Presedintele CJ Mures a descins ieri din nou la Aeroportul din Vidrasau petru a inspecta stadiul lucrarilor. Bineinteles, acestea nu erau finalizate.

Extinderea Aerogarii Targu Mures cu pavilion pentru flux international de calatori constituie de ani buni prilejul pentru institutiile administratie locale si judetene sa se acuze reciproc de inconstanta in respectarea strategiilor de dezvoltare locala.

Ieri, directorul Aeroportului Petru Runcan a promis ca inaugurarea se va face la 1 august, iar presedintele CJ, Lokodi Edita, a atentionat ca in sedinta urmatoare consilierii vor decide daca sunt multumiti de modul in care s-a derulat investitia.

In sedinta CJ din 7 aprilie 2005, Runcan se angajase sub semnatura sa finalizeze lucrarile de extindere a Aerogarii pana pe 20 mai 2005. Atunci au lipsit banii din partea Primariei Targu Mures.

CJ Mures a platit diferenta (4,5 miliarde), termenul a fost prelungit pentru sfarsitul lunii iunie, lucrarile nu sunt finalizate nici acum, dar vor fi gata pana la 1 august. Politia vamii si SRI mai au de montat aparatura, si, bineinteles, ca la orice lucrare romaneasca, mai sunt multe deficiente de remediat.

"Am venit sa intrebam cat mai trebuie sa asteptam pentru inaugurare. Daca nu va fi gata totul la 1 august, consilierii judeteni vor analiza daca sunt multumiti de modul in care a decurs investitia. Banii i-am asigurat, exista un manager si un Consiliu de Administratie.

Vom decide in sedinta din 4 august", a spus Lokodi Edita. "La sfarsitul saptamanii in curs se va face receptia obiectivelor pe tipuri de destinatie si le vom da in primire celor care trebuie sa desfasoare activitati. Ce depinde de mine eu fac, ce depinde de altii nu pot face.

Din punctul meu de vedere Aerogara va putea fi data in folosinta la 1 August", a fost raspunsul directorului Stefan Petru Runcan.

Asteptand investitori

Urmatorul obiectiv inspectat ieri de presdintele CJ Lokodi Edita a fost Parcul Industrial. Dupa o investitie de 5,086 milioane de euro (75% fonduri europene, 25% asigurate de Guvernul Romaniei) aici va functiona platforma industriala.

Parcul va avea 40,9 ha (suprafata utila 38 ha) avand o capacitate de 50 unitati separate, fiecare avand 5.000 mp.

Infrastructura ceruta pentru Parcul Industrial este divizata in doua parti functionale: zona industriala, care cuprinde elementele de comunicatie si utilitati directe pentru unitatile productive, si zona administrativa.

Pe 7 iulie s-a facut aici receptia finala la terminarea lucrarilor, iar termenul final pentru finalizarea completa si remedierea lipsurilor este 31 august.

Parcul Industrial va deveni proprietatea efectiva a CJ Mures la expirarea anului de garantie, iar concesionarea suprafetelor va demara dupa ce consilierii judeteni vor adopta normele necesare in acest sens.

Presedintele CJ s-a aratat foarte multumita de cum decurg lucrarile, dat asigurari ca interesul viitorilor investitori este foarte mare si si-a exprimat speranta ca posturile scoase la concurs vor fi mai cautate, exemplificand prin conditiile moderne de munca.