Actionarii societatii South East Euromentor (SEE), concurenta Iulius Group pentru obtinerea terenului, sustin ca au angajat deja avocati, urmand ca saptamana viitoare sa demareze procesul cu forul judetean.

Daca liderul CJ, Marius Nicoara, s-a aratat ingrijorat de demersul South East, sustinand ca acest lucru ar putea bloca investitia Iulius Group, Dascalu a afirmat ca angajamentul pe care si l-a luat in caietul de sarcini va fi respectat si ca nu va intarzia nici o clipa sa demareze lucrarile.

Actionarii SEE sustin ca au decis ca, saptamana viitoare, sa dea in judecata CJ, insa nu au hotarat cum vor formula plangerea. "Ne vom sfatui si cu avocatii pe care i-am angajat si, pana vineri, vom stabili cum va arata plangerea pe care o vom inainta instantei", a declarat directorul SEE, Florin Ciorca.

Reamintim ca reprezentantii SEE s-au aratat nemultumiti de modul in care comisia desemnata de executivul judetean a solutionat licitatia privind cele 7 hectare de teren din Parcul Est, planificat pentru constructia unui mall.

Cei 11 reprezentanti ai comisiei au declarat drept castigatoare societatea Iulius Group, care a oferit CJ o cota parte din profitul brut de 25%, dar nu mai putin de 45.000 de euro pe an, in vreme ce SEE a specificat ca va aloca 50% din profit, dar nu mai putin de 35.000 de euro anual.

Comisia a considerat ca redeventa de 45.000 de euro, oferita de Iulius Group, este mai sigura decat oferta de 50% din profit pe care a facut-o societatea SEE. "Suntem revoltati de aceasta decizie pentru ca, in caietul de sarcini nu era specificat ca se va puncta redeventa", a declarat omul de afaceri Arpad Paszkany, cel care detine 25% din societatea SEE.

El a mai spus ca va ataca in instanta modul in care a deliberat comisia de licitatie, pentru ca in caietul de sarcini era prevazut ca punctajul cel mai mare sa fie obtinut de societatea care oferea cea mai mare cota parte din profitul brut.

"Mergem inainte cu lucrarea!"

Dascalu s-a intalnit ieri cu reprezentantii CJ pentru a finaliza procedura terenului din Parcul Est. Dascalu a spus ca nu-l va impiedica nimic sa-si duca la indeplinire promisiunile privind aceasta investitie. "Nu este deloc convenabil pentru CJ ca SEE sa se adreseze instantei.

Eu sper ca SEE se va gandi la clujeni si ca nu va ajunge pana aici, pentru ca ar bloca investitia", a declarat Nicoara.

El a precizat ca un astfel de proces nu poate fi incurajator pentru investitorul iesean. "Procesul se poate lungi foarte mult; poate fi stramutat de la o instanta la alta si poate sa ia o noua turnura", a spus Nicoara.

Presedintele CJ a apreciat ca, in astfel de conditii, Iulius Group nu-si poate permite sa piarda 2,5 milioane de euro, suma pe care ar urma sa o investeasca in proiectare si in lucrarile geotehnice.

"Procesul se va derula intre CJ si South East. In ceea ce ma priveste, trebuie ca in 20 de luni sa finalizez investitia, asa cum am promis", sustine Dascalu. El a adaugat ca forul judetean se va face responsabil de ceea ce se va intampla cu SEE.