Trei pusti de vanatoare cu luneta si munitia aferenta au fost furate, vineri seara, din apartamentul unui notar oradean, iar politistii au dispus filtre in tot judetul si au dat armele in urmarire atat in tara, cat si in judetele limitrofe din Ungaria, transmite Mediafax.

Potrivit unor surse judiciare, hotii au actionat, vineri seara, intre orele 21.00 si 23.00, cand notarul era plecat de acasa si au intrat in apartamentul acestuia, aflat la etajul opt al unui bloc, pe geamul de la baie, coborand pe o franghie de pe acoperisul cladirii.

Conform acelorasi surse, dulapul in care se aflau armele nu a fost fortat, fiind deschis cu cheile pe care hotii, neidentificati inca, le-au gasit in apartament.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean de Politie Bihor, inspectorul principal Alina Dinu, a declarat ca politistii au inceput deja cercetarile si actioneaza cu efective sporite, pentru identificarea autorilor si recuperarea cat mai rapida a armelor.

"Ancheta se efectueaza de catre o echipa de cercetare complexa. Exista deja un cerc de suspecti insa deocamdata nu au fost identificati autorii. Armele au fost date in urmarire, inclusiv in judetele limitrofe din Ungaria. Au fost dispuse filtre in tot judetul si se actioneaza cu efective sporite, pentru identificarea autorilor si recuperarea cat mai rapida a armelor", a spus Alina Dinu.

Alina Dinu a adaugat ca din apartament au mai disparut 7.000 de lei, 200 de euro si forinti in valoare de circa 300 de lei, respectiv un teleobiectiv pentru un aparat foto.

Dinu a afirmat ca notarul avea autorizatie pentru armele detinute.

Potrivit sursei citate, notarul nu a pastrat asupra sa cheile de la dulapul in care erau armele, asa cum prevede legea pentru detinatorii de arme.