Finul de cununie al premierului Calin Popescu-Tariceanu, Caius Parpala, este creditat cu sanse mari pentru preluarea functiei de prefect al judetului Arad, in cazul in care Cristian Stragea va candida la sefia filialei PNL, renuntand la conducerea Prefecturii.

Deocamdata, reprezentantul Guvernului in teritoriu nu a dorit, insa, sa faca nici o declaratie in privinta candidaturii sale la fotoliul de lider al filialei liberalilor, desi cei din organizatia judeteana sustin ca printre cei care vor participa la lansarea candidaturilor va fi prezent si Bogdan Olteanu, presedintele Camerei Deputatilor si sef al Comisiei de Onoare si Arbitraj din cadrul partidului.

Surse din organizatia judeteana dau ca sigura demisia lui Stragea din functia de prefect, aceasta urmand sa se produca in 30 august. Aceleasi surse sustin ca cele mai mari sanse de a prelua fotoliul din fruntea Prefecturii le are Caius Parpala, fost presedinte al Consiliului Judetean in perioada 2000-2004.

Parpala, care este in prezent director al Regiei Autonome de Drumuri Arad, a declarat, insa, ca deocamdata nu a primit o oferta concreta privind functia de prefect. "De doua saptamani sunt in Egipt unde imi petrec concediul. Marti seara voi sosi in Arad si voi vedea ce se intampla. Am vorbit la telefon in acest timp si cu Stragea, dar nu am abordat acest subiect", a spus Parpala.

El a adaugat ca detine un masterat in administratie publica, care ii permite sa ocupe postul respectiv.

Demisionat din PSD dupa alegerile din 2000, Caius Parpala s-a reintors in PNL dupa patru ani in care a condus Consiliul Judetean. El a fost liberal pana in anul 2001, cand s-a inscris in organizatia judeteana a social-democratilor, condusa de fostul primar al municipiului Arad, Dorel Popa.

Parpala a fost cununat de Calin Popescu-Tariceanu, la inceputul anilor '90, cand actualul premier era deputat PNL de Arad.