Primarul comunei Rebrisoara, Nicolae Bodiu (PSD), a fost trimis in judecata de procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Bistrita-Nasaud pentru ultraj, dupa ce a impiedicat doi inspectori ai Inspectoratului Teritorial de Munca (ITM) sa efectueze un control la o firma condusa de unul dintre fiii sai si i-a agresat.

Conform rechizitoriului intocmit de procurori, cei doi inspectori, Eugen-Marian Russu si Adriana Raus, au fost agresati fizic si verbal de edil in luna octombrie a anului trecut, fiind impiedicati sa faca verificari planificate la fabrica de lapte "Bradolact" Rebrisoara, administrata de unul din fiii lui Nicolae Bodiu.

Potrivit sursei citate, nemultumit de faptul ca cei doi reprezentanti ai ITM au vrut sa verifice firma fiului sau, interpretand aceasta drept "un atac politic din partea fostilor sai colegi de la PD", partid din care a plecat in 2001 impreuna cu presedintele Consiliului Judetean, Gheorghe Marinescu, primarul a rupt o declaratie si a impins-o pe Adriana Raus, dupa care l-a imbrancit si l-a lovit cu pumnul pe cel de-al doilea. Leziunile suferite de acesta din urma au necesitat, conform certificatului medico-legal, 6-7 zile de ingrijiri medicale.

Eugen-Marian Russu s-a constituit parte civila in proces, cerand daune morale de 200 milioane de lei vechi, iar Adriana Raus figureaza doar ca parte vatamata.

Edilul a fost trimis in judecata pentru a doua oara pentru agresiune dupa ce, in timpul campaniei electorale din 2004, i-a snopit in bataie pe doi fosti colegi de partid de la PD, Marius Sugar si Mihail Dipsan, care imparteau scrisori electorale in comuna sa in care-l acuzau de fapte de coruptie.

In luna martie martie anul trecut, Judecatoria Nasaud l-a condamnat pe Nicolae Bodiu la amenda penala pentru lovirea si insultarea celor doi democrati si l-a obligat la plata unor daune morale in cuantum de 150 de milioane lei vechi.

Contactat in legatura cu incidentul in care a fost implicat recent, Nicolae Bodiu a declarat ca nu a facut altceva decat sa reactioneze la o campanie politica indreptata impotriva sa si instrumentata de deputatul democrat Ioan Oltean, fostul sau sef de partid. Acesta din urma nu l-ar fi iertat nici pana acum pentru ca a parasit PD in favoarea PSD.