Razboi total intre actionarii societatii care administreaza Hotelul "Parc" din Arad. Unul dintre actionarii minoritari - SC "Unita Turism" SA Timisoara - a obtinut o sentinta judecatoreasca referitoare la convocarea unei Adunari Generale a Actionarilor in data de 9 decembrie 2006.

Actiunea in Justitie a fost deschisa impotriva conducerii SC "Parc" SA - Aurel Muntean, Doru Trifoi, Iacob Catoiu, Ioan Besoiu si Nicolae Nan, care reprezinta interesele actionarului majoritar - societatea comerciala "Cometex" SA Sibiu. Aceasta firma apartine omului de afaceri Aurel Muntean, care mai detine si alte afaceri in domeniul hotelier in Sibiu si Bucuresti.

Proprietarul SC "Unita Turism" SA Timisoara este un alt important investitor in domeniu, in mai multe judete din centrul si vestul tarii, respectiv omul de afaceri multimiliardar Josef Goschy. "Cometex" detine 63,45 la suta din actiunile "Parc" SA, pachet majoritar obtinut in urma unei majorari a capitalului social, realizat in 2002.

"Unita Turism" este, de asemenea, proprietarul unui pachet de 26,72 la suta din actiunile firmei care administreaza hotelul.

Prin actiunea intentata la Tribunalul Arad reprezentantii SC "Unita Turism" SA au solicitat autorizarea organizarii Adunarii Generale a Actionarilor SC "Parc" SA, propunand si o ordine de zi cuprinzand noua puncte.

Desi reprezentantul "Parc" SA a sustinut ca actiunea firmei timisorene este fara obiect, in conditiile in care a avut loc in 2006 o AGA, instanta a aprobat solicitarea "Unita Turism" pe motiv ca ordinea de zi propusa este diferita.

Judecatorii au invocat prevederile Legii 31/1991, conform careia administratorii sunt obligati sa convoace AGA la cererea actionarilor care detin peste 10 la suta din capitalul social, daca cererea se refera la probleme intrand in competenta Adunarii Generale a Actionarilor.

Prin urmare, instanta a dispus organizarea unei sedinte AGA in 9 decembrie 2006, prin convocarea tuturor actionarilor de catre SC "Unita Turism" SA.

Intreaga actiune initiata de Josef Goschy vizeaza obtinerea controlului asupra societatii care administreaza hotelul din Arad. Acest lucru este introdus si pe ordinea de zi a sedintei AGA, care cuprinde puncte prin care se doreste scoaterea in evidenta a implicarii actualilor reprezentanti ai SC "Parc" SA in activitati ilegale.

Astfel, cele mai importante puncte de pe ordinea de zi se refera la: analiza privind atragerea raspunderii administratorilor pentru nerespectarea legislatiei financiar-bancare in vigoare; raportul cenzorilor privind varsarea capitalului social de catre SC "Cometex" SA Sibiu, cu ocazia majorarii capitalului social din 2002; analiza privind rezolvarea problemelor financiar-contabile sesizate in

raportul cenzorilor privind activitatea din anul 2004. De asemenea, un alt punct de pe ordinea de zi se refera la analiza problemelor restante sesizate in AGA din 4 aprilie 2005 de catre reprezentantul SC "Unita Turism" SA.

De mentionat ca societatea "Parc" SA a avut in 2005 pierderi cifrate la aproximativ 1 miliard lei vechi.

Goschy si Muntean - afaceri de zeci de milioane de euro

Valoarea de piata a proprietatilor "Unita Turism Holding", al caror actionar majoritar este Josef Goschy, se ridica la peste 150 de milioane euro. Printre cele mai importante hoteluri detinute de acesta se numara: "Moldova" din Iasi, "Deva" si "Sarmis" din Deva, "Belvedere" din Cluj-Napoca, "Transilvania" din Alba Iulia, "Fantanele" si "Traian" din Drobeta Turnu-Severin.

De cealalta parte, proprietatile lui Aurel Muntean se ridica la o valoare de aproximativ 50 de milioane de euro. Cea mai importanta dintre acestea este Hotelul "Imparatul Romanilor" din Sibiu, el mai detinand si complexul hotelier "Miorita" din Poiana Brasov, respectiv un complex hotelier in Bucuresti.

In ultima perioada omul de afaceri si-a transferat centrul afacerilor din Ardeal in Bucuresti.