Europarlamentarul Rareș Bogdan a purtat un ceas Rolex de 30.000 de euro în baia de mulțime pe care a făcut-o în piața din Șimleu Silvaniei, unde a mers vineri împreună cu liderii PNL. Întrebat luni de o jurnalistă despre acest ceas, Rareș Bogdan a susținut că este „un om asumat”, astfel că îşi permite să poarte ce ceasuri și ce costume vrea: „Uite, acum am altul, mai ieftin e drept, nu-i aşa de scump, ăsta cred că este vreo 10.000”.

Rareș BogdanFoto: Agerpres

Liderul PNL, Nicolae Ciucă, vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Lucian Bode, europarlamentarii Daniel Buda şi Rareş Bogdan, dar și autorităţile locale şi judeţene au inaugurat vineri o piață din Şimleu Silvaniei, județul Sălaj, făcând o adevărată baie de mulțime.

Rareș Bogdan a purtat un ceas Rolex Rolex Yacht-Master 40 în valoare de 30.000 de euro, a scris Monitorul de Cluj, notând că în București există doar două magazine de unde poate fi achiziționat acest model de ceas, iar în Cluj niciunul.

„Vreţi să mă îmbrac ca Mao Zedong, să-i placă lui Ciolacu, şi să-mi iau ceas Pobeda?”

Întrebat luni de o jurnalistă despre acest ceas, Rareș Bogdan a susținut că este „un om asumat”, astfel că îşi permite să poarte ce ceasuri și ce costume vrea.

  • „Eu sunt un om asumat, de asta îmi permit să port şi ceasuri de care vreau eu şi costumele, eu nu mă duc în salopetă şi nu-mi pun ceas pobeda să fie fericiţi socialiştii lui Ciolacu.
  • Port ce vreau eu şi cum vreau eu, pentru că am lucrat în mediul privat şi pentru că îmi permit să fac asta”, a afirmat Rareş Bogdan, citat de News.ro.

Întrebat dacă este moral acest gest, Rareş Bogdan a spus:

  • „Doamnă, e ceasul meu. Uite, acum am altul, mai ieftin, e drept, nu-i aşa de scump, ăsta cred că este vreo 10.000. Am ceasuri în declaraţia de avere de 200.000 de euro, am câştigat bani la Realitatea, din presă.
  • Iertaţi-mă, ce vreţi să fac? Vreţi să mă îmbrac ca Mao Zedong să-i placă lui Ciolacu, să mă îmbrac în ăla şi să-mi iau ceas Pobeda? Hai să fim serioşi, asta e problema românilor? Lor le place pobeda, că ăla îl avea Stalin, nepoţii lui”.

Ce avere declarată are Rareș Bogdan

În ultima sa declarație de avere, depusă în luna iunie, Rareș Bogdan a trecut un teren intravilan de 9.100 de metri pătrați la Alba Iulia, un altul de 2.349 de metri pătrați cumpărat în 2018 în Voluntari, un apartament de 100 de metri pătrați la Cluj-Napoca, despre care scrie că l-a dobândit prin donație de la Bogdan Florina, și o casă de 312 metri pătrați la Voluntari.

Rareș Bogdan și-a trecut în declarația de avere și tablouri în valoare de 200.000 de euro, ceasuri de 200.000 de euro, bijuterii de 150.000 de euro și argintărie de 15.000 de euro.

La capitolul venituri, el a trecut o indemnizație anuală de 108.900 de euro anual, 36.167,85 euro din decont de transport și diurnă, 54.925 de euro cheltuieli cabinet parlamentar. Venitul soției sale, consilier juridic la TRANSFEROVIAR GRUP, a fost de 132.000 de lei.