Sedintele Consi-liului Local Timisoara devin tot mai tensionate luna de luna si seamana tot mai mult a circ. Alesii locali se aliaza constant impotriva propunerilor primarului crestin-democrat al municipiului, Gheorghe Ciuhandu (PPCD), si dezbat zeci de minute paragrafe si idei ale executivului.

Astfel, edilul a ajuns sa fie sustinut in cadrul CL doar de consilie-rii din acelasi partid cu el. Alianta PNL-PD-PSD-PRM devine tot mai stransa si blocheaza mai ales proiectele de hotarare cele mai mediatizate, dar si cele mai importante pentru municipalitate.

La ultimul plen, de marti seara, primarul a ajuns chiar sa para-seasca sala, nervii sai fiind pusi la incercare de scandalul creat pe seama modalitatii de organizare a concursului pentru managerii regiilor locale. "Daca are cineva ceva cu mine personal, sa imi spuna, sa rezolvam problema", a spus, furios, Ciuhandu inainte de a pleca.

Abtinerea majoritatii consilieri-lor la cele mai arzatoare proiecte a facut ca Primaria sa nu-si mai poata moderniza reteaua de date, riscand sa blocheze tot sistemul vechi de sase ani.

O alta propunere a executivului, de extindere prin mansardarea Primariei, lucrare evaluata la jumatate de milion de euro, risca sa fie respinsa, punand in dificultate functionarii care se inghesuie prin birouri, sufocati de acte si mobilier.