Euro-observatorul roman Ovidiu Gant s-a declarat multumit, dupa ratificarea de catre Bundestag a tratatului de aderare a tarii noastre la Uniunea Europeana.

„Salut ratificarea de catre Bundestag a tratatului de aderare. Faptul ca o majoritate foarte larga, realizata prin sustinerea tuturor grupurilor parlamentare din Bundestag, a votat pentru ratificare, arata inca o data suportul foarte mare pe care Republica Federala Germania il acorda Romaniei in particular si proiectului extinderii UE in general", este de parere deputatul FDGR.

Bundestag-ul a ratificat, ieri, tratatul de aderare a Romaniei si Bulgariei la Uniunea Europeana. In plen, 529 de deputati au votat „pentru", doar 12 s-au pronuntat „impotriva" si alti zece s-au abtinut. In cursul lunii noiembrie este programata ratificarea tratatului in Bundesrat, camera superioara a Parlamentului German, astfel incit presedintele Republicii Federale Germania, Horst K?hler sa poata semna decretul de promulgare a legii.

Chiar din conducerea Parlamentului german, Sibiul a fost apreciat ca promotor al Romaniei. „Sibiul este primul si singurul oras care a primit titlul de Capitala Culturala Europeana fara sa apartina unei tari membre a Uniunii. Imi doresc mult, pentru anul viitor, sa ajunga in Sibiu cit mai multi colegi de-ai mei. Primarul Johannis va arata un oras modern, cosmopolit si totusi istoric", le-a spus parlamentarilor germani Susanne Kastner, vicepresedinta Bundestag-ului.