Filiala Bistrita-Nasaud a Partidului Conservator a rupt protocolul de colaborare cu PD, PNL si UDMR. Potrivit liderilor organizatiei PC, presedintii celor trei formatiuni au refuzat orice fel de colaborare la nivel judetean intre semnatarii acestui document.

"Ce pot spune este ca nu mai avem nici o obligatie protocolara fata de dansii. Suspendam absolut orice colaborare", a declarat liderul filialei PC, Ionel Tompa, care este si vicepresedinte al Consiliului Judetean.

Potrivit acestuia, conflictul dintre conservatori, pe o parte, si PD, PNL si UDMR, pe de alta parte, a inceput in Bistrita-Nasaud inca de acum doi ani, de la constituirea CJ, cand cei doi consilieri PC au votat alaturi de PSD si PRM si au obtinut un post de vicepresedinte.

Mai mult, relatiile la nivel judetean intre partenerii de coalitie s-au inrautatit imediat dupa demisia din CJ, in aprilie, a celor 12 alesi PD si PNL, care au vrut, in felul acesta, sa forteze dizolvarea Consiliului Judetean si organizarea de alegeri anticipate. "Faptul ca dansii vin sa conditioneze reluarea dialogului daca demisionam si noi din CJ, mi se pare absolut o ineptie.

Noi nu importam prostie in cadrul PC. Noi ne-am angajat, in campania electorala, sa deservim interesele comunitatii, ne ducem obligatia pana la capat", a adaugat liderul conservator.

Totodata, Ionel Tompa a comentat declaratiile presedintelui filialei PNL, Sabin Iliesi. Acesta i-a transmis, prin mass-media, ca va fi invitat la intrunirile coalitei judetene daca si conservatorii demisioneaza din CJ.

Contactat telefonic, liderul judetean al PNL, Sabin Iliesi, a declarat ca presedintele filialei conservatorilor nu avea ce protocol sa rupa fiindca la constituirea coalitiei judetene nu s-a semnat nici un document scris.