Un grav accident rutier, soldat cu 11 persoane ranite, dintre care doua grav, s-a produs luni dimineata, in jurul orei 5:30, pe autostrada A1 Bucuresti - Pitesti, pe sensul de mers spre Capitala, la kilometrul 72, unde un microbuz ce transporta calatori s-a ciocnit cu un camion, anunta Centrul Infotrafic.

Din primele informatii, accidentul s-ar fi produs din vina soferului microbuzului, care nu a pastrat distanta corespunzatoare in mers si a izbit din spate cel de-al doilea vehicul. Traficul rutier in zona nu a fost afectat.

Mai multe accidente grave in care au fost implicate microbuze care transportau pasageri s-au produs in Romania, in ultimele luni.Ultimul accident de acest fel s-a produs pe 1 septembrie, cand 7 pasageri ai unui microbuz au fost raniti dupa ce autovehiculul s-a ciocnit cu un alt autoturism, pe DN 68B, care face legatura intre Deva si Hunedoara. Accidentul de atunci s-a produs din cauza ca soferul microbuzului nu a acordat prioritate celuilalt autoturism.

Pe 26 august, 9 persoane au fost ranite in urma unui accident produs la iesirea din Timisoara spre Cenad, dupa ce un microbuz a intrat intr-un tractor cu remorca.

Pe 18 august, un microbuz s-a ciocnit cu o duba in judetul Buzau, pe E 85 A. Accidentul s-a soldat cu 2 morti si 13 raniti.

  • Trafic ingreunat de ceata, pe mai multe drumuri din tara

Pe de alta parte, traficul rutier este ingreunat, la aceasta ora, pe numeroase drumuri nationale importante, din cauza cetii sau a carosabilului umed.

Exista tronsoane de drum cu vizibilitatea foarte scazuta in judetele Arges, Vrancea, Brasov, Covasna, Mures. Carosabilul este umed pe multe artere din Buzau, Prahova, Satu-Mare, Maramures, Sibiu, Iasi, Suceava s.a.

Politia Rutiera le recomanda conducatorilor auto sa ruleze cu prudenta sporita, sa mareasca distanta de siguranta fata de masinile care circula inainte, sa reduca viteza si sa foloseasca luminile de intalnire ziua pe toate categoriile de drumuri.