Municipalitatea timisoreana se pregateste sa isi mareasca spatiul pentru birouri, acte si dosare, printr-un schimb de proprietati cu filiala din judet a "Bancpost", aflata in imediata apropiere a municipalitatii. Masura a fost ceruta de conducerea institutiei bancare, terenul aflandu-se in concesiune.

"Bancpost" a ridicat, in timp, un corp modern de cladire, dar al doilea corp a ramas la stadiul de schelet metalic. Acum un an, conducerea bancii a cerut Primariei sa se puna la masa negocierilor pentru constructia neterminata, cerand, in schimb, posibilitatea de a cumpara 220 de metri patrati in fata institutiei bancare, pentru a amenaja o parcare.

Dupa evaluarea proprietatilor, s-a constatat ca valorile sunt asemanatoare, in jurul sumei de 850.000 de euro, diferenta fiind de 20.000 de euro. Pentru aceasta suma, "Bancpost" s-a ales cu sapte locuri gratuite de parcare pe o perioada de zece ani, cu sediul pe care si l-a construit, iar administratia locala a primit o cladire deja inceputa si pe care trebuie sa o finalizeze.

Directorul economic al Primariei, Adrian Bodo, a declarat ca lucrarile la noul spatiu ar trebui sa inceapa in acest an, pentru finisari fiind alocate 30 de miliarde de lei de la bugetul local. Administratia locala s-a plans in mai multe randuri de starea cladirii in care muncesc functionarii.

Extinderea orasului si marirea numarului de angajati ai municipalitatii, dar si de dosare fac ca actualele birouri sa nu mai faca fata. Ploile ataca de multe ori mansarda, unde se afla dulapuri cu acte. Acestea sunt tinute chiar si pe coridoarele de la etajele superioare.

Executivul local le-a propus consilierilor utilizarea mansardei pe post de birouri, investitie de jumatate de milion de euro, insa acestia din urma au respins initiativa.