O parte dintre membri din conducerea clubului "ACU" Arad au blocat accesul pe stadion a celor care organizeaza Festivalul National de Bere. Echipa tehnica care trebuia sa pregateasca scena si sistemul de sonorizare pentru desfasurarea manifestarii a fost obligata sa astepte la intrarea in arena interventia primarului municipiului, Gheorghe Falca, deoarece usile portile erau blocate cu lacate.

Cei din conducerea clubului "ACU" au cerut organizatorilor festivalului o suma de bani care sa acopere o parte din cheltuielile ocazionate cu acest eveniment. Pentru a aplana conflictul dintre organizatori si cei de la ACU, primarul s-a deplasat la stadion insotit de 20 de gardieni publici.

"Intotdeauna am sustinut ca aici exista interese financiare. Am inteles ca s-au cerut de la organizatori 15.000 de euro pentru a fi lasati sa organizeze Festivalul National de Bere. Eu am discutat cu presedintele executiv al clubului si ne-am pus de acord asupra faptului ca festivalul se poate desfasura pe stadionul "ACU".

Acest stadion nu le apartine lor, ci municipalitatii printr-o hotarare de Guvern, asa ca nu vad rostul acestor manifestari ale celor din conducerea clubului", a afirmat Falca.

Dupa mai bine de o ora de negocieri intre reprezentantii clubului "ACU" si cei care organizeaza Festivalul Berii s-a permis accesul echipei tehnice pe stadion pentru a pregati spectacolele care vor avea loc la sfarsitul acestei saptamani. Organizatorii evenimentului sunt Primaria Arad si clubul "Soho".

La editia din acest an si-au anuntat participarea aproximativ 20 de branduri de bere. Pe durata festivalului vor fi organizate spectacole la care au fost invitati sa participe nume sonore din muzica romaneasca, dar si din cea internationala.