Liderii Aliantei "D.A." au decis sanctionarea presedintelui organizatiei de tineret a PNL Arad, Calin Abrudat, cu avertisment verbal, dupa ce a trimis o scrisoare deschisa primarului municipiului resedinta de judet, Gheorghe Falca (PD).

In epistola, tinerii liberali isi exprimau nemultumirile fata de proiectul de hotarare prin care se doreste modificarea regulamentului de desfasurare a activitatilor comerciale in oras.

"Acesta aduce atingere flagranta intereselor cetateanului, agentilor economici de pe raza municipiului Arad, cat si normelor legale in vigoare in materie de taxe si impozite prevazute de Codul Fiscal. (...) Consideram imorala inca o taxa in plus votata de Consiliul Local si repercutata indirect asupra buzunarului cetateanului.

Ea se inscrie in avalansa de impozite si taxe locale, promovata de Gheorghe Falca, care in mod imoral duce indirect la saracirea cetateanului, prin cresterea aberanta a preturilor, si la o situatie iritanta in randul agentilor economici hartuiti cu noi biruri (masura deloc liberala, deloc sociala)", se mentiona in scrisoare.

Mesajul celor din organizatia judeteana de tineret a PNL a fost considerat de liderii filialei PD ca "o actiune prin care s-a incalcat protocolul la nivel national si local al Aliantei".

"Avand in vedere protocolul dintre PNL si PD, in sedinta de marti a Consiliului Judetean de Conducere al Aliantei s-a decis sanctionarea lui Calin Abrudan cu forma cea mai simpla: avertisment verbal", se arata intr-un comunicat al Aliantei.