In ciuda faptului ca Tribunalul Mures a dispus, recent, suspendarea contractului de asociere dintre Consiliul Judetean Cluj si Iulius Group, in vederea construirii unui mall, consilierii judeteni se incapataneaza sa puna umarul la constructia mall-ului lui Dascalu.

Pe ordinea de zi a sedintei de CJ de azi, figureaza un proiect de Hotarare privind modificarea contractului de asociere dintre Univers T, regie aflata in subordinea CJ Cluj, si Iulius Group SRL Iasi.

Proiectul nu vizeaza insa, asa cum ar fi normal, suspendarea temporara a lucrarilor la mall-ul din Gheorgheni, ci, din contra, contractul de asociere dintre cele doua parti se modifica in favoarea societatii lui Iulian Dascalu.

Astfel, consilierii judeteni ar urma sa se pronunte in sedinta de azi asupra stramutarii pe un alt amplasament a bazei sportive cu terenurile de tenis, apartinand Univers T.

“Buna ziua, Ardeal” a dezvaluit recent ca, desi Tribunalul Mures a dispus suspendarea contractului de asociere dintre Consiliul Judetean Cluj si societatea patronata de Iulian Dascalu, Iulius Group, lucrarile la mall-ul din Gheorgheni continua fara nicio rezerva.

In acest scop, mai marii administratiei judetene, in cardasie cu Dascalu, se prevaleaza de faptul ca, autorizatia de construire pentru mall a fost eliberata la cererea Univers T, si nu a Consiliului Judetean. O smecherie bine gandita de cei care ii canta-n struna lui Dascalu, in ideea unei decizii privind anularea contractului de asociere dintre CJ Cluj si Iulius Group.

Univers T, cu susu-n jos, dupa placul lui Dascalu

In aceeasi ordine de idei, in sedinta de azi a Consiliului Judetean Cluj, consilierii ar urma sa dispuna mutarea bazei sportive cu terenurile de tenis, de pe amplasamentul Univers T, pentru a oferi “asociatului investitor” (Iulius Group) un teren eliberat de sarcini.

“Asociatul principal, respectiv SC UNIVERS “T” S.A trebuie sa puna la dispozitia asociatului investitor terenul liber de orice sarcina. Datorita faptului ca pe teren se afla baza sportiva cu terenurile de tenis, aceasta trebuie stramutata pe un amplasament liber. S.C. UNIVERS “T” S.A. nu detine suprafata de teren necesara pentru stramutarea terenurilor de tenis si nici nu sunt alternative viabile pentru realizarea acesteia, cu terenuri din patrimoniul judetului Cluj. Prin Protocolul nr. 127/2006 incheiat intre S.C. UNIVERS “T” S.A. si S.C. IULIUS GROUP S.R.L. s-a stabilit ca necesara asigurarea terenului pentru baza de tenis pe parcela din zona de nord, intre strada Alexandru Vaida Voievod si lac (teren in cadrul asocierii).

Pentru compensarea acestei suprafete de teren s-a convenit ca in asociere S.C. UNIVERS “T” S.A. sa aduca terenul cu piscina, iar S.C. IULIUS GROUP S.R.L. v-a realiza (sic!!!) lucrarile supraterane pentru punerea in folosinta a piscinei (care ramane in proprietatea si administrarea S.C. UNIVERS “T” S.A.), iar restul suprafetei construite desfasurate va fi proprietatea asociatului S.C. IULIUS GROUP S.R.L., conform contractului de asociere si a actului aditional care se va incheia in baza hotararii Consiliului Judetean Cluj”, se mai arata in proiectul de HCJ.

Pentru refacerea terenurilor de tenis se impune realizarea unui schimb de teren, in suprafete echivalente, intre cei doi asociati. Astfel se propune ca terenul cu piscina existenta, in suprafata de peste 4.000 mp, aflat in proprietatea Univers T, sa fie schimbat cu terenul liber, situat in zona nord intre lac si strada Al.Vaida Voievod, teren din cadrul asocierii.

Legea-i lege doar pentru unii

“Extras din incheierea pronuntata in sedinta publica din 9 iunie 2006, Presedinte- Teodor Borz, Grefier- Gabriela Costea.

Pentru motivele care vor rezulta din cuprinsul incheierii:

TRIBUNALUL IN NUMELE LEGII DISPUNE:

Admite cererea de suspendare a actului administrativ, formulata de reclamanta SC “South East Euromentor” SRL, cu sediul in Cluj-Napoca, str. Republicii, nr. 109, jud. Cluj, in contradictoriu cu paratii Consiliu Judetean Cluj, cu sediul in Cluj-Napoca, str. B-dul 21 decembrie 1989, nr. 58, jud. Cluj si SC “Iulius Group” SRL cu sediul in Iasi, str. Sararie, nr. 6, jud.

Iasi, si in consecinta: Dispune suspendarea executarii dispozitiilor art.2 si 3 din Hotararea Consiliului Judetean Cluj nr. 23/19.01.2006.

Dispune suspendarea executarii procesului-verbal nr.15390 din 19.12.2005 al Comisiei de evaluare a ofertelor de asociere pentru construirea unui ansamblu de tip mall pe terenul in suprafata de 68.430 mp, situat in Cartierul Gheorgheni din municipiul Cluj-Napoca. Dispune suspendarea executarii contractului de asociere din 31.01.2006 incheiat intre cei doi parati pe baza hotararii nr. 23/19.01.2006, emise de paratul Consiliul Judetean Cluj. Suspendarea opereaza pana la solutionarea irevocabila a fondului cauzei din dosarul nr. 2069/2006. Executorie de drept. Cu drept de recurs in 5 zile de la pronuntare. Pronuntata in sedinta publica din 9 iunie 2006.”

Cu alte cuvinte, Tribunalul Mures a decis suspendarea asocierii dintre Consiliul Judetean Cluj si Iulius Group pana la solutionarea definitiva a cauzei. Sentinta este atacabila in decurs de 5 zile de la data pronuntarii ei - 9 iunie 200

Nr. de niveluri: S+D+ P+1E si office building cu 5 niveluri: Inaltime nivel: 6,6 m: Suprafata desfasurata: mall - 53.937 mp, office building - 8.000 mp: Parcare: 1.000 de locuri: Hipermarket (4.830 mp): Cinema multiplex (5 sali, capacitate totala: 543 locuri): Food court (12 fast food, 968 locuri): 2 restaurante: 7 cafenele + 1 gelaterie: Sala fitness (693 mp): Spatiu de joaca pentru copii (1.418 mp): Aqua Park (ski nautic, hidrobiciclete, restaurant pe lac): Patinoar: Perete de alpinism: Piscina: Amenajari exterioare peisagistice, fantani arteziene, piste de role, terenuri de tenis: Birouri Clasa A (suprafata nivel 1.600 mp, 3 lifturi de persoane): Hotel.