Sebastian Bodu este secretar de stat si „comandantul suprem" al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), spaima afaceristilor romani din ultimul an. Bodu este un constantean tanar, bogat, nesuferit pentru foarte multi si insomniac. S-a lasat in anul II de Institutul de Marina, deoarece nu suporta armata. Se simte bine in pielea lui, desi acest lucru il streseaza foarte mult.

E in razboi total cu Gigi Becali si stie ce are de facut pentru a recupera datoriile de milioane de euro, dar habar nu avea ca este membru al Partidului Democrat Constanta. A aflat aseara de la „Replica", in timp ce se pregatea sa intre la o petrecere.

Dupa doua zile de incercari si cateva zeci de apeluri pe ambele sale telefoane, dupa un scurt dar percutant schimb de sms-uri, Sebastian Bodu a acceptat intr-un final sa stea de vorba. „Doar pentru ca sunteti din Constanta", ne-a spus presedintele ANAF.

Si-a cerut scuze ca nu a raspuns la telefoane, din cauza programului infernal pe care il are, dar a gasit cateva minute in timp ce se pregatea sa intre la o petrecere.

Nu a regretat insa gestul, deoarece a aflat de la noi ca este membru al organizatiei PD Constanta, desi el se ducea de mai bine de patru ani la filiala din Sectorul 1 Bucuresti, pe listele careia a si candidat pentru Biroul Permanent.

Surpriza, insa, pe site-ul democratilor constanteni, Sebastian Bodu este chiar in fruntea listei de membri, deasupra unora nume precum Laurentiu Mironescu, Paloma Petrescu sau Stelian Dutu. Pentru a ne convinge ca nu este nici o greseala sau coincidenta de nume, celebra sa calvitie ne zambeste din dreapta CV-ului.

Pana si deputatul Mironescu era convins ca Bodu este membru in PD Constanta, mirandu-se ca nu stiam acest lucru, intrucat seful ANAF e inscris din 2003 in aceasta organizatie. Iar pentru ca deruta sa fie totala, pe pagina web a PD din Sectorul 1 nu exista nici un Sebastian Bodu. „Habar n-am cum am ajuns la PD Constanta.

Eu sunt membru PD la Sectorul 1 din 2001, ma mai si mustruluieste Murgeanu (n.r. viceprimarul Capitalei, presedintele PD Sectorul 1) ca nu trec pe la sedinte. Eu habar n-am ce e pe la Constanta", a declarat surprins Bodu. „Bine ca nu sunt trecut la PSD, ia vedeti, poate am ajuns si pe acolo", a continuat amuzat presedintele ANAF.

„Am plecat acum zece ani din Constanta si trec foarte rar pe acolo, o data pe an, poate. Ultima oara am fost in vara si nu cred sa mai pot ajunge, sunt extrem de ocupat", ne-a refuzat politicos Bodu. Putini stiu ca seful Fiscului a frecventat, inainte de Revolutie, Institutul de Marina, dar s-a lasat dupa doi ani. „L-am inceput si l-am abandonat, pentru ca nu-mi place armata.

Nu era pentru mine. Sunt o persoana riguroasa, dar nu sunt facut pentru asa ceva. Eu am o vorba: unde se termina logica incepe armata", ne-a marturisit Bodu.

„Nu s-a intalnit hotu’ cu prostu’ "

Activitatea Agentiei pe care o conduce ii ocupa acum practic tot timpul. Nu a castigat inca razboiul cu datornicii, dar se lupta in fiecare zi cu ei. Cat despre cel mai mediatizat caz al anului, cel in care l-a facut pe Gigi Becali sa se gandeasca cum sa se reapuce de oierit, Bodu a dezvaluit in exclusivitate pentru „Replica": „Eu nu ma cert si nu ma impac cu nimeni.

E problema lui Becali daca iese la televizor sa anunte ca s-a impacat cu mine si e alegerea televiziunilor daca il primesc sau nu. Eu stiu doar ca datoriile lui sunt certe, iar un rezultat o sa apara. E doar o problema de timp. Nu s-a intalnit hotu’ cu prostu’ ".

Pana una-alta, Sebastian Bodu sustine ca e impacat cu sine insusi: „Ma simt bine in pielea mea, atata timp cat am rezultate". Exista, ce-i drept, si un pret. seful ANAF a marturisit ca este foarte stresat si din aceasta cauza sufera de insomnie, pe care o trateaza cu somnifere. „Obisnuiesc sa iau somnifere, dar nu sunt dependent.

Ma feresc de pastilele tari, prefer in ultimul timp ceaiurile", ne-a impartasit Bodu secretul combativitatii sale.