O pacienta care a fost diagnosticata gresit de trei medici de la Spitalul Judetean din Timisoara le cere acestora daune morale de 100.000 de euro. Ea sustine ca din aceasta cauza a trecut prin cele mai cumplite momente din viata.

Femeia s-a prezentat la Urgenta in primavara acestui an, acuzand dureri toracice. Dupa mai multe investigatii medicale, plimbari pe targa de la un etaj la altul si ore de asteptat, un medic rezident chirurg i-a pus Valentinei Sighisoreanu diagnosticul de nevroza intercostala si i-a dat voie sa plece acasa. Ea a precizat ca tratamentul propus cuprindea mydocalm, algocalmin si piafen.

Doctorul de garda i-a pus, insa, femeii alt diagnostic, acesta suspectand ca ea are o sarcina extrauterina, desi avea sterilet. Neincrezatoare, pacienta s-a dus la o clinica privata de ginecologie, de unde a fost trimisa de urgenta la Clinica de obstetrica-ginecologie "Odobescu" si operata.

Valentina Sighisoreanu a spus ca investigatiile medicale au scos la iveala ca avea o mare cantitate de sange in abdomen si ca ar putea fi vorba de un chist ovarian. Pana la urma, s-a constatat ca sangele provenea de la o ruptura de splina, asa ca a fost operata pentru a doua oara. "Mi s-a spus ca daca mai intarziam cu interventia, puteam sa mor cu zile", a adaugat aceasta.

Timisoreanca a facut plangere penala la Parchetul de pe langa Tribunal si la Colegiul Medicilor impotriva doctorului rezident, internistului si a celui care i-a facut ecograful.