin șocat” de „atacul încărcat cu forță de PSD” împotriva sa, în legătură cu ceasul de lux pe care l-a purtat recent într-o piață agro-alimentară, dar a explicat că el are bani din afacerile de dinainte de a face politică, din zestrea soției, din salariile pe care le-a obținut ca jurnalist TV, dar și din salariul actual de deputat european.

Rares BogdanFoto: Hotnews

Cu Rareș Bogdan am vorbit la Strasbourg, la sesiunea plenară a Parlamentului European, din 20-23 noiembrie. Într-un interviu video mai amplu, pe teme europene și politice la zi, l-am întrebat și despre ceasurile sale de lux, care i-au atras și atacuri verbale din partea premierului Ciolacu, partenerul social-democrat al PNL, la guvernare.

„E o chestiune nici măcar de statut sau de ceva, a fost o perioadă în care mi-am achiziționat niște ceasuri, dar am mai primit și cadou de la soția mea. Acum nu cred că aș mai fi dat niște bani pe un ceas, cred că mai repede aș fi purtat, ca fi-miu, din alea, iWatch-urile, că sunt mai comode. Dar, până la urmă, un bărbat ce poate să poarte? Un stilou, niște butoni și un ceas, că nu poate să poarte altceva - astea sunt singurele bijuterii admise la un bărbat, un bărbat, mă rog, normal”, s-a justificat Rareș Bogdan, într-un interviu pentru HotNews, la Strasbourg.

„Dar pe mine (...) m-a șocat puțin atacul, care a fost bine încărcat și cu forță, de PSD, care a vrut să-ntoarcă o vorbă aruncată de mine aici, la Strasbourg, cu dl. Zachmann, legat de pantofii domnului premier. S-au trezit să atace cu ceasul, de parcă nu poți să ai un ceas. Eu le-am trecut în declarația de avere”, a mai spus el.

Europarlamentarul a spus că deține, împreună cu soția sa, ceasuri și bijuterii de 200.000 de euro, pe care le-a trecut în declarația de avere.

Dacă la piață, cu președintele PNL, Nicolae Ciucă, și alți lideri liberali, europarlamentarul a venit cu un ceas Rolex de 22.000 de euro, potrivit declarațiilor sale, acum, la sesiunea Parlamentului European de la Strasbourg, Rareș Bogdan purta un ceas Breguet, de „numai” 9-11.000 de euro.

El a menționat că acum, ca europarlamentar, are un salariu net de 7.850 de euro pe lună, la care se adaugă și diurne de aproximativ 4.000 de euro pe lună. Înainte să intre în politică, el câștiga 10-12.000 de euro pe lună, ca realizator la Realitatea TV, iar mai înainte a deținut afaceri în media și magazine de accesorii și abonamente de telefonie, pe care le-a vândut - s-a mai justificat el.

Urmărește un fragment din interviul video cu Rareș Bogdan: