Cinci persoane, intre care doua turiste din Norvegia si Ungaria, au ajuns, duminica, la Spitalul Judetean Sibiu in urma accidentului in care au fost implicate doua telecabine de la Balea, iar doua dintre acestea raman internate, in timp ce copilul de 4 ani ranit si el in accident a fost transportat la Spitalul de Pediatrie din Sibiu, transmite News.ro.

Telecabina care urca la Balea LacFoto: Agerpres

Purtatorul de cuvant al Spitalului Judetean Sibiu, Decebal Todarita, a declarat ca cinci adulti, un barbat si patru femei, au ajuns la Unitatea Primiri Urgente, toti fiind constienti.

Potrivit acestuia, doi din cei cinci pacienti vor ramane internati. Este vorba despre un barbat diagnosticat cu fractura de rotula si care va ramane internat la Sectia Ortopedie si de o turista din Norvegia, care a fost diagnosticata cu traumatism toraco-lombar si fracuri costale.

Celelalte trei femei, intre care una este turista din Ungaria, au fost diagnosticate cu traumatisme si contuzii si nu necesita internare, a mai spus sursa citata.

Copilul care a fost ranit in telecabina de la Balea Cascada a fost transportat la Spitalul de Pediatrie cu suspiciune de fractura piramida nazala, dar reprezentantii unitatii medicale nu au transmis deocamdata care este starea acestuia.

Cei sase turisti au fost raniti dupa ce telecabinele care circula intre Balea Cascada si Balea Lac in Muntii Fagaras au intrat cu viteza in statiile de imbarcare si s-au ciocnit de peron, din cauza unor probleme la sistemele de franare.

Toate persoanele de la Balea, aflate in cele doua telecabine care circula in tandem, au fost evaluate medical de catre echipajele medicale aflate la fata locului si au fost coborate din munte de alte echipaje ISU Sibiu, cu doua microbuze de transport persoane. Microbuzele de interventie au urcat pe Transfagarasan pana unde drumarii au reusit sa curete zapada de pe carosabil, iar jandamii montani si salvamontistii i-au condus pe turisti de la Balea Lac pana la locul preluarii. In total, 32 de persoane au fost evacuate de la Balea Lac.

Intre Balea Cascada si Balea Lac circula simultan doua telecabine. Cand una ajunge in statia de la Balea Cascada, a doua parcheaza in statia de la Balea Lac.