India va cheltui peste 300 de milioane de dolari pe cea mai inalta statuie din lume, in ciuda criticilor din partea organizatiilor de caritate, care considera ca banii ar trebui folositi pentru reducerea saraciei, scrie The Telegraph.

Statul Gujarat din vestul Indiei si-a anuntat planurile de a construi o statuie in memoria lui Sardar Patel (fost vicepremier indian, considerat erou al miscarii de independenta) printr-o reclama publicata in "The Economist". Monumentul va purta numele de "Statuia Unitatii" si va masura aproximativ 182 de metri in inaltime. In prezent, cea mai inalta statuie din lume este Templul Primaverii Buddha din China, cu o inaltime de 128 de metri.

Organizatiile caritabile sunt de parere ca statuia este o risipa de bani, care ar putea fi folositi, in schimb, pentru a le ajuta pe cele 3,6 milioane de persoane din Gujarat, care traiesc sub pragul oficial de saracie din India - cu aproximativ un dolar pe zi. Statuia va costa mai mult de doua treimi din ajutorul international pe care-l va primi India din partea Regatului Unit anul acesta.