Procurorii gorjeni se pregatesc sa finalizeze dosarul Barsanescu, in care o serie de oameni de afaceri locali sunt acuzati de evaziune fiscala. Concret, ei ar fi plimbat o cladire din Targu-Jiu prin patrimoniile mai multor persoane ca sa poata obtine rambursari ilegale de TVA in valoare de noua miliarde de lei vechi.

Totul a pornit de la un imobil situat in centrul orasului, unde ar fi urmat sa fie ridicata o clinica. In urma cu cativa ani, familia Barsanescu a decis sa vanda imobilul.

Cladirea a fost cumparata de o firma din Arad, numita SC Gopi Com, infiintata cu doar cateva saptamani inainte de tranzactie. Valoarea contractului a fost una imensa pentru acea vreme, 63 de miliarde de lei.

Peste doar doua saptamani, compania aradeana a revandut cladirea unei firme din Targu-Jiu, SC Sunpex. Aceasta este detinuta de tatal Mirelei Barsan, Ioan Drajman. Pretul acestei tranzactii este tot de 63 de miliarde de lei.

Numai ca la scurta vreme, SC Sunpex a revandut imobilul Mirelei Barsan, tot pentru 63 de miliarde de lei, cu plata in rate.

Patronul SC Sunpex, Ioan Drajman, tatal cumparatoarei, a cerut Directiei Generale a Finantelor Publice Gorj compensarea a circa noua miliarde de lei, reprezentand contravaloarea TVA-ului ce-l avea de incasat pentru cladire, cu o serie de datorii ale companiei catre bugetul de stat.

Procurorii gorjeni au inceput o ancheta in acest caz, dar dosarul a fost mutat la Craiova. In cele din urma, el a ajuns la DIICOT Bucuresti.

Insa ancheta dureaza de circa doi ani la Bucuresti. Surse judiciare sustin ca in cateva zile, dosarul va fi finalizat cu un rechizitoriu de trimitere in judecata.