Saptamana trecuta, GAZETA v-a prezentat situatia unor blocuri din cartierul Manastur, strada Campului. Faptul ca in Cluj-Napoca se construieste dupa bunul plac al celor care au pusculita plina si nu dupa avizele necesare unei constructii de orice fel, e un subiect arhicunoscut. In aceste conditii, ideea potrivit careia in cazul blocurilor de pe strada Campului s-a facut intr-adevar lumina e mai mult decat imbucuratoare. Cu toate ca nemultumirile vecinilor sunt destul de multe, GAZETA a reusit sa contacteze patronul viitoarelor blocuri, persoana care isi sustine nevinovatia. Discutiile aprinse intre vecini si proprietar au la baza un drum de servitute care leaga proprietatile si a carui situatie juridica este incerta.

Vecinii proprietarului viitoarelor blocuri, au protestat in legatura cu faptul ca blocurile nu au autorizatie de construire, ca nu exista drum de acces care sa faca legatura dintre drumul principal si blocuri, nu exista parcare aferenta celor 24 de apartamente care se vor construi si nici un sistem de canalizare.

Luca Iuliu, reprezentant al patronului blocurilor de pe strada Campului sustine insa ca lucrurile nu stau deloc asa.

Mai mult, acesta spune ca detine autorizatie de construire pentru cele patru blocuri - 24 apartamente - care se vor ridica pe 4.154 mp.

In ceea ce priveste sistemul de canalizare, Iuliu Luca ne-a declarat ca toti cei sase proprietari de pe strada Campului au primit avizul de a construi un sistem de pompare a apelor uzuale menajere, acest sistem urmand sa deserveasca intreaga asociatie de proprietari.

Mai mult, Luca ne-a asigurat ca vecinii care s-au plans GAZETEI au interese personale sa il atace, el aflandu-se in perfecta legalitate. Adevarata problema o constituie un drum de servitute care face legatura intre viitoarea constructie si imobilele deja locuite. Astfel, vecinii omului de afaceri sustin ca acesta a ocupat abuziv drumul.

Pe de alta parte, acesta sustine contrariul, spunand ca masinile constructorilor vor circula pe acel drum doar pana la finalizarea altui drum de acces spre blocuri si care, de altfel, se afla in constructie.

Mai mult, patronul blocurilor s-a angajat in fata lui Sorin Apostu, directorul tehnic al Directiei de Control Urbanism din cadrul Primariei sa repare eventualele stricaciuni pe care le-ar putea suferi drumul de servitute, declarand ca nu vrea sub nici o forma sa impiedice accesul celorlalti vecini. Planul Urbanistic General prevede exact contrariul cu ceea ce exista acum in acea zona. Tocmai de aceea, situatia creeaza probleme si nervi locatarilor de pe Campului.