Presedintele Consiliului Judetean Bistrita-Nasaud, Gheorghe Marinescu (PSD), l-a acuzat pe prefectul Szilagyi Ioan ca si-a angajat fiul fara concurs pe un post de inspector la Oficiul pentru Protectia Consumatorilor.

Social-democratul a declarat ca nu a vazut nicaieri vreun anunt legat de scoaterea la concurs a postului ocupat in prezent de fiul sefului Prefecturii, care este de profesie inginer agronom si care, in opinia sa, nu ar avea ce cauta in echipa de control al OJPC din motive de incompatibilitate cu functia.

"Am facut aceasta observatie fiindca domnul prefect, de cand si-a preluat functia, nu a facut altceva decat sa ma actioneze prin judecata pentru ca mi-am angajat fiul la Regia de Apa pe un post necorespunzator si ca am tiparit o carte despre descoperirile arheologice din judet pe care am daruit-o oamenilor de aici, desi mai bine imi vedeam de treaba.

Au fost doua anchete, una la Parchetul de pe langa Tribunal si alta la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Cluj-Napoca, si in ambele cazuri s-a dat neinceperea urmaririi penale fiindca nu am facut nimic ilegal", a spus presedintele CJ.

Mai mult, Marinescu sustine ca fiul sau intruneste toate conditiile sa fie director tehnic la Regia Judeteana de Apa "Aquabis", dar, cu toate acestea, prefectul este nemultumit de rezolutia procurorilor si a declarat ca se va adresa ministrului Administratiei si Internelor, Vasile Blaga. "Cred ca Szilagyi nu-si da seama ce spune.

Sa contesti rezultatele a doua anchete si sa ceri ajutorul ministrului ca sa-mi gaseasca mie nod in papura e mai mult decat o implicare politica", a acuzat Marinescu, in opinia caruia seful Prefecturii a comis un abuz.

Contactata in legatura cu numirea in functia de inspector a fiului prefectului, directorul executiv al OJPC, Lorica Sut, a declarat ca acesta s-a prezentat la un concurs pentru un post cu durata determinata. "Noi am afisat scoaterea la concurs a postului conform legii. Singura conditie pe care am impus-o a fost ca un candidat sa aiba studii superioare de lunga durata.

Nu s-a facut nici un abuz si putem dovedi cu acte acest lucru", a mai spus directorul institutiei.

Postul ocupat in prezent de fiul lui Szilagyi este detinut, in fapt, de o angajata aflata in concediu de maternitate.